Η ΑΕΚ άλλαξε όσο έπρεπε, έκανε όσα έπρεπε και πήρε αυτό που έπρεπε

Η ΑΕΚ άλλαξε όσο έπρεπε, έκανε όσα έπρεπε και πήρε αυτό που έπρεπε
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος blogάρει στο enwsi.gr και τα βάζει κάτω για το πως κέρδισε η ΑΕΚ το ντέρμπι κορυφής

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ποδόσφαιρο είναι απαιτητικό, δεν σου δίνει πάντα ότι αξίζεις και η ΑΕΚ κινδύνευε χθες στη Νέα Φιλαδέλφεια να μην πάρει την απόδειξη ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Εν τέλει το ποδόσφαιρο της έδωσε αυτό που έπρεπε και άξιζε. Το ποδόσφαιρο επιβράβευσε αυτόν που ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο.

Στην καλύτερη έδρα της χώρας, η καλύτερη ομάδα της χώρας, θα ήταν κρίμα να μην κερδίσει. Βεβαίως δεν σημαίνει ότι πρέπει πάντα να κερδίζει. Διότι το ποδόσφαιρο δεν σου δίνει πάντα αυτά που αξίζεις. Όμως χθες έμελλε να γίνουν όλα. Και έγιναν με τον τρόπο της ΑΕΚ. Μάλλον καλύτερα με τον τρόπο του Αλμέιδα.

Από δεξιά έλειπαν όλες οι βασικές πλευρές. Ρότα πάγκο, Ελίασον εξέδρα. Αριστερά το ίδιο. Μοχαμάντι εξέδρα, Γκατσίνοβιτς εξέδρα. Αυτό από μόνο του αλλάζει όλη την λειτουργία της ΑΕΚ αν θυμηθούμε πως έπαιζε η ΑΕΚ από το ματς στο Αγρίνιο μέχρι και το Καραϊσκάκη. Έτσι είδαμε τα δύο αμυντικά χαφ, τον Πινέδα να αφαιρείται από τον άξονα για να παίζει ξανά αριστερά και ο Αλμέιδα να επιχειρεί με την ίδια λογική, αλλά με διαφορετική πια τακτική και λειτουργία να πάρει το ματς. Το πρέσινγκ χαμήλωσε ένταση, διάρκεια και μέτρα. Δεν ήταν ο εφιάλτης που βίωναν τόσες και τόσες ομάδες.

Η ΑΕΚ άλλαξε όσο έπρεπε, έκανε όσα έπρεπε και πήρε αυτό που έπρεπε

Ο Σιμάνσκι, το μαν του μαν της ΑΕΚ σε Πέρεθ

Η ΑΕΚ ήθελε να κλείσει τον Πέρεθ εξ’ αρχής και το έκανε με τον χαμάλη πολυτελείας Αραούχο. Ωστόσο, για περίπου μισή ώρα και η ίδια έψαχνε τον τρόπο να βρει την μεγάλη φάση. Στο τέλος του α’ ημιχρόνου ανέβασε ένταση ελέω του τρομερού Σιμάνσκι που ανέβασε μέτρα όλη την ΑΕΚ, αλλά και πάλι δεν ήρθε η μεγάλη φάση. Έδειχνε το έργο ότι ο προπονητής της ΑΕΚ ήθελε να κουράσει την καλή 11άδα του ΠΑΟ και να τον οδηγήσει μετά το 60 σε παιχνίδι άμυνας, αφού δεν είχε λύσεις ποιότητας στον πάγκο πλην Ιωαννίδη. Και φτάσαμε στο γκολ. Το… χρεώνω στον ύπνο της άμυνας του ΠΑΟ, αλλά για να τους αναγκάσει να μην αντιδράσουν ο Χατζισαφί με την έξυπνη πάσα του και ο Αραούχο με την οξυδέρκεια του να δίνει τον χώρο έφεραν την φάση που ο Μπρινιόλι την έβαλε μέσα από το σουτ του Πινέδα. Αν δεν υπήρχε η διακοπή του ματς, πιθανολογώ ότι μετά το γκολ η ΑΕΚ θα είχε ακόμη 1-2 φάσεις για γκολ καπάκι.

Μέχρι το τέλος έγινε σαφώς διαχείριση του ματς απέναντι στον αδύναμο ΠΑΟ και το αρνητικό είναι ότι από ένα βολέ του Μπρινιόλι, παραλίγο να έχουμε την ισοφάριση. Αρκούσε μία κακή εκτίμηση του Βίντα, ένα αναποτελεσματικό τάκλιν του Μουκουντί και η ανόητη έξοδος του Αθανασιάδη που έδωσε το τέρμα… κέρασμα. Ευτυχώς το δοκάρι ήταν στην θέση του…

Η ΑΕΚ άλλαξε όσο έπρεπε, έκανε όσα έπρεπε και πήρε αυτό που έπρεπε

Η εξέλιξη της φάσης έφερε την τρομερή κίνηση Φερνάντες πάλι από έξυπνη πάσα του Αραούχο και το χαμένο πέναλτι. Πέναλτι είναι. Και θα μπουν και θα βγουν. Το ζήτημα είναι να κάνεις αυτά που πρέπει.

Οι απουσίες της ΑΕΚ και μία κουβέντα χωρίς νόημα

Και η… διαφορετική ΑΕΚ χθες, μετά την φάπα στα Ιωάννινα, πάτησε 30 φορές με την μπάλα την περιοχή του ΠΑΟ που αμυντικά είναι πάντα συμπαγής. Και δεν τον άφησε να κυκλοφορεί όπως ξέρει την μπάλα, με υπομονή και τακτική. Η ΑΕΚ μπορεί να μην είχε την ορμή που μας είχε συνηθίσει, οι απουσίες του Γκατσίνοβιτς, του Μοχαμάντι και του Ρότα της αφαίρεσαν το πλάτος, αλλά ο Αλμέιδα βρήκε άλλο τρόπο. Με τόσες και τόσο κομβικές απουσίες αδυνατώ να αντιληφθώ πως ομάδες σαν τον ΠΑΟ, τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ θα κέρδιζαν αυτό το ντέρμπι που είχε τόση πίεση.

Η ΑΕΚ δεν ήταν αυτή που καμαρώσαμε μέχρι το Καραϊσκάκη, αλλά οι αντίπαλοι σε μαθαίνουν, οι απουσίες είναι πολλές, συνεχείς και πρέπει να προσαρμόζεσαι. Η κριτική για τον Αλμέιδα και τους παίκτες ήταν σωστή για την ήττα σοκ στα Ιωάννινα. Και χρειαζόταν. Δεν υπάρχει λογική να κάνεις επειδή κέρδισαν τον ΠΑΟ στη Νέα Φιλαδέλφεια με 1-0. Ναι είναι φτωχό για τη διαφορά των δύο ρόστερ και το βάθος, αλλά ο αντίπαλος είναι μία καλά δουλεμένη ομάδα για 2 χρόνο, με τον ίδιο πολύ καλό και έξυπνο προπονητή.

Αυτή είναι η νίκη είναι πρωτίστως του Αλμέιδα και του τιμ του. Που βρήκαν τον διαφορετικό τρόπο να πάρουν την πιο σημαντική νίκη στο πρωτάθλημα. Μέχρι την επόμενη.

ΥΓ: Είναι ημέρα θλίψης για όλους μας όταν υπάρχει ανθρώπινή απώλεια. Κουράγιο στην οικογένεια και στους φίλους του για έναν άνθρωπο που αγάπησε παθολογικά την ΑΕΚ. Και είναι επίσης δύσκολη ημέρα, όταν ακόμη ένας δίνει τη δική του μάχη. Να πάνε όλα καλά, να βγει νικητής.

ΥΓ1: Εξαιρετική η στάση του ΠΑΟ συνολικά. Δεν στάθηκαν σε δικαιολογίες πουθενά. Τους περίμενα στο γήπεδο πάντως να έχουν περισσότερη διάθεση και στρατηγική να παίξουν ποδόσφαιρο.

Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X