Ακόμα και τους «δολοφόνους» του, ο Αλμέιδα τους βλέπει με συμπάθεια

Ακόμα και τους «δολοφόνους» του, ο Αλμέιδα τους βλέπει με συμπάθεια
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για όσα οι οπαδοί της ΑΕΚ (θα πρέπει να) διδάχτηκαν μέσα από την ποδοσφαιρική σκέψη και τις δηλώσεις του Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τον επί χρόνια απογοητευμένο οπαδό μπορώ να τον καταλάβω. Αυτόν ο οποίος έζησε στο πετσί του μία τετραετία απαράδεκτη για την ποδοσφαιρική ιστορία της ΑΕΚ σε αγωνιστικό επίπεδο και περιμένοντας το πρώτο ντέρμπι μετά από 20 χρόνια στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στον Ολυμπιακό, ήθελε να δει την καλύτερη κατά τη γνώμη του δυνατή 11άδα.

Το ίδιο ήθελα και εγώ. Όποιος από εμάς πει ότι το βράδυ της Τετάρτης, όταν ανακοινώθηκε η αποστολή της ΑΕΚ, δεν ένιωσε περίεργα, έως και άβολα, φοβικά για να το πω πιο σωστά, θα έχει πει ψέματα στον ίδιο τον εαυτό του. Από εκεί και πέρα, όμως, το να οδηγούνται κάποιοι από το σημείο αυτό, της αμφιβολίας και των ερωτημάτων, στο να χειρουργούν δίχως αναισθητικό στο διαδίκτυο τον προπονητή που έδωσε στην ΑΕΚ ξανά υπόσταση μέσα στα γήπεδα, είναι τουλάχιστον ανήκουστο. Ανήκουστο και θλιβερό για το ποιόν και το επίπεδό ορισμένων. Δεν αναφέρομαι στους προβληματισμούς αλλά στις χυδαιότητες γιατί υπήρξαν και πολλές τέτοιες.


Ήταν το ίδιο ενοχλητικό και για τον Αλμέιδα. Έβλεπε μπροστά στα μάτια του, γιατί κάθεται και ψάχνει τα πάντα, ανθρώπους οι οποίοι τον αποθέωναν να τον δολοφονούν στα social media και σε σχόλια κάτω από άρθρα. Ασχολήθηκε πολύ με αυτή τη συμπεριφορά γιατί θέλει όλα να τα ζυγίζει και να τα μετράει, δεν υπάρχει τίποτα που να αφήνει να πέσει κάτω. Στις δύο ώρες που ήμουν μαζί του, για τη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο SPORT24, κατάλαβα πολύ καλά ότι είναι άνθρωπος που μετράει τους πάντες και τα πάντα. Ακόμα και αυτούς που δεν χρειάζεται να ξέρει, ακόμα και τον όχλο.

Αυτούς όλους, λοιπόν, ο προπονητής της ΑΕΚ τους βλέπει με συμπάθεια. Με τις εμπειρίες ζωής που έχει αποκομίσει, τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει, την κατάθλιψη που έχει νικήσει και μιλάει για αυτήν τόσο ανοιχτά, όλα τούτα δεν γίνεται να τον επηρεάσουν. Κι έτσι, όταν μετά το θρίαμβο απέναντι στον Ολυμπιακό μετά από 5 χρόνια χωρίς νίκη για την ΑΕΚ, κλήθηκε να μιλήσει μπροστά στις κάμερες, δεν έβγαλε ίχνος ρεβανσισμού παρά εξέφρασε την κατανόηση του απέναντι στη βιασύνη και την ανοησία, μέσα από ένα παράπονο συμπάθειας.

Άλλος στη θέση του, ενδεχομένως να ξεχείλιζε έπαρση και διάθεση ρεβανσισμού. Εκείνος προσέγγισε την κατάσταση με ψυχραιμία και ζήτησε απλώς να τον καταλαβαίνουν καλύτερα και να τον πιστεύουν περισσότερο. Με τα δικά του λόγια, με τον τρόπο του. Αυτό το group που έχει δημιουργήσει και για το οποίο μιλάει διαρκώς με τόση αγάπη, θα ήταν αδύνατον να το πουλήσει. Αυτούς κοιτάζει στα μάτια καθημερινά, λέγοντάς τους ότι είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους, ότι μετρούν όλοι το ίδιο στην ποδοσφαιρική σκέψη του. Πώς αλήθεια θα τους αντίκριζε την επόμενη μέρα έχοντας προδώσει τον ίδιο τον εαυτό του αλλά και αυτό που μαζί τους δημιούργησε;


Θα σταθώ λίγο στα λόγια του Τσούμπερ. Σε μία στιγμή που θα μπορούσε να πει πολλά για την πάρτη του, έχοντας περάσει δύσκολα και μετά από ένα ματς που με δικές του ενέργειες η ΑΕΚ έφτασε στα πρώτα δύο γκολ, εκείνος δήλωσε ότι είναι κάτι σπάνιο να βλέπεις μία ομάδα να αποδίδει το ίδιο καλά, με τόσες πολλές αλλαγές. Αυτό αποδεικνύει πόσο χαμηλά έχουν όλοι το εγώ τους πλέον και διατρανώνει την πίστη των ποδοσφαιριστών στον τρόπο του Αλμέιδα. Παίζουν και για εκείνον. Θα κάνουν κατάθεση ψυχής για εκείνον.

Αυτό ήθελε να δημιουργήσει από την αρχή ο Αργεντινός και αυτό είναι το μυστικό της έως σήμερα εικόνας της ΑΕΚ. Και είναι ακριβώς αυτό που δεν θα πουλήσει ποτέ για ένα και μόνο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό ή στον ΠΑΟΚ.

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X