Τι πρέπει να κρατήσει η ΑΕΚ από το Κύπελλο και η ενίσχυση της για την συνέχεια

Τι πρέπει να κρατήσει η ΑΕΚ από το Κύπελλο και η ενίσχυση της για την συνέχεια
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την ήττα από το Περιστέρι, την προσπάθεια των παικτών και την ενίσχυση που έρχεται

Η ΑΕΚ έχασε από το Περιστέρι και αυτό λίγο πολύ το περιμέναμε με τις απουσίες που είχε. Το θέμα είναι ότι ο τρόπος που προσέγγισε αυτήν την φορά τον ημιτελικό ήταν αυτός που έπρεπε, ώστε να εξαντλήσει τις λίγες πιθανότητες που είχε. Η Ένωση προσπάθησε όσο μπορούσε, αλλά οι ατυχίες την ώρα του αγώνα της στοίχισαν στην τελική ευθεία.

Μισή ομάδα χωρίς Μίτσελ

Τα έχουμε πει και άλλες φορές. Η ΑΕΚ χωρίς τον Μίτσελ είναι μισή ομάδα. Δεν είναι μόνο ότι σκοράρει τους πιο πολλούς πόντους, παίρνει τα ριμπάουντ και είναι ο καλύτερος αμυντικός ψηλός, αλλά το ότι το παιχνίδι της ομάδας βασίζεται πολύ στο να ακουμπάει η μπάλα πάνω του, υπάρχει ένα σημείο αναφοράς. Στον χθεσινό αγώνα, αναγκαστικά, ο προπονητής της ΑΕΚ, έπρεπε να βρει κάτι άλλο και προσπάθησε να το κάνει με τον Γιάνκοβιτς. Ο Βλάντο προσπάθησε, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικός από κοντά και συνολικά η ΑΕΚ πήρε μηδέν πόντους από το ποστ.

Παρόλα αυτά δημιούργησε καλά σουτ, ο Μάιλς με τους πόνους στο γόνατο έκανε μεγάλο ματς, αλλά το θέμα ήταν πόσο θα άντεχε αυτός αλλά και όλη η ομάδα. Αμυντικά η Ένωση θύμισε τις καλές της βραδιές, χαμήλωσε το σκορ και πήγαινε τον αγώνα εκεί που το ήθελε. Πολύ καλά διαβασμένη, περιόρισε το παιχνίδι του Μπίλαν, παρότι δεν είχε κάποιον να τον κοιτάζει στα μάτια από θέμα μεγέθους, έκανε καλή δουλειά στον Ντένμον, αλλά πληγώθηκε τρομερά από τον Φρανσίσκο. Ο Γάλλος είναι ένας πολύ καλός παίκτης, βρήκε ρυθμό, έβαλε τα σουτ που ήταν δικής του δημιουργίας και εκτέλεσε στην κυριολεξία της Ένωση.

Το πρόβλημα ήταν ότι από το 33-34 και μετά, οι παίκτες της ομάδας, άρχισαν να στερεύουν από δυνάμεις. Όσο ήταν κοντά στο σκορ, τους κρατούσε το αίσθημα στην αυτοσυντήρησης, μόλις το Περιστέρι ξέφυγε κατέρρευσαν και δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν. Το ζητούμενο, όλο το βράδυ, ήταν να βρεθεί συμπαραστάτης του Μάιλς. Ο Φρέιζιερ ως συνήθως ήταν παρών-απών, ο ΜακΓκρίφ λίγα πράγματα, ο Γουίλιαμς τραυματίστηκε σε κρίσιμο σημείο και ο Στρέλνιεκς ήδη είχε τεθεί εκτός από το πρώτο ημίχρονο. Δυστυχώς το ρόστερ της ΑΕΚ δεν αντέχει τόσες απώλειες και με την κακή κατάσταση του Φλιώνη δεν μπορεί να καλύπτει τα χαρακτηριστικά των παικτών που λείπουν. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τον χθεσινό αγώνα, χωρίς του Μίτσελ, Γουίλιαμς, Στρέλνιεκς, τον Φρέιζιερ που είναι σαν να μην υπάρχει, δηλαδή 4 από τους 7 ξένους της ομάδας δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν. Κάθε κουβέντα από εκεί και πέρα περιττεύει.

Τι πρέπει να κρατήσει

Η ΑΕΚ ήρθε στο Φάιναλ-8, έχοντας στην πλάτη της μια τραγική ήττα και εικόνα απέναντι στο Λαύριο. Ακόμα χειρότερη ήταν στον προημιτελικό με τον Πανιώνιο, για να εμφανιστεί σοβαρή κόντρα στο Περιστέρι. Αν και στους δύο προηγούμενους αγώνες είχε εμφανιστεί με την ίδια προσέγγιση και νοοτροπία, τότε θα είχε κερδίσει άνετα και τους δύο. Αυτό πρέπει να κρατήσει από αυτό το τετραήμερο και να καταλάβει πόσο αδικεί τον εαυτό της όταν δεν είναι συγκεντρωμένη στους αγώνες υποτιμάει τους αντιπάλους της. Η Ένωση ως ομάδα δεν έχει την ποιότητα, να παίζει χαλαρά γιατί κάποιος θα τραβήξει την ομάδα και θα κερδίσει. Πρέπει σε κάθε αγώνα να παίζουν όλοι στο 100%, να τα δίνουν όλα, όπως κάνουν στα Ευρωπαϊκά ματς και τότε αν ο αντίπαλος είναι καλύτερος ας χάσουν. Όχι όμως με την απαράδεκτη εικόνα που εμφανίζουν στις ήττες.

Έρχεται ενίσχυση

Η συμφωνία με τον Πιέρ Οριόλα όπως διαβάσατε εχθές είναι δεδομένη και θα έρθει τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα για να ενσωματωθεί στην ομάδα. Νομίζω δεν υπάρχει κάποιος που να μην γνωρίζει τον Ισπανό, με τα τόσα χρόνια στην Ευρωλίγκα και την Μπαρτσελόνα και την Εθνική Ισπανίας, όμως κρατάω μικρό καλάθι, καθώς η φετινή του χρονιά δεν είναι καλή. Τελευταίος του αγώνας ήταν στις 30/12/22 και έκτοτε δεν έχει αγωνιστεί, οπότε θα πρέπει να δούμε την κατάσταση του και πόσο θα χρειαστεί να βρει αγωνιστικό ρυθμό.

Από την άλλη επίκειται και ενίσχυση στα γκαρντ, για να αλλάξουν τον Φρέιζιερ, με την προϋπόθεση ότι αυτός θα λύσει το συμβόλαιο του και θα πάει στην Γαλλία. Προσωπικά πιστεύω ότι η προσθήκη στην περιφέρεια θα είναι η πιο κρίσιμη για την ομάδα και θα κρίνει εν πολλοίς το ταβάνι της για φέτος. Αν αποκτηθεί ένας παίκτης με εύκολο σκοράρισμα και προσωπική φάση, ώστε να αποκτήσει λίγο ισορροπία η ομάδα και να μην τα περιμένει όλα από τον Μίτσελ, τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε διαφορετικά. Τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν εξελίξεις με τα δύο ονόματα που έχουν βγει και θα δούμε που θα καταλήξει η ΑΕΚ.

Τώρα υπάρχει διακοπή, ευκαιρία για τους τραυματίες και τους καταπονημένους παίκτες να ξεκουραστούν, γιατί η επανέναρξη έχει και πάλι δύο αγώνες την εβδομάδα και κρίσιμες αναμετρήσεις.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X