Λιβάι Γκαρσία: Ο καλύτερος φορ του πρωταθλήματος είναι ο πιο χαμηλά αμειβόμενος του Big-5

Λιβάι Γκαρσία: Ο καλύτερος φορ του πρωταθλήματος είναι ο πιο χαμηλά αμειβόμενος του Big-5
Photo Credits: INTIME

Ο Λιβάι Γκαρσία είναι ο πιο χαμηλά αμειβόμενος φορ του Big-5 και όμως είναι ταυτόχρονα και ο καλύτερος της Super League.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε τελείως θεωρητικό επίπεδο ακόμη η όποια πρόθεση της ΑΕΚ για αναπροσαρμογή του συμβολαίου του Λιβάι Γκαρσία.

Από την άλλη όμως και λογικά εξισορροπητική βάσει του μισθολογικού στάτους του αρχισκόρερ της Ένωσης, τόσο εντός αποδυτηρίων, όπου βρίσκεται μόλις στην 14η θέση των καλύτερα αμειβόμενων όσο και συγκριτικά με τους υπόλοιπους βασικούς επιθετικούς των κορυφαίων ομάδων του πρωταθλήματος.

Το γκολ πληρώνεται. Ποδοσφαιρικό αξίωμα. Ο εξτρέμ τότε Λιβάι Γκαρσία όταν αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, αποτελώντας μάλιστα μια από τις ακριβότερες αγορές της τα τελευταία χρόνια, δεν το είχε.

Όσα είχε σημειώσει σε όλες τις προηγούμενες της άφιξής του στην Ελλάδα σεζόν σε αγώνες πρωταθλήματος, τα έχει πλέον – μετά το χθεσινό του επί του Λεβαδειακού – πετύχει μόνο στην τρέχουσα, στην οποία η διορατικότητα και η επιμονή του Ματίας Αλμέιδα να του αλλάξει θέση και ρόλο στο γήπεδο, του έδωσε αυτό που του έλειπε. Και νομοτελειακά θα πληρωθεί. Τόσο ο ίδιος όσο και η ΑΕΚ.

Η προοπτική μεταγραφής, με τα τόσα μάτια που είναι φέτος καρφωμένα στον επιθετικό από το Τρινιντάντ, απολύτως ορατό ενδεχόμενο. Και το πλέον προφανές για… αμοιβαιότητα (σε σύλλογο και ποδοσφαιριστή) στην πληρωμή.

Μέχρι τότε, η σεναριολογία των ημερών που θέλει τους «κιτρινόμαυρους» να προσανατολίζονται σε συζητήσεις για πρόωρη επέκταση και κυρίως αναπροσαρμογή του συμβολαίου του Γκαρσία, η δεύτερη οδός. Αποκλειστικά η συγκεκριμένη για τον ποδοσφαιριστή.

Να ξεκαθαριστεί πως μέχρι τώρα, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή νύξη, κρούση, οτιδήποτε σχετικό που να υποδεικνύει μετάβαση από σκέψη σε πράξη, προς την πλευρά του 26χρονου επιθετικού.

Από την άλλη όμως, είναι λογικό να υφίσταται έστω η πρόθεση, η σκέψη. Και να τεκμαίρεται τόσο βάσει του προαναφερθέντος αξιώματος της αντιστοιχίας των γκολ με την οικονομική ανταποδοτικότητα, όσο και με τα δεδομένα του ρόστερ της ΑΕΚ, αλλά και την σχέση με τους άλλους φουνταριστούς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το πενταετές συμβόλαιο που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2020 ο Γκαρσία (εκπνέει το 2025) προβλέπει συνολικές απολαβές 2,35 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος, χωρίς τα προβλεπόμενα μπόνους, “καθαρά”, προβλέπεται να εισπράξει 470.000 ευρώ. Η σύγκριση με τους βασικούς φορ των υπολοίπων «μεγάλων», ενδεικτική.

Ο Άντραζ Σπόραρ με 850.000 ευρώ ετησίως είναι ο δεύτερος (μαζί πια με τον Αϊτόρ) πιο ακριβοπληρωμένος του Παναθηναϊκού πίσω μόνο από τον Μπερνάρ. Ο 36χρονος πλέον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, είναι σε αντίστοιχη θέση στον Ολυμπιακό, δεύτερος σε ετήσιες απολαβές – μετά την περυσινή ανανέωση του συμβολαίου του προσεγγίζουν το 1,8 εκατομμύριο ευρώ – πίσω μόνο από τον Χάμες Ροντρίγκες.

Στον ΠΑΟΚ, ο Νέλσον Ολιβέιρα, ανήκει στην – μετρημένη πια – παρέα των… εκατομμυριούχων του δυναμικού των «ασπρόμαυρων», την οποία και απαρτίζουν οι Ινγκασον, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς και Κούρτιτς, με τον Πορτογάλο φορ να εισπράττει 1,1 εκατομμύριο ετησίως, ενώ στον συντοπίτη Άρη, το καλοκαιρινό μεταγραφικό απόκτημα των «κίτρινων», ο Αντρέ Γκρέι ξεπερνάει κατά τι τις 800.000 ευρώ.

Ακόμη όμως και εντός αποδυτηρίων ΑΕΚ, η σύγκριση «νομιμοποιεί» ουσιαστικά μια σχετική σκέψη αναπροσαρμογής εκ μέρους του club μιας και τα δεδομένα έχουν αλλάξει τελείως, αλλά και από την άλλη ενισχύει και την πιθανολόγηση στο που θα κυμανθούν οι αξιώσεις του αρχισκόρερ (μαζί με τον Νίκο Καρέλη) του φετινού πρωταθλήματος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σε επταψήφιο αριθμό δηλαδή.

Τον Γκαρσία λοιπόν, μισθολογικά ξεπερνάνε συνολικά 13 ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Στάνκοβιτς, Βίντα, Σιντιμπέ, Μουκουντί, Γκατσίνοβιτς, Γιόνσον, Μάνταλος, Πινέδα, Σιμάνσκι, Ελίασον, Τσούμπερ, Άμραμπατ και Αραούχο εισπράττουν περισσότερα από τον επιθετικό της Ένωσης.

Συσχετισμοί που η φετινή σεζόν και τα όσα κάνει ο επιθετικός κορυφής πλέον Λιβάι Γκαρσία, μοιάζει βέβαιο πως δεν πρόκειται να διατηρηθούν για πολύ. Είτε έτσι, είτε αλλιώς.

Είπαμε άλλωστε, το γκολ, πάντα και παντού, πληρώνεται. Και εφόσον το βρήκε αφειδώς φέτος ο στράικερ της ΑΕΚ, είναι απλώς και μόνο θέμα χρόνου να το πληρωθεί.

Πηγή: Sport24.gr

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X