Μίτσελ: «Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε - Πρέπει να παίξουμε καλύτερα»

Μίτσελ: «Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε - Πρέπει να παίξουμε καλύτερα»
Photo Credits: INTIME

Ο άσος της ΑΕΚ, Ακίλ Μίτσελ μιλάει για την αντίδραση που έβγαλε η ΑΕΚ στο παιχνίδι με την Τόφας, αλλά και για το προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το Game 1 απέναντι στην Τόφας πέρασε και σε αυτό η ΑΕΚ κατάφερε να μείνει όρθια, έπειτα από μάχη 40 λεπτών. Οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης μεν, όμως και πάλι η… δουλειά έγινε. Και αυτό είναι που κρατάνε άπαντες στο κιτρινόμαυρο «στρατόπεδο».

Η νίκη ήρθε στο πρώτο παιχνίδι του 2023 και αυτό ήταν ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για την Ένωση. Άλλωστε άπαντες εντός των τειχών έχουν έναν στόχο. «Γι αυτό είμαστε εδώ, για να κερδίσουμε», είπε ο Ακίλ Μίτσελ μιλώντας στο SDNA με το πέρας του αγώνα, εξηγώντας πως «κάθε φορά που πατάμε παρκέ θέλουμε να κερδίζουμε. Στο BCL υπάρχει λίγο μεγαλύτερο κίνητρο και ενέργεια, αλλά το σημαντικό είναι πάντα η νίκη».

Το γεγονός πως το 2023 ξεκίνησε με νίκη ήταν εξόχως σημαντικό για την ΑΕΚ, η οποία άφησε πίσω της την τελευταία εικόνα του 2022. Που ήταν η ήττα, αλλά και η πολύ κακή εμφάνιση απέναντι στον ΠΑΟΚ, στο ίδιο γήπεδο.

Εξ αρχής ο στόχος της αντίδρασης υπήρχε εντός των τειχών. «Ήταν πραγματικά σημαντικό για εμάς. Ο ΠΑΟΚ είναι ακόμα μια ομάδα BCL και ξέραμε ότι θα ερχόταν στο παρκέ και θα ήταν τρομερά επιθετικοί στο παιχνίδι τους», ανέφερε ο σέντερ από τον Παναμά, που προσέγγισε τα πράγματα και σε προσωπικό επίπεδο.

Μίτσελ: «Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε - Πρέπει να παίξουμε καλύτερα»

«Εγώ προσωπικά ήθελα να επιστρέψω στο σωστό δρόμο. Αντιμετώπισα κάποια προβλήματα λόγω ίωσης, αλλά τώρα νιώθω καλύτερα. Όταν νιώθω καλά η ενέργειά μου είναι σε υψηλά επίπεδα και τα πάντα δένουν στο παιχνίδι».

Αυτό που μένει από το παιχνίδι της Τετάρτης είναι η νίκη και το 1-0. Όμως εντός των τειχών ξέρουν πως η εικόνα θα πρέπει να είναι καλύτερη στην Προύσα. «Η Τόφας είναι αθλητική ομάδα και έπρεπε να ματσάρουμε την αθλητικότητά τους. Έχουν παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Εμείς πρέπει να βελτιωθούμε αμυντικά, να βελτιώσουμε την αθλητικότητά μας και να έχουμε καλύτερο ρυθμό, γιατί ο ρυθμός μας δεν ήταν καλός. Θα πρέπει να παραμείνουμε έξυπνοι στο παιχνίδι μας και να βρίσκουμε τρόπους να τελειώνουμε τη δουλειά».

Σε ακόμα ένα παιχνίδι στο φετινό BCL ο 29χρονος σέντερ έκανε τη διαφορά και μαζί με τον Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ΑΕΚ. Ο βαθμός ετοιμότητας σε τέτοια παιχνίδια είναι μεγάλος για τον ίδιο.

«Εγώ προσωπικά είμαι έτοιμος να παίξω ακόμα και τώρα!», είπε χωρίς περιστροφές, για να προσθέσει «Θα δούμε το βίντεο και θα κάνουμε τις κατάλληλες προσαρμογές. Είναι μια ταλαντούχα ομάδα η Τόφας, όμως όπως είπα και πάλι εγώ είμαι έτοιμος να παίξω ακόμα και τώρα το Game 2».

Παρά τη νίκη άπαντες αναγνωρίζουν πως η εικόνα δεν ήταν και στα καλύτερα δυνατά επίπεδα. Ωστόσο, σε παιχνίδια που το «πρέπει» είναι μεγάλο και το αποτέλεσμα σε πρώτο πλάνο, η εμφάνιση περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Στην ΑΕΚ όμως αναγνωρίζουν πως η ανάγκη για βελτίωση της εικόνας είναι σημαντική. «Πρέπει να παίξουμε καλύτερα. Κρατάμε τη νίκη, γιατί η νίκη είναι αυτό που μετράει στο τέλος της ημέρας. Την παίρνουμε και είμαστε χαρούμενοι», εξήγησε ο Μίτσελ, που έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια, με το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Μίτσελ: «Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε - Πρέπει να παίξουμε καλύτερα»

Ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα αυτού είναι δεδομένος και οι απαιτήσεις πολύ υψηλές. «Τώρα έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή. Εμείς δεν κοιτάμε τι κάνουν οι αντίπαλοι. Θέλουμε να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ μας. Όταν έχουμε ρυθμό και παίζουμε καλό μπάσκετ μπορούμε να κερδίσουμε τον καθένα».

Στις θέσεις των ψηλών μοιράστηκε το παρκέ για αρκετή ώρα με τον Αϊζάια Μάιλς και παρά το γεγονός πως ο 28χρονος φόργουορντ ακόμα αναζητάει τον καλό αγωνιστικό ρυθμό, οι δυο τους έχουν χτίσει ήδη κώδικες επικοινωνίας στο παρκέ. «Προσθέτει ακόμα μια διάσταση στο παιχνίδι μας. Είναι έμπειρος παίκτης που έχει μέγεθος, μπορεί να σουτάρει, να φτιάξει φάσεις. Είναι πολύ καλό να έχεις έναν ακόμα παίκτη να βοηθάει, όταν ο ΜακΓκριφ φορτώνεται με φάουλ ή ο Μάντσεν δεν παίζει καλά. Προσθέτει ακόμα μια διάσταση και είναι ένα επιπλέον όπλο», υπογράμμισε, καθώς γνωρίζει καλά το παιχνίδι του.

«Είναι φίλος μου και γνωριζόμαστε για καιρό. Ξέρω τι μπορεί να κάνει στο παιχνίδι του και να παίξει μέσα κι έξω από το καλάθι. Μπορεί να ανοίξει το παιχνίδι για μένα και τους συμπαίκτες μου».

Οι υποχρεώσεις «τρέχουν» στο στρατόπεδο της ΑΕΚ. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι προ των πυλών και σε αυτό η Ένωση θα είναι underdog. «Κάθε ομάδα στην Ευρώπη είναι αουτσάιντερ όταν παίζει με τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή. Αυτό μας δίνει κίνητρο. Είναι καλή ομάδα. Στα δικά μου μάτια παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ», εξήγησε ενόψει του αγώνα της Κυριακής, λίγο πριν σταθεί στο προσωπικό του κίνητρο.

«Ξέρω προσωπικά κάποιους παίκτες της ομάδας, οπότε δίνει επιπλέον βάρος στους ώμους μου αυτή η κατάσταση. Είναι ακόμα ένα παιχνίδι για εμάς για να βρούμε το ρυθμό μας και να παίξουμε καλό μπάσκετ. Η προσοχή μας είναι εκεί και μετά το παιχνίδι της Κυριακής θα σκεφτούμε την Τόφας».

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X