Η ΑΕΚ του έσπασε το αήττητο, η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα!

Η ΑΕΚ του έσπασε το αήττητο, η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει τον επίλογο του ντέρμπι κορυφής που επιβεβαίωσε την απόλυτη ανωτερότητα της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι αλήθεια πως περάσαμε πολύ καιρό σε κουβέντες που δεν είχαν μεγάλο νόημα. Ψάχναμε να βρούμε την… άσπρη μύγα, τον τρόπο για να τετραγωνίσουμε τον κύκλο. Κι όμως, το πράγμα είναι απλό και ξεκάθαρο. Η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Το αποδεικνύουν οι αριθμοί της, το αποδεικνύει η στατιστική απεικόνιση των όσων έχουν συμβεί μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, το επιβεβαίωσε και στη Νέα Φιλαδέλφεια με την καθηλωτική εικόνα της.

Ενα παιχνίδι, που για να πω την αλήθεια περίμενα να είναι πιο δύσκολο για την ΑΕΚ και συνολικά πολύ πιο υψηλού επιπέδου από δύο ομάδες που είναι χωρίς αμφιβολία, οι πιο ποιοτικές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά από την άλλη, δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό από τη στιγμή, που ο Παναθηναϊκός επέλεξε σε αυτό το ματς να έρθει στη Νέα Φιλαδέλφεια και να προσπαθεί να ροκανίσει το χρόνο, να παίξει καθυστερήσεις και να ψάξει τον τρόπο κυρίως για να καταστρέψει το παιχνίδι της ΑΕΚ και να μπορέσει να πάρει την ισοπαλία που θα του επέτρεπε να φύγει αλώβητος.

Ο νόμος της Νέας Φιλαδέλφειας

Ωστόσο, μπορεί ο Παναθηναϊκός μέχρι τώρα να είχε καταφέρει να μείνει αήττητος και να έχει καταγράψει μία εκπληκτική πορεία, αλλά εδώ πρόκειται για το νόμο της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου όλα είναι διαφορετικά. Φάνηκε από ένα κοινό εκστασιασμένο, που οδηγούσε τους παίκτες της ΑΕΚ να καθαρίσουν το μυαλό τους και να μπορέσουν να βρουν τρόπο για να νικήσουν τον Παναθηναϊκό, παρά τις αλλεπάλληλες διακοπές και την πλήρη απουσία ρυθμού από το παιχνίδι.

Η ΑΕΚ άργησε να βάλει γκολ. Αφησε ένα ολόκληρο 45λεπτο να περάσει δίχως να κάνει ουσιαστικά φάση. Και στο δεύτερο μέρος, είναι δεδομένο πως θα μπορούσε να το κάνει με πολύ πιο φυσιολογικούς τρόπους, με πολύ πιο λογικές επιθετικές επιλογές. Ισως αν δεν βρισκόταν σε τόσο κακή μέρα ο Αμραμπατ, που ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα για την εικόνα της ΑΕΚ, πολλά θα ήταν διαφορετικά.

Η ΑΕΚ μπήκε για να νικήσει

Από την άλλη το πέτυχε με εντυπωσιακό τρόπο, με ένα γκολ του «μικρού μάγου» που τρύπησε τον Μπρινιόλι και χάρισε στην ΑΕΚ τη νίκη σε ένα παιχνίδι που είχε πάρα πολλές διακοπές και αρκετή ένταση. Ωστόσο, αυτό που ξεχώριζε στο ματς ήταν πως η μία ομάδα φαινόταν πως μπήκε για να νικήσει και η άλλη μπήκε για να μη χάσει. Ξέρουμε πια όλοι στο ποδόσφαιρο, ότι όταν υπάρχουν δύο ομάδες με τέτοια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους, εν τέλει θα νικήσει αυτός που μπαίνει για να πάρει το ματς.

Η ΑΕΚ επιβεβαίωσε μέσα στο γήπεδο πως είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος, πως πήγε (και) σε αυτό το παιχνίδι χωρίς τέσσερις βασικότατους ποδοσφαιριστές, που στο πρώτο μισό καθόρισαν την πορεία της και την έκαναν να παίζει αυτό το εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Εδειξε ξανά να μην καταλαβαίνει τίποτα από τις απουσίες και να έχει πάρα πολλές επιλογές που ανά πάσα .στιγμή θα μπορούσαν να μπουν και να αλλάξουν τη ροή του ματς.

Εδειξε ποιος είναι το αφεντικό

Οπως έγινε με το Φερνάντες που μπήκε στο τέλος και είχε 2-3 ατομικές ενέργειες, με ομορφότερη και σημαντικότερη αυτή του κερδισμένου πέναλτι πού πήγε να τελειώσει το ματς πριν της ώρας του. Χάθηκε η ευκαιρία από τον Λιβάι, αλλά νομίζω πως αυτό ελάχιστα απασχολεί πλέον την ΑΕΚ. Το σημαντικό είναι πως και με τη βούλα πλέον αποδείχθηκε, πως η ΑΕΚ επιβεβαίωσε μέσα στο γήπεδο πως πρόκειται για την πιο καλή ομάδα στην Ελλάδα και πλέον όλα είναι ανοιχτά για το πρωτάθλημα.

Κατά τη γνώμη μου, εκτιμώ πως είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν όλοι, ότι έχει πάρα πολύ δρόμο. Ωστόσο, υπάρχει πλέον ένας παράγοντας που αλλάζει τα δεδομένα και είναι η Νέα Φιλαδέλφεια. Ένα δεδομένο που πλέον έχει μπει πάρα πολύ δυνατά στην εξέλιξη των αγώνων και είναι αυτή που καθορίζει πάρα πολλά πράγματα και πολλά θα είναι διαφορετικά από εδώ και πέρα. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν μπει δυναμικά, αλλά η μεγάλη κερδισμένη της αγωνιστικής – κυρίως ψυχολογικά – είναι η ΑΕΚ, που έδειξε ποιος είναι το αφεντικό.

Τρομερός Σιμάνσκι, φοβερός Σιντιμπέ

Διαβάστε τη συνέχεια

Σταμάτης Βούλγαρης: Ασχολούμαστε με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και όχι με τον… τελικό
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X