Σοκ για τη Γιουβέντους: Κινδυνεύει με αφαίρεση 9 βαθμών

Σοκ για τη Γιουβέντους: Κινδυνεύει με αφαίρεση 9 βαθμών
Photo Credits: INTIME

Με αφαίρεση 9 βαθμών κινδυνεύει η Γιουβέντους μετά από έρευνα των δικαστικών αρχών

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έρχεται… καμπάνα για τη Γιουβέντους λόγω των οικονομικών ατασθαλιών που οδήγησαν σε παραίτηση τον Αντρέα Ανιέλι και άλλα στελέχη της διοίκησης.

Η έρευνα των δικαστικών αρχών αφορούσε υπερτίμηση μεταγραφών στο διάστημα 2018-2020, με στόχο την παρουσίαση υψηλότερων εσόδων.

Τέτοια περίπτωση φέρεται πως ήταν η ανταλλαγή των Μίραλεμ Πιάνιτς και Αρτούρ με την Μπαρτσελόνα το 2020, όταν η μετακόμιση του Βόσνιου χαφ στους Μπλαουγκράνα δηλώθηκε στα 60 εκατομμύρια ευρώ και η μετακίνηση του Βραζιλιάνου στους Τορινέζους αντίστοιχα στα 72 εκατομμύρια Ευρώ.

Αντίστοιχη περίπτωση που τέθηκε στο μικροσκόπιο των αρχών και η ανταλλαγή Ντανίλο-Ζοάο Κανσέλο με τη Μάντσεστερ Σίτι το 2019.

Απώτερη συνέπεια ήταν αυτή που επήλθε, η παραίτηση του Ανιέλι και της υπόλοιπης διοίκησης από το πόστο τους. Κι αυτό διότι πρακτικά είναι αδύνατον να υπολογιστεί η πραγματική αξία στις παραπάνω μεταγραφές, σε τέτοιο βαθμό που να λειτουργήσουν καθοριστικά ως αποδεικτικά στοιχεία επί των «πειραγμένων» ισολογισμών.

Επιπλέον, υπήρξε κατηγορία για περικοπές στους μισθούς 23 παικτών του συλλόγου κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, την άνοιξη του 2020.

Οι έρευνες από την εισαγγελία του Τορίνο διεξήχθησαν από ομάδα δικαστών της Ομάδας Ποινικού Δικαίου της Οικονομίας, αποτελούμενη από τους αναπληρωτές εισαγγελείς Τσίρο Σαντοριέλο, Μάριο Μπεντόνι και τον αναπληρωτή εισαγγελέα Μάρκο Τζανόλιο.

Οι προϋπολογισμοί που ελήφθησαν υπόψη από τους ερευνητές είναι τρεις: του 2018 (εγκρίθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2019), 2019 (εγκρίθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2020) και 2020 (εγκρίθηκε στις 29 Οκτωβρίου). Σύμφωνα με τους ερευνητές, «οι συναλλαγές, οι οποίες δεν δημιουργούν χρηματοοικονομικές ροές κανενός είδους, συνάπτονται σε αξίες που καθορίζονται από τα μέρη με αυθαίρετο τρόπο και με στόχο την κάλυψη των δημοσιονομικών αναγκών της στιγμής: αυτές οι συναλλαγές θεωρούνται πλασματικές»

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X