ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα έχει τους κανόνες του και το σχέδιο – Πως εξηγείται η αποστολή με Ολυμπιακό

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα έχει τους κανόνες του και το σχέδιο – Πως εξηγείται η αποστολή με Ολυμπιακό
Photo Credits: INTIME

Το enwsi.gr αναλύει το σκεπτικό του Ματίας Αλμέιδα για το αποψινό ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε για το αποψινό (20:30, Cosmote Sport 1,  ENWSI TV LIVE) μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (το πρώτο στο νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια), για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, να αφήσει τρεις βασικότατους παίκτες εκτός αποστολής.

Εκτός και ο Λάζαρος Ρότα και ο Αρολντ Μουκουντί και ο Γενς Γιόνσον. Δηλαδή, μεσοαμυντικά, τρεις από τους έξι βασικούς του κορμού θα είναι στην εξέδρα. Κανένα πρόβλημα τραυματισμού δεν έχουν (ο Μουκουντί τελειώνει και με ένα θέμα στο δάχτυλο που είχε) και ο Αλμέιδα για λόγους τακτικής του έδωσε… ρεπό σε ένα τόσο μεγάλο ματς.

Ο κόουτς είναι ένας προπονητής που έχει πάντα κανόνες και σχέδιο. Για τον ίδιο το γκρουπ, τα αποδυτήρια, οι παίκτες του, είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Και ξέρει ότι ανά πάσα στιγμή, όπως έχουν αποδείξει μέχρι σήμερα, θα μπουν και θα παίξουν για να… πεθάνουν. Και ας έχουν μπει αλλαγή. Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος. Άπλωσε το ρόστερ και κατάφερε να συγκροτήσει μία ομάδα με επιλογές σε κάθε θέση.

Το αποψινό ματς είναι για το Κύπελλο και ο Αλμέιδα έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τον θεσμό αυτό. Θέλει να δείχνει σε όλους εμπιστοσύνη, να είναι τίμιος σε ότι λέει και δείχνει απέναντι τους. Γιατί θέλει όταν τους χρειαστεί, όπως απόψε ή σε ένα ματς πρωταθλήματος, να είναι εκεί και να παίξουν σαν… βασικοί. Όπως έπαιξαν όταν κάλυψαν απουσίες και ο κόσμος χειροκρότησε όλο το ρόστερ, για το δέσιμο του εντός και εκτός γηπέδου.

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα έχει τους κανόνες του και το σχέδιο – Πως εξηγείται η αποστολή με Ολυμπιακό

Ο Αλμέιδα δουλεύει με την ίδια σοβαρότητα και το ίδιο πλάνο από τον Αραούχο μέχρι τον Ραντόνια. Και μην παραξενευτείτε αν δείτε τον νεαρό βασικό απόψε. Δεν θα του κάνει χάρη, τον εμπιστεύεται και τον ρίχνει στα βαθιά.

Σαφώς και ο κόσμος θα ήθελε να παίξουν όλοι οι βασικοί απόψε για να έρθει πιο… εύκολα η νίκη, σαφώς και θα ήθελε όλους τους διαθέσιμους στην αποστολή και αυτό είναι λογικό και κατανοητό. Όπως και κάθε κριτική, μέχρι ενός σημείου. Ο Αλμέιδα είναι ο αρμόδιος, ο υπεύθυνος για την ομάδα και αυτός θα κριθεί στο τέλος για το αποτέλεσμα των αποφάσεων.

Και σε κάθε περίπτωση ο Αλμέιδα έχει κερδίσει το δικαίωμα να συνεχίζει το σχέδιο του, να το εμπιστεύεται και ο κόσμος στην εξέδρα να στηρίζει τον προπονητή και τους παίκτες που θα παίζουν ανά πάσα στιγμή.

Και απόψε αυτό πρέπει να γίνει.

Όλη η επικαιρότητα της ΑΕΚ | AEK Basket Queen by Betsson - 17/5/24
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X