Ο Λιβάι είναι φοράκλα και η ΑΕΚ είναι ομαδάρα!

Ο Λιβάι είναι φοράκλα και η ΑΕΚ είναι ομαδάρα!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου κάνει τη σούμα για τη νέα νίκη της ΑΕΚ επί του Λεβαδειακού και την σεντερφοράρα που λέγεται Λιβάι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ας ξεκινήσουμε με μια παραδοχή. Κόντρα στον Λεβαδειακό, η ΑΕΚ έκανε τη χειρότερη εμφάνιση της από τότε που επέστρεψε στο «σπίτι» της. Ηταν η πιο ρηχή και περιορισμένη παρουσία σε επίπεδο παραγωγής ποδοσφαίρου. Αλλά αυτό είναι που κάνει και ακόμα πιο σημαντική την επικράτηση της. Επειδή η ΑΕΚ νίκησε δίχως να παίξει ποδόσφαιρο, έδειξε για ακόμα μια φορά να προκαλεί τρόμο στους αντιπάλους της και συνέχισε αυτό το τρομερό σερί νικών στη Νέα Φιλαδέλφεια επί μικρών και μεγάλων αντιπάλων.

Αναμφίβολα, όλα έγιναν πολύ πιο εύκολα για την ΑΕΚ λόγω της παρουσίας του Λιβάι Γκαρσία. Λίγες μόνο μέρες έπειτα από το ρεσιτάλ κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Λιβάι ήρθε να προσθέσει ακόμα μια επιβλητική εμφάνιση. Και εάν κάποιος να πει σιγά τον αντίπαλο, έχω να του απαντήσω πως εξ αρχής, σε αυτό το «πείραμα» που επιχειρείται από το καλοκαίρι, το ζητούμενο ήταν η ανταπόκριση του Γκαρσία στα ματς με μικρές ομάδες και κλειστές άμυνες.

Εμαθε να παίζει και σε κλειστές άμυνες

Σε ματς με ομάδες που πιστεύουν πως μπορούν να παίξουν την ΑΕΚ στα ίσια και αγωνίζονται με την άμυνα ψηλά και δίνουν χώρους, τα πράγματα είναι εύκολα για έναν παίκτη της κλάσης και των χαρακτηριστικών του Λιβάι. Είναι παίκτης που αν του δώσεις γήπεδο για να τρέξει και να πάει σε κόντρα με τον αντίπαλο, τότε είναι σαν βούτυρο στο ψωμί του. Αλλά το κακό είναι για τις αντίπαλες άμυνες, πως ο Λιβάι είναι εξαιρετικός πλέον και σε ομάδες που παίζουν κλειστά.

Δείτε όσα έκανε κόντρα στην πεντάδα που είχε βάλει ο Βέλιτς στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εχει προσθέσει στο παιχνίδι του τόσα στοιχεία, τέτοιες κινήσεις με το σώμα, που δεν μπορεί να τον ανακόψει κανείς ούτε καν με φάουλ. Θυμηθείτε πως ο δύσμοιρος Τζημόπουλος κυνηγούσε επί αρκετά δευτερόλεπτα, τραβούσε, έσπρωχνε μέχρι απλά να καταφέρει να τον γκρεμίσει και να δώσει ένα φάουλ, που ο Λιβάι το έκανε γκολ και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της ΑΕΚ.

«Τι παικτάρα είσαι εσύ;»

Αναλογιστείτε πόσες φάσεις δημιούργησε, με τρομερές προσποιήσεις που τον έκαναν να αποφεύγει τους αντίπαλους αμυντικούς σα να είναι σταματημένοι. Και επίσης, να συνειδητοποιήσουμε, πως ο Λιβάι έχει ένα χάρισμα και ένα πλεονέκτημα που δεν συναντάς εύκολα σε επιθετικούς. Δεν ψάχνει την επαφή για να πέσει και να κερδίσει παράβαση, αλλά προσπαθεί να μείνει όρθιος και να τελειώσει τη φάση με τον τρόπο του.

Με όλα αυτά που σας ανέφερα για το «θωρηκτό» της ΑΕΚ, δεν φαίνεται φυσιολογικό να φωνάζει ο Μελισσανίδης: «Τι παικτάρα είσαι εσύ;». Πιστεύω πως ανάλογα επιφωνήματα θα έλεγαν όλοι όσοι θα είχαν την τύχη να βρεθούν απέναντι του. Αρκεί να είναι φίλοι της ΑΕΚ, γιατί οι υπόλοιποι, θα βλέπουν εφιάλτες στην εμφάνιση του. Είναι νομοτελειακό, πως ο Λιβάι θα μείνει αυτήν, άντε και την επόμενη σεζόν στα μέρη μας και έπειτα θα μοσχοπουληθεί σε κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Κάστρο η Νέα Φιλαδέλφεια

Σε άλλα νέα, η ΑΕΚ επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά το τεράστιο βάθος που έχει. Βέβαια, τώρα που βλέπεις παντού χαμόγελα και φάτσες γελαστές, καλό θα είναι να ψαχτεί ο Αλμέιδα για το πώς θα βρει ξανά την απαιτούμενη ισορροπία στην 11άδα του. Καλά πήγε, έστω και εξ ανάγκης το σχήμα με τον Πινέδα αριστερά, αλλά η ΑΕΚ δεν δείχνει να τσουλάει και να βγάζει τις φάσεις με την ίδια ευκολία που το έπραττε πριν. Λογικό εάν σκεφτείς ποιοι έπαιζαν και ποιοι παίζουν τώρα, αλλά καιρός να πάει παρακάτω.

Από το ματς με τον Λεβαδειακό μπορείς να κρατήσεις τον τρόμο στα μάτια και την αντιμετώπιση των αντιπάλων. Η ΑΕΚ τους κάνει να παίζουν φοβικά και να ξέρουν τι τους περιμένει. Θα πείτε, εδώ μπήκε φοβικά και έχασε πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, θα μπορούσε ο Λεβαδειακός να κάνει κάτι άλλο; Ρητορικό το ερώτημα, προφανής η απάντηση. Η Νέα Φιλαδέλφεια είναι κάστρο, που δύσκολα θα αντέξει κάποια ομάδα.

Το τρομερό ρόστερ και το πρόβλημα της διαιτησίας

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X