Η ΑΕΚ έπαιξε με την φωτιά και ευτυχώς δεν κάηκε!

Η ΑΕΚ έπαιξε με την φωτιά και ευτυχώς δεν κάηκε!
Photo Credits: INTIME

Με τραγική εμφάνιση που δεν την τιμά η ΑΕΚ κέρδισε με 88-93 με το ζόρι στην παράταση τον Πανιώνιο της Β' Εθνικής και πέρασε στα ημιτελικά του Final 4

Η ΑΕΚ και σήμερα έπαιξε πολύ άσχημα στην Κρήτη, όμως ευτυχώς στο τέλος σοβαρεύτηκε και πήρε τη νίκη στην παράταση με 88-93 απέναντι στον Πανιώνιο της Β’ Εθνικής, στο πλαίσιο του προημιτελικού του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας στα «Δύο Αοράκια».

Μία εμφάνιση που δεν τιμά ούτε τον προπονητή, ούτε τους αθλητές, η ΑΕΚ παραλίγο να γράψει… μαύρη σελίδα στην ιστορία της με ένα αποκλεισμό-σοκ. Μία εμφάνιση… συνέχεια της κακής απόδοσης και της ήττας από το Λαύριο στα Λιόσια προ ημερών. Και τώρα καλείται να συνέλθει ενόψει του επόμενου πιο δύσκολου ματς στα ημιτελικά.

Η Ένωση παραλίγο να υποστεί μία από τις πιο ντροπιαστικές ήττες της ιστορίας της, αλλά ο Γουίλιαμς και ο Στρέλνιεκς ήταν ψύχραιμοι στην παράταση και έδωσαν την νίκη στην ομάδα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συζητάμε για την συνέχεια όταν η ΑΕΚ έχει αυτήν την εικόνα και δέχεται 88 πόντους από μια ομάδα που βρίσκεται δύο κατηγορίες πιο κάτω. Από την Ένωση ξεχώρισε ο Στρέλνιεκς με 15 πόντους και ο Παπαδάκης με 10, ενώ υπάρχει ανησυχία καθώς Μίτσελ και Μάιλς αποχώρησαν τραυματίες.

Η ΑΕΚ κερδίζοντας το ματς πέρασε στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ματς ΠΑΟΚ-Περιστέρι.

LIVE το παιχνίδι

Η ΑΕΚ έπαιξε με την φωτιά και ευτυχώς δεν κάηκε!

Το ματς

Ο Ηλίας Καντζούρης ξεκίνησε με τους Φλιώνη, Φρέιζιερ, Γιάνκοβιτς, ΜακΓκρίφ και Μίτσελ, ενώ ο Πανιώνιος με τους Παπαδιονυσίου, Παπαδιονυσίου Ε. Σαχπατζίδη, Βεργίνη και Αντωνάκη. Ο Πανιώνιος ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα κλείνοντας την ρακέτα του και δίνοντας τα σουτ που ήταν άστοχη η ΑΕΚ, ενώ είχε βρει λύσεις στην επίθεση του (11-9). Η άμυνα με της Ένωσης έδινε εύκολους πόντους στον Πανιώνιο που είχε βρει ρυθμό με τον Βεργίνη να σκοράρει (20-16). Με τον 11ο πόντο του Βεργίνη ο Πανιώνιος πήρε διαφορά οκτώ πόντων απέναντι σε μια ΑΕΚ που δεν είχε μπει στο γήπεδο ακόμα, παίζοντας παθητικά (24-16). Η Ένωση κατάφερε να δεχτεί 28 πόντους στο 1ο δεκάλεπτο και να βρίσκεται πίσω στο σκορ (28-21).

Οι παίκτες του Πανιωνίου έπαιζαν χωρίς άγχος και με την Ένωση να μην τους πιέζει έβρισκαν λύσεις, σε αντίθεση με τους κιτρινόμαυρους που δεν μπορούσαν να περάσουν την μπάλα στον Μίτσελ που δεν είχε αντίπαλο (34-28). Με την είσοδο του Παπαδάκη και του Φλιώνη, η Ένωση πίεσε στην άμυνα, έβγαλε στοπ και με τον Γιάνκοβιτς να σκοράρει με ντράιβ πέρασε μπροστά μετά από πολύ ώρα (34-35). Ο Παπαδάκης πέτυχε δεύτερο τρίποντο και έφερε και πάλι την ΑΕΚ μπροστά (37-38). Ο Βεργίνης ήταν ασταμάτητος με 21 πόντους στο ημίχρονο, όμως η ΑΕΚ βρήκε λύσεις από την περιφέρεια με τον Παπαδάκη και τον Γιάνκοβιτς (44-44). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Πανιώνιο να προηγείται με δύο πόντους και την ΑΕΚ να συνέρχεται στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλά και πάλι να μην μπορεί να καθαρίσει τον αγώνα (46-44).

Με τον Μίτσελ η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στην έναρξη της 3ης περιόδου αλλά ο Σαχπατζίδης με τρίποντο ισοφάρισε ξανά (50-50). Με 4 συνεχόμενους πόντους του Ξανθόπουλου, η Ένωση πήρε για πρώτη φορά διαφορά τριών πόντων (53-56). Η ΑΕΚ πήρε διαφορά πέντε πόντων αλλά ο Πανιώνιος επέστρεψε και πάλι με τον Σαχπατζίδη και πέρασε μπροστά (63-60). Ακόμα ένα τραγικό τελείωμα δεκαλέπτου από την Ένωση που πάρα ότι προηγήθηκε τελικά έκλεισε την περίοδο πίσω στο σκορ (71-67).

Τρίποντο από τον Φλιώνη και το παιχνίδι πήγε στον πόντο με τον Έλληνα γκαρντ να παίρνει πολλές προσπάθειες (71-70). Ο Πανιώνιος διατηρούσε το προβάδισμα με τον Σαχπατζίδη χωρίς να μπορεί η ΑΕΚ να περάσει μπροστά στο σκορ (76-75). Με τον ΜακΓκρίφ να πετυχαίνει σερί πόντους, η ΑΕΚ πέρασε μπροστά (77-81). Με ένα τρομερό τρίποντο του Στρέλνιεκς στην λήξη της επίθεσης η ΑΕΚ πήρε αέρα τεσσάρων πόντων, ένα λεπτό πριν την λήξη (80-84). Με καλάθι και φάουλ του Μάντζαρη ο Πανιώνιος ισοφάρισε 25 δεύτερα πριν το τέλος (84-84). Ο Φλιώνης αστόχησε στην τελευταία επίθεση και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Με τρίποντο και καλάθι ο Γουίλιαμς απάντησε στους 2 πόντους του Μάντζαρη και η Ένωση πέρασε και πάλι μπροστά (86-89). Με 4 βολές του Στρέλνιεκς στο τέλος η ΑΕΚ πήρε διαφορά και τελικά κέρδισε τον Πανιώνιο που πάλεψε μέχρι εκεί που μπορούσε (88-93).

Πανιώνιος-ΑΕΚ 88-93

Δεκάλεπτα: 28-21, 46-44, 71-67, 84-84, 88-93 (παρ.)

Πανιώνιος (Ταυρόπουλος): Σκάνδαλος 1, Παπαδιονυσίου 3, Λάζαρης , Παπαδιονυσίου Ε. 11, Αντωνάκης 8, Σαχπατζίδης 17, Μάντζαρης 17, Σταθόπουλος, Χάλαρης 2, Καραίσκος, Τρύφωνας, Βεργίνης 29.

ΑΕΚ (Καντζούρης): Φρέιζιερ 3, Πετρόπουλος , Ξανθόπουλος 6, Φλιώνης 7, ΜακΓκρίφ 15, Γιάνκοβιτς 9, Μάιλς 3, Γόντικας 4, Στρέλνιεκς 15, Παπαδάκης 10, Γουίλιαμς 9, Μίτσελ 12.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X