Ας περιμένουμε πρώτα, να μιλήσει ο Πινέδα

Ας περιμένουμε πρώτα, να μιλήσει ο Πινέδα
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης βάζει τον ίδιο Πινέδα ως τον πιο βασική παράμετρο για το μέλλον του Μεξικανού στην ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η υπόθεση η φετινή του Πινέδα, μοιάζει πολύ μ’ αυτή του Αραούχο το 2017. Τότε που είχε πρωτοαποκτηθεί δανεικός ο Σέρχιο από την Λας Πάλμας και ήταν για τον κόσμο της ΑΕΚ ο ορισμός αυτού που λέμε κεραυνοβόλος ποδοσφαιρικός έρωτας. Βεβαίως η υπόθεση Πινέδα μοιάζει πολύ και μ’ αυτή του Πόνσε το 2019. Τότε που δεν υπήρχε μεν ανάλογος ποδοσφαιρικός έρωτας, αλλά ο Αργεντινός που είχε έρθει δανεικός από την Ρόμα είχε δείξει πως είχε όλο το πακέτο του ιδανικού φορ.

Η διαφορά ανάμεσα στην περίπτωση του Αραούχο και σ’ αυτού του Πόνσε, ήταν η κατάληξη. Μετά το τέλος εκείνης της μισής πρώτης του σεζόν στην ΑΕΚ, ο Σέρχιο έκανε ότι περνούσε από το χέρι του, από το πόδι του και από το στόμα του, για να πετύχει να επιστρέψει και να παίξει εδώ. Και το πέτυχε. Αντίθετα ο Πόνσε έφυγε και δεν κοίταξε ποτέ πίσω του, παρότι η ΑΕΚ πολύ θα ήθελε να τον κρατήσει.

Ένα σημαντικό συμπέρασμα που βγαίνει από την κατάληξη των δυο αυτών περιπτώσεων, είναι πως ο Αραούχο, που τελικά συνέχισε να παίζει στην ΑΕΚ, δεν είχε καμία οψιόν αγοράς στον δανεισμό του. Μάλιστα τότε, στις πρώτες συζητήσεις που είχαν γίνει το καλοκαίρι, ο πρόεδρος της Λας Πάλμας έλεγε κάτι τρέλες περί ποσού άνω των 20 εκατομμυρίων για αγορά. Αντίθετα ο Πόνσε που είχε μια οψιόν στα έξι εκατομμύρια, χαιρέτισε και συνέχισε την καριέρα του στο ρωσικό πρωτάθλημα.


Μπορεί ο καθένας να κάνει ότι σενάρια θέλει στο μυαλό του και να εικάζει οτιδήποτε. Η πραγματικότητα όμως είναι πως ο Πόνσε δεν ήθελε να συνεχίσει στην ΑΕΚ. Και ως εκ τούτου δεν έφτασε ποτέ η υπόθεση στο αν θα δώσει ή δεν θα δώσει η ΑΕΚ εκείνα τα έξι εκατομμύρια.  Μπορεί τελικά να μην τα έδινε, παρότι φαινόταν να υπήρχε πρόθεση. Δεν θα το μάθουμε ποτέ, διότι αυτό που εξ αρχής οδηγούσε τις εξελίξεις, ήταν η επιθυμία του Πόνσε για πολύ καλύτερο συμβόλαιο και κατόπιν για καλύτερο πρωτάθλημα. Και τώρα βγάζει το παντεσπάνι του στην Πριμέρα ως ένα σχετικά πολύ καλό όνομα φορ.

Χωρίς οψιόν έμεινε, με οψιόν έφυγε

Η ουσία πάντως του πράγματος, είναι πως ο παίκτης που είχε δανεισμός χωρίς οψιόν έμεινε στην ΑΕΚ και εκείνος με οψιόν έφυγε. Και αυτό είχε να κάνει σχεδόν αποκλειστικά με την επιθυμία που είχε ο κάθε ποδοσφαιριστής και που ήταν αυτή η οποία καθόρισε τις εξελίξεις. Δεν λέω πως θα γίνει το ίδιο και με τον Πινέδα. Από την στιγμή που υπάρχει, βάσει συμβολαίου, η δυνατότητα να πει η Θέλτα στο τέλος της σεζόν «σενιόρ Πινέδα είστε δικός μας παίκτης και για περάστε να κάνετε προετοιμασία», θα ήταν αφελές να προδικάσω διαφορετική εξέλιξη.


Παρόλα αυτά, εκείνο για το οποίο επιμένω, είναι πως πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης, θα παίξει η επιθυμία και αυτό που θα πει ο ίδιος ο Πινέδα. Και προς το παρόν ο Μεξικανός δεν έχει μιλήσει. Ή για να είμαι πιο σαφής, δεν έχει μιλήσει συγκεκριμένη για την επόμενη μέρα μετά το τέλος της φετινής σεζόν. Διότι προφανώς και ακόμα είναι εξαιρετικά νωρίς για να μπει στην διαδικασία να το σκεφτεί. Πολύ περισσότερο να το κάνει κιόλας.

Βεβαίως μέχρι τώρα ο Πινέδα έχει πει κάποια πράγματα, που πρέπει να τα έχουμε στην άκρη του μυαλού μας. Το πρώτο είναι, πως θέλει να επιστρέψει και να παίξει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Το δήλωσε σε συνέντευξη, αν δεν κάνω λάθος, πριν το Μουντιάλ. Φανερώνει ξεκάθαρα την φιλοδοξία που έχει ο Πινέδα. Αλίμονο ένας ποδοσφαιριστής της ποιότητας του Μεξικανού, που για να ξέρουμε και τι λέμε είναι το κλας, να μην είχε ως στόχο ένα από τρία κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Διαφορετικά δεν θα ήταν τοπ κλας.

Το μέλλον του Πινέδα και του Αλμέιδα

Το δεύτερο που έχει πει, μάλιστα σε συνέντευξη του στο Μεξικό πριν από λίγες μέρες, ήταν πως «η βάση για να δείξει κάθε ποδοσφαιριστής το καλύτερο που μπορεί είναι η εμπιστοσύνη του προπονητή. Και ο Αλμέιδα με εμπιστεύεται και τον εμπιστεύομαι και εγώ». Θυμίζω πως αυτή η σχέση εμπιστοσύνης, έχει ήδη καθορίσει μια φορά το μέλλον του Πινέδα. Το περασμένο καλοκαίρι ο Μεξικανός χάλασε όλες τις συμφωνίες της Θέλτα και με ομάδες από το Μεξικό, αλλά και ευρωπαϊκές, προκειμένου να δουλέψει ξανά με τον Αλμέιδα.


Θυμίζω επίσης, πως μπορεί το μέλλον του Πινέδα ακόμα να μην έχει ξεκαθαρίσει, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για το μέλλον του Αλμέιδα. Ο Πελάδο μόλις πριν από μερικές ημέρες, ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ, μέχρι και το 2028. Επομένως σίγουρα μετά το τέλος της σεζόν, θα συνεχίσει να είναι στον πάγκο της ΑΕΚ, αυτός τον οποίο ο Πινέδα εμπιστεύεται απόλυτα. Και για χάρη του παίζει με ίδιο πάθος και την ίδια διάθεση και χαφ και εξτρέμ και ακραίο μπακ, ίσως ακόμα και τερματοφύλακας.

Για να το κλείνω. Δεν υποστηρίζω πως ο Πινέδα θα μείνει σίγουρα στην ΑΕΚ και μετά το καλοκαίρι. Φαιδρό και ανεύθυνο θα ήταν. Με σιγουριά λέω πως κανείς αυτή την στιγμή κανείς δεν μπορεί να ξέρει το μέλλον του Πινέδα. Ίσως ούτε καν ο ίδιος ο Μεξικανός. Ίσως ούτε ακόμα και οι άνθρωποι της Θέλτα που κάνουν μεν τώρα βαρύγδουπες δηλώσεις, αλλά δεν ξέρουν το καλοκαίρι που θα βρίσκονται και πως θα είναι.

Θεωρώ όμως δεδομένο, πως θα παίξει τον καθοριστικό ρόλο, πάνω και από συμβόλαια, η επιθυμία του Πινέδα. Έτσι έγινε το περασμένο καλοκαίρι, έτσι έχει γίνει σχεδόν με τις περισσότερες ανάλογες περιπτώσεις και στην ΑΕΚ και παντού στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Επομένως πρέπει να περιμένουμε να μιλήσει ο ίδιος ο Πινέδα, που ακόμα δεν το έχει κάνει.


Και κάτι τελευταίο. Όποια και αν είναι η εξέλιξη το καλοκαίρι με τον Μεξικανό, η ΑΕΚ έπραξε το σωστό που τον έφερε το περασμένο καλοκαίρι. Διότι σ’ αυτό που κάνει η φετινή ομάδα και στο γεγονός πως πέταξε από πάνω της την ποδοσφαιρική μιζέρια και έχει ξαναγίνει ανταγωνιστική και διεκδικεί το νταμπλ, έχει παίξει κομβικό ρόλο η παρουσία του Πινέδα.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Το μικρό καλάθι και οι τρεις λύσεις σε κάθε θέση
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X