Την θυμούνται ελάχιστοι: Η μοναδική κωμωδία που έπαιξε ο Νίκος Ξανθόπουλος δίπλα σε Βέγγο, Αυλωνίτη, Ρίζο (ΦΩΤΟ)

Την θυμούνται ελάχιστοι: Η μοναδική κωμωδία που έπαιξε ο Νίκος Ξανθόπουλος δίπλα σε Βέγγο, Αυλωνίτη, Ρίζο (ΦΩΤΟ)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ολόκληρες γενιές μεγάλωσαν με την εικόνα του Νίκου Ξανθόπουλου να περνά τα βάσανά του, όπως αυτά μεταφέρονταν στη μεγάλη οθόνη, σε κάποια από τα πολλά δραματικά-μελό φιλμ με τα οποία καθιερώθηκε. Ωστόσο έπαιξε και σε μια κωμωδία και μάλιστα σε αυτήν έκανε και το ντεμπούτο του!

Ήταν κυρίως την δεκαετία του ’60 εκείνη που τον καθιέρωσε στους συγκεκριμένους ρόλους, ενώ η ταυτόχρονη μουσική παρουσία του με τραγούδια ανάλογου ύφους και αισθητικής προσέγγισης, τον μετέτρεψε στον «διάσημο της διπλανής πόρτας». Δηλαδή σε ένα αστέρι του σινεμά που παρέμενε προσιτό για τον καθένα. Ένα γνήσιο καλό λαϊκό παιδί, που μιλούσε για τα προβλήματα των ομοίων του.

Την θυμούνται ελάχιστοι: Η μοναδική κωμωδία που έπαιξε ο Νίκος Ξανθόπουλος δίπλα σε Βέγγο, Αυλωνίτη, Ρίζο (Pic)

Σχεδόν όλα τα φιλμ αυτής της περιόδου γυρίστηκαν από την εταιρεία παραγωγής «Κλακ Φιλμς», έχοντας αποκλειστική συνεργασία με τον Απόστολο Τεγόπουλο, ο οποίος συνδιαμόρφωσε ουσιαστικά την εικόνα του ηθοποιού. Ωστόσο η παρθενική συμμετοχή του στην μεγάλη οθόνη δεν προδίκαζε τίποτα τέτοιο.

Κι αυτό διότι το ντεμπούτο του Νίκου Ξανθόπουλου έγινε όχι σε κοινωνικό δράμα ή μελόδραμα, αλλά σε κωμωδία! Και μάλιστα δίπλα σε «ιερά τέρατα» του είδους, όπως ο Νίκος Ρίζος, ο Βασίλης Αυλωνίτης και ο Θανάσης Βέγγος! Ήταν η ταινία με τίτλο «Το εισπρακτοράκι» που γυρίστηκε το 1958 από την εταιρεία «Παρθενών Φιλμς». Στην παρακάτω φωτογραφία μπορούμε να τον δούμε να στέκεται όρθιος στο δεξί μέρος, σε μια αποτυύπωση μιας εικόνας από τα γυρίσματα!

Την θυμούνται ελάχιστοι: Η μοναδική κωμωδία που έπαιξε ο Νίκος Ξανθόπουλος δίπλα σε Βέγγο, Αυλωνίτη, Ρίζο (Pic)

Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X