«Άλωσε» το Κατσάνειο η ΑΕΚ- Νίκησε 3-1 τον Ηρακλή και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου

Ράμος: «Πάμε για τη νίκη και την πρόκριση στο Κύπελλο»

Η ΑΕΚ πήρε μεγάλη νίκη με 3-1 επί του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζει την πορεία της στο Κύπελλο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την πρόκριση της στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγύρισε η ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ η οποία επικράτησε με 3-1 σετ του Ηρακλή στο «Κατσάνειο» για την 2η αγωνιστική της Β’ Φάσης.

Η ομάδα του Άκη Χατζηαντωνίου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, έδειξε ψυχικά αποθέματα όταν χρειάστηκε και πήρε μια σημαντική νίκη συνεχίζοντας έτσι την πορεία της και στην δεύτερη διοργάνωση όπου συμμετέχει. Οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν την ποιότητα και την εμπειρία τους ακόμα και στο τέταρτο σετ όπου ο διαιτητής με την αποβολή του Παλέντζα και τις αποφάσεις του ανέκοψε τον ρυθμό της ομάδας. Η «Ένωση» καθώς και ο νικητής του αγώνα Ήφαιστος Φλώρινας- ΑΕΚ θα μπουν στην κλήρωση στην επόμενη φάση μαζί με τις έξι ομάδες της Volleyleague που βρίσκονται στις θέσεις 5-10 του πρωταθλήματος. Οι νικητές θα προκριθούν στην επόμενη φάση όπου θα συμμετάσχουν και οι ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις 1-4 της Volleyleague Ανδρών για να συμπληρωθεί ουσιαστικά η τελική οκτάδα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο πρώτο σετ, η ΑΕΚ με τον Ράμος προηγήθηκε με 2-0. Με τον Μπατατζίμ να βρίσκει τα χτυπήματά του, διατήρησε το +2 (3-5) με τους γηπεδούχους σταδιακά να βελτιώνουν το μπλοκ τους και να παίρνουν το προβάδισμα με 10-9. Μπαρμπούνης και Μπατατζίμ ανέτρεψαν την κατάσταση, με τον «Δικέφαλο» να παίρνει κεφάλι στο σκορ με 12-15 και 13-16. Ο Ηρακλής έφερε το σετ στα ίσια (16-17, 18-18, 19-19), αλλά οι Ράμος και Μπαρμπούνης έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της «Ένωσης» (19-21). Η ΑΕΚ με σωστές επιλογές και με τον Μπατατζίμ να μοιάζει ασταμάτητης, κατακτώντας 3 διαδοχικούς πόντους, έκανε το 1-0 στα σετ με 25-22.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο ομάδες βάδιζαν χέρι-χέρι έως το 8-8. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με 10-8, με την ΑΕΚ να απαντά με τον Ράμος να σημειώνει διαδοχικούς πόντους (10-11). Ο Ηρακλής κατάφερε να ανατρέψει το σκορ, παίρνοντας το προβάδισμα με 17-15 και 19-16. Η «Ένωση» μείωσε σε 23-22 και 24-23, ενώ έσωσε δύο διαδοχικά σετ πόιντς. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν δύο ευκαιρίες να κατακτήσουν το σετ (25-26, 26-27), ωστόσο δεν το κατάφεραν και τελικώς οι «κυανόλευκοι» ισοφάρισαν σε 1-1 με 31-29.

Στο τρίτο σετ, η ΑΕΚ πήρε ένα μικρό αρχικό προβάδισμα (1-3, 3-5). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και προηγήθηκαν με 8-7 και 11-8. Η ΑΕΚ με τον Παλέντζα και τον Μπατατζίμ να παίρνουν επιθέσεις, ισοφάρισαν σε 15-15, ενώ πέρασαν και μπροστά στο σκορ (16-17 μπλοκ Ράμος). Οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν στο +4 (17-21), με τον Μπατατζίμ να κυριαρχεί στο φιλέ, με την ΑΕΚ να φτάνει στο 2-1 στα σετ με 25-22.

Με ένταση ξεκίνησε το τέταρτο σετ. Ο Παλέντζας αποβλήθηκε από το διαιτητή, καθώς ο τελευταίος θεώρησε ότι ο άσσος της ΑΕΚ απάντησε στους οπαδούς των γηπεδούχων που τον προκαλούσαν, ενώ κόκκινη κάρτα δέχθηκε ο προπονητής της ομάδας μας, λόγω διαμαρτυρίας, καθώς και η αντίπαλη ομάδα. Στη θέση του Παλέντζα πέρασε ο Κονίδης, με τον Άκη Χατζηαντωνίου να προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία και τη ψυχολογία των «κιτρινόμαυρων» σε υψηλά επίπεδα. Ο Ηρακλής πήρε το αρχικό προβάδισμα με 4-2, αλλά οι Μπατατζίμ και Μπαρμπούνης κράτησαν την ΑΕΚ κοντά στο σκορ (5-5, 9-8). Οι γηπεδούχοι κράτησαν το +2 έως το 16-14. Η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμούς, έβγαλε εντυπωσιακές άμυνες, ενώ εκμεταλλεύθηκε τα πολλά λάθη των «κυανολεύκων» από τη γραμμή του σερβίς. Έτσι με τον Ρούσση έφτασε στο 23-22. Ο Ράμος έκανε το 24-22 με άσσο και ο Μπατατζίμ «έγραψε» το 25-22 και 3-1 στα σετ.

Ηρακλής- ΑΕΚ 1-3 (22-25, 31-29, 22-25, 22-25)

Ν.Γ.Σ.Θ. ΗΡΑΚΛΗΣ (Άγγελος Αγγελής): Παπαδημητρίου Θ., Αλεξάκης, Μπαρδούκας, Γεωργιάδης, Γκόρτσανιουκ, Φωτιάδης  / Ρωμαλιάδης (λ), Παπαδημητρίου Α., Γιαμακίδης, Φραγκουλίδης, Χατζηπαραδείσης, Κεσούδης.

Α.Ε.Κ. (Άκης Χατζηαντωνίου): Μπατατζίμ, Μελλές, Παλέντζας, Μπαρμπούνης, Ράμος, Ρούσης / Πολυχρονιάδης (λ), Αχιλλεόπουλος (λ), Ηλιακόπουλος.

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X