«Καρμανιόλες», κλωτσοπατινάδα, αλλά η ΑΕΚ δεν… μασάει!

«Καρμανιόλες», κλωτσοπατινάδα, αλλά η ΑΕΚ δεν… μασάει!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για το ματς της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης και έχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μερικές φορές, βλέπεις όσα συμβαίνουν και δεν πιστεύεις πως είναι αλήθεια. Αντιλαμβάνεσαι, πως μια ομάδα έκτρωμα την περυσινή σεζόν, που προκαλούσε απέχθεια ακόμα και στον κόσμο της, μεταμορφώθηκε σε πριγκίπισσα. Η ΑΕΚ συνέχισε αυτό το εκπληκτικό επίτευγμα των 14 νικών σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά» και δείχνει πραγματικά ανίκητη στο «κάστρο της». Εντυπωσιακό, πως το έκανε με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, σε ένα άλλο level που της έθεσε ο Αστέρας Τρίπολης.

Το θέμα για την ΑΕΚ με τους Αρκάδες, ήταν πρώτιστα πνευματικό. Δηλαδή, πως θα καταφέρει να διατηρήσει το μυαλό, τη συγκέντρωση και τη διάθεση της να παίξει ποδόσφαιρο απέναντι σε μια ομάδα που είχε κάποια… καλά παιδιά, που βαρούσαν στο ψαχνό. Προσέξτε: δεν έχω ζητήματα τέτοια. Το ποδόσφαιρο είναι ανδρικό άθλημα. Κάποιος θα παίξει δυνατά, άλλος θα κάνει καθυστερήσεις. Για εμένα το ζήτημα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αφ’ ενός η ομάδα να μη χάσει την ψυχραιμία της και αφ’ ετέρου, ο διαιτητής να μην επιτρέψει το παιχνίδι από ματς ποδοσφαίρου να γίνει κατς.

Οι «παλιοί» και το νέο… φρούτο

Για τον Μπαράλες και τον Ιγκλέσιας, τα ξέρουμε επί χρόνια. Ετσι παίζουν, τους αρέσει να πηγαίνουν το παιχνίδι στα άκρα, να τσιτώνουν τον αντίπαλο, να ρίχνουν και καμία κλωτσιά ή αγκωνιά παραπάνω. Συμβαίνουν αυτά. Το νέο… φρούτο ήταν αυτός ο περίεργος Γκαρντάβσκι. Μπήκε τσιτωμένος στο ματς: στο πρώτο λεπτό, χτύπημα στη μέση του Χατζισαφί στην πρώτη πάσα του ματς (!), δεύτερο χτύπημα στη σέντρα, τρίτο που θα μπορούσε να κόψει την μπάλα στον αχίλλειο του Αραούχο.

Ο Τζοβάρας έστω και με σκέψη, έπραξε το αυτονόητο. Με τετραπλή επιβεβαίωση μάλιστα, καθώς φαινόταν πως του είπαν πως πρέπει να στείλει στα αποδυτήρια τον περίεργο τόσο η Κουρομπύλια και ο Γκορτσίλας, όσο και ο Κουμπαράκης στο VAR. Το λέω αυτό, γιατί είμαι πεπεισμένος πως θα μας ζώσουν διάφορα… φίδια, πως τάχα ευνοήθηκε η ΑΕΚ επειδή υπήρξε αποβολή τόσο νωρίς. Μωρέ, από τα αποδυτήρια έπρεπε να αποβληθεί αυτός.

ΑΕΚ – Παπαδόπουλος 2-0

Η δεύτερη συνθήκη, δηλαδή ο διαιτητής να μην επιτρέψει να γίνει ροντέο, έκανε αυτό που έπρεπε. Το ζήτημα έπειτα ήταν η ΑΕΚ εάν θα έπαιζε με το πλάνο και τον τρόπο της ή θα χανόταν σε κλωτσοπατινάδες κόντρα σε μια ομάδα που το ήθελε αυτό. Είναι σημαντικό, πως η ΑΕΚ δεν το έκανε. Επαιξε και κόντρα στο κλωτσίδι με το δικό της τρόπο. Πέτυχε δυο γκολ, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που ο Αστέρας Τρίπολης κουράστηκε, θα μπορούσε να πετύχει και περισσότερα.

Στο τέλος έμοιαζε σαν ΑΕΚ – Παπαδόπουλος 2-0. Καλός τερματοφύλακας. Δεν περίμενα πάντως πως εν έτει 2023, θα έβλεπα σε ματς της πρώτης κατηγορίας ομάδα που θα είχε μόλις 22% κατοχή μπάλας απέναντι στην ΑΕΚ! Ακόμα και εάν υποθέσουμε πως η κατοχή έγινε μόνο από τους… Γερμανούς και δεν έχει καμία ουσιαστική αξία, πώς να κρίνεις τις 34-0 τελικές και τα 12-0 κόρνερ; Σαρωτική επικράτηση, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.

Μπήκε στο νόημα ο Αλμέιδα

Από τη στιγμή που μπήκε το γκολ του Αραούχο και πολύ περισσότερο από όταν σκόραρε ο Γκατσίνοβιτς, το κρίσιμο για την ΑΕΚ ήταν να μην έχει επιπλέον απώλειες. Δυστυχώς για εκείνην, ήρθε η χειρότερη που θα μπορούσε. Ο Λιβάι είναι εκ των πλέον φορμαρισμένων παικτών, κάνει τεράστια διαφορά στην επίθεση και έδειχνε ταμάμ για να παίξει τα δύο κολλητά ματς με τον Ολυμπιακό. Και μάλιστα, σε μια στιγμή που είναι νοκ άουτ ο Φαν Βέερτ, ενώ για το ενδιάμεσο ματς στην Κρήτη δεν λογίζεται ούτε ο τιμωρημένος Αραούχο. Μπλέξιμο.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X