AEK: Η ρήτρα στο συμβόλαιο του Αλμέιδα και οι 10 πιο ακριβές «μεταγραφές» προπονητών

AEK: Η ρήτρα στο συμβόλαιο του Αλμέιδα και οι 10 πιο ακριβές «μεταγραφές» προπονητών
Photo Credits: INTIME

Η ρήτρα των 10 εκατ. ευρώ στο νέο συμβόλαιο του Ματίας Αλμέιδα με την ΑΕΚ που θα έχει διάρκεια έως το 2028 και οι 10 πιο ακριβές «μεταγραφές» προπονητών

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το βράδυ της Τρίτης η ΑΕΚ και ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκαναν την κίνηση-ματ με την ανανέωση του συμβολαίου του Ματίας Αλμέιδα έως το 2028. Εκείνο, όμως που συζητείται πιο έντονα, είναι η ρήτρα-μαμούθ για τα ελληνικά δεδομένα που υπάρχει, πλέον, στο συμβόλαιο του Αργεντινού προπονητή με την Ένωση.

Για όσους το αγνοούν ή τέλος πάντων δεν το έχουν προσέξει, όποια ομάδα θελήσει να συνεργαστεί με τον Αλμέιδα, θα πρέπει να μιλήσει με την ΑΕΚ και να της καταβάλει ρήτρα 10 εκατ. ευρώ. Με αφορμή, λοιπόν, αυτό το γεγονός σας θυμίζουμε τις δέκα πιο ακριβές μεταγραφές προπονητών στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Πρώτη και καλύτερη αυτή του Γιούλιαν Νάγκελσμαν στην Μπάγερν. Μετακόμισε στη Βαυαρία το καλοκαίρι του 2021 με την πρωταθλήτρια Γερμανίας να καταβάλει το ποσό των 25 εκατ. ευρώ στην Λειψία.

Στη 2η θέση βρίσκεται ο Γκρέιαμ Πότερ που μετακόμισε στην αρχή της σεζόν από την Μπράιτον στην Τσέλσι για να αντικαταστήσει τον Τούχελ πληρώνοντας 20 εκατ. ευρώ. Το 2011 η Τσέλσι στην Πόρτο τα 15 εκατομμύρια ευρώ της ρήτρας του. Ενώ το 2019 η Λέστερ έδωσε 10,5 εκατ. ευρώ στη Σέλτικ για να πάρει τον Μπρένταν Ρότζερς.

Η Σπόρτινγκ χρειάστηκε να πληρώσει 10 εκατ. ευρώ στην Μπράγκα το 2020 για να πάρει τον Αμορίμ, ενώ το καλοκαίρι του 2010 υπήρξε κάτι ανάλογο και με τον Μουρίνιο. Μετά την κατάκτηση του Champions League με την Ίντερ, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, ήρθε σε συμφωνία με τον ομόλογό του της ιταλικής ομάδας, Μάσιμο Μοράτι, για 8 εκατ. ευρώ, ενώ η ρήτρα αποχώρησης του Πορτογάλου ήταν 16 εκατομμύρια ευρώ.

Θέλετε και άλλα; Η Λίβερπουλ… πόνταρε στον Μπρένταν Ρότζερς το 2012, δίνοντας γι΄ αυτόν στη Σουόνσι 6,2 εκατομμύρια ευρώ. Πριν την… άφιξη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η Μάντσεστερ Σίτι πλήρωσε 6,2 εκατομμύρια ευρώ στη Μπλάκμπερν για να πάρει τον Μαρκ Χιουζ, όμως ο Ουαλός άντεξε μόλις ένα χρόνο στους «πολίτες».

Ενώ υπάρχει ωραίο στόρι και με τον Ρόναλντ Κούμαν. Δεν πρόκειται για την άφιξή του στη Μπαρτσελόνα, αλλά για εκείνη στην Έβερτον το 2015. Η αγγλική ομάδα πήρε τον Ολλανδό, αφού πρώτα χρειάστηκε να πληρώσει 6 εκατομμύρια ευρώ στη Σαουθάμπτον.

Αυτές είναι οι 10 πιο ακριβές μεταγραφές, με την καταβολή και της ρήτρας, προπονητών στην ιστορία:

1. Γκρέιαμ Πότερ Τσέλσι 23 εκατομμύρια ευρώ.
2. Γιούλιαν Νάγκελμαν Μπάγερν Μονάχου 20
3. Ζοσέ Μουρίνιο Ρεάλ Μαδρίτης 16
4. Αντρέ Βίλας Μπόας Τσέλσι 15
5. Μπρένταν Ρότζερς Λέστερ 10,4
6. Ρούμπεν Αμορίμ Σπορτινγκ Λισαβόνας 10
7. Άντι Χάτερ Γκλάντμπαχ 7,5
8. Μπρένταν Ρότζερς Λίβερπουλ 6,2
9. Μάρκ Χιουζ Μάντσεστερ Σίτι 6,2
10.Ρόναλαντ Κούμαν Έβερτον 6

Πηγή: sdna.gr

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X