«Χοντρή» γκέλα για την ΑΕΚ!

«Χοντρή» γκέλα για την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ εκεί που δεν το περίμενε είδε τον ΠΑΣ Γιάννινα να την κερδίζει 2-1 και να την… γκρεμίζει στο -7 από τον ΠΑΟ!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε ένα ματς που δεν το περίμενε η ΑΕΚ έζησε τον… εφιάλτη. Η ομάδα ήταν ντεφορμέ, το ίδιο και ο Ματίας Αλμέιδα από τον πάγκο και ο ΠΑΣ Γιάννινα με υπέρβαση κέρδισε 2-1 την ΑΕΚ. Αποτέλεσμα που την… γκρέμισε στο -7 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟ, λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι με τους «πράσινους».

Ο Ριέντρα στο 9’, ο Μπάλαν στο 32’ και ο Αραούχο στο 51’ σκόραραν τα γκολ, με την ΑΕΚ να είναι μέτρια και να έχει σε πολύ κακή μέρα τους Σιντιμπέ, Βίντα, ενώ ο Φερνάντες δεν έδωσε βοήθειες.

LIVE η εξέλιξη του αγώνα στα Ιωάννινα

Το ματς

Ο Πάολο Φερνάντες ξεκίνησε βασικός αριστερά στην επίθεση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τα «κιτρινόμαυρα». Ο Αλμέιδα έριξε ως βασικούς τον Βίντα (πρώτη συμμετοχή μετά το Μουντιάλ), Άμραμπατ δεξιά στην επίθεση (και αυτός πρώτη φορά βασικός μετά τον τραυματισμό του) και τον Σιντιμπέ αριστερό μπακ. εκτός έμεινε ο Φαν Βέερτ και Γκαρσία-Αραούχο ήταν στην επίθεση. Από την άλλη πλευρά, το πρόσωπο της αναμέτρησης ήταν δίχως αμφιβολία ο Τσιντώτας που έκανε ντεμπούτο με τον ΠΑΣ κόντρα στην ΑΕΚ, όπως και ο Τζίνο. Ο Θανάσης Στάικος κράτησε τον Νίνη στον πάγκο.

Η Ένωση εξ’ αρχής πήρε το κουμάντο στο ματς. Στο 5’ είχαμε ωραία εναλλαγή της μπάλας από τους παίκτες της ΑΕΚ, ο Σιντιμπέ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Γκαρσία έπιασε την κεφαλιά η μπάλα πέρασε άουτ. Όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα στην πρώτη του τελική στο ματς πέτυχε και γκολ που… σόκαρε την ΑΕΚ. Ο Πήλιος πήρε μια κόντρα από τα αριστερά με τον Φερνάντες, κουβάλησε αρκετά την μπάλα και μοίρασε στον Ριένστρα στην περιοχή. Ο Ολλανδός μέσος με ωραίο σουτ μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Αθανασιάδη ανήμπορο να αντιδράσει για το 1-0 δεχόμενος την μπάλα κάτω από τα πόδια.0 Αυτό ήταν το 6ο γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ φέτος και είχε… ενδιαφέρον η αντίδραση της, καθώς στο προηγούμενο ματς που βρέθηκε πίσω στο σκορ έχασε από τον Βόλο στην Ριζούπολη.

Η ΑΕΚ έδειχνε… μπερδεμένη στο γήπεδο και δεν είχε την ενέργεια που μας είχε συνηθίσει. Στο 17’ πάντως έχασε μία τεράστια ευκαιρία. Ο Άμραμπατ ελίχθηκε υπέροχα από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή και ο Αραούχο αφού απέφυγε έναν αντίπαλο έκανε το σουτ από κοντά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ! Το επόμενο λεπτό οι Ηπειρώτες έχασαν νέα ευκαιρία για 2ο γκολ. Ο Μορέιρα τροφοδότησε τον Μπάλαν μέσα στην περιοχή που απέφυγε το μαρκάρισμα του Σιντιμπέ, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ. Στο 23’ οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Μουκουντί, σε προσπάθεια του Μπάλαν μέσα στην περιοχή. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR και το ματς συνεχίστηκε κανονικά από Φωτιά-Σιδηρόπουλο.

Οι «κιτρινόμαυροι» προσπαθούσαν με άναρχο τρόπο να φτιάξουν απειλές για την εστία του ΠΑΣ που προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να τους κρατήσει εκτός περιοχής. Στο 24’ η ΑΕΚ απείλησε με κεφαλιά του Γκαρσία, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Δύο λεπτά μετά είχαμε νέα καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Έπειτα από γέμισμα μέσα στην περιοχή, ο Βίντα έδωσε μια κεφαλιά – πάσα και ο Σιντιμπέ με πλασέ μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ. Η ΑΕΚ εμφανώς είχε περιορίσει τον ΠΑΣ στο δικό του μισό και έχει τελικές για να σκοράρει. Ωστόσο έχει πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

Ο ΠΑΣ προσπαθούσε να εκδηλώσει αντεπιθέσεις και εκμεταλλευόταν λάθη από την αστάθεια της ΑΕΚ. Στο 29’ είχαμε επικίνδυνη αντεπίθεση με τον Μορέιρα, που τελικά έκανε το γύρισμα αλλά ο Παμλίδης δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στην άδεια εστία. Οι Ηπειρώτες έδειχναν να έχουν ενέργεια για να απειλούν την ΑΕΚ και στο 32’ βρήκε δίχτυα ξανά. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του ασταθούς Αθανασιάδη με την άμυνα να δείχνει αστάθεια, ο Σόρια έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μπάλαν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Η ΑΕΚ έδειχνε σοκαρισμένη… Ο Σιντιμπέ δοκίμασε το σουτ από πλάγια θέση, ο Τσιντώτας μπλόκαρε την μπάλα χωρίς να δυσκολευτεί. Στο 40’ ο Φερνάντες δοκίμασε ένα σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Οι παίκτες του Αλμέιδα έδειχναν να μην έχουν καθαρό μυαλό και ο ΠΑΣ έχοντας την ψυχολογία έπαιζε με 11 πίσω και έφευγε… σφαίρα στην αντεπίθεση, απέναντι στους μέτριους Σιντιμπέ-Βίντα. Και έτσι τελείωσε το ημίχρονο με την αγνώριστη ΑΕΚ να χάνει 2-0 από τον ψυχωμένο ΠΑΣ που είχε έλλειμα ποιότητας. Οι τελικές 4-8, με 75% κατοχή, το σκορ 2-0… Η Ένωση απείλησε κυρίως από το 20′ και μέχρι το τέρμα του Μπάλαν, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και να ισοφαρίσει το ματς.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές από Στάικο και Αλμέιδα, με τον ΠΑΣ να παίζει μαζικά άμυνα και 4-1-4-1. Το ματς άρχισε με ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 48’ με δυνατό συρτό σουτ του Φερνάντες που έβγαλε στη γωνία του ο Τσιντώτας σε κόρνερ. Στο 49’ φοβερές ντρίμπλες από τον Γιόνσον, όμως η σέντρα που έκανε κατέληξε στον Τσιντώτα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό απείλησε ο Αραούχο με τεχνικό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ…

Η πίεση της ΑΕΚ τελικά βρήκε… αποτέλεσμα στο 51’. Ο Πινέδα πάσαρε αριστερά, ο Αραούχο βρέθηκε εντελώς μόνος του, σούταρε συρτά και δυνατά και μείωσε σε 2-1. Η ΑΕΚ είχε μπει καλά στο δεύτερο μέρος και ήδη μείωσε στο σκορ νωρίς. Οι παίκτες του Αλμέιδα πίεζαν και έκαναν συνεχείς επιθέσεις, ενώ ο ΠΑΣ προσπαθούσε να παγώσει τον ρυθμό… Το τρικ του με Φερνάντες-Άμραμπατ δεξιά και τον Αραούχο μόνο του αριστερά φαίνεται ότι έβρισκε χώρους, αλλά η ΑΕΚ ήθελε άμεσα γκολ ισοφάρισης για να πάρει δύναμη για την ανατροπή. Στο 62’ ο Φερνάντες μοίρασε στον Άμραμπατ και εκείνος είδε τον Σιντιμπέ έξω από την περιοχή. Ο Μαροκινός τροφοδότησε τον Γάλλο μπακ που δοκίμασε το σουτ με τη μια, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 64’ ο Αλμέιδα έβαλε τον Φαν Βέερτ φορ (αντί του Φερνάντες) δίπλα στον Γκαρσία και γέμισε την περιοχή της. Και αμέσως ο Άμραμπατ του σέντραρε, με τον Ολλανδό να πιάνει την κεφαλιά, όμως ο Τσιντώτας μπλόκαρε στη γωνία του. Ο Στάικος έβαλε τον Λιάσο στον άξονα για να δώσει δύναμη στην ομάδα του.

Η ΑΕΚ έπαιζε συνεχώς τον Άμραμπατ και έδειχνε μονοδιάστατα την κίνηση της από δεξιά. Στο 72’ ο Αλμέιδα έβαλε τον Τσούμπερ στην θέση του Πινέδα για να πάει ο Ελβετός πίσω από τον φορ. Αμέσως ο Τσούμπερ βρέθηκε σε θέση από αριστερά και σούταρε, με την μπάλα να φεύγει άουτ. O Στάικος στο 80’ έβαλε τον Τζίμα για να δώσει φρέσκα πόδια στην προσπάθεια διατήρησης του 2-1.

Στο 84’ ο Χατζισαφί έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής και ο Τσιντώτας εντυπωσιακά απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ στην επόμενη φάση ο ΠΑΣ με αντεπίθεση είδε τον Μπάλαν να αστοχεί προ του Αθανασιάδη σε άουτ.

Η ΑΕΚ μετά το γκολ του Αραούχο δεν είχε σοβαρές ευκαιρίες, εκτός του σουτ του Χατζισαφί και της κεφαλιάς του Φαν Βέερτ.

Στο τέλος μόνο υπήρχε απειλή με σουτ του που κόντραρε και πήγε κόρνερ…

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 2-1

Γκολ: 9’ Ριένστρα σουτ 1-0, 32’ Μπάλαν κεφαλιά 2-0, 51’ Αραούχο σουτ 2-1

Κίτρινες: Παμλίδης (77’), Αμραμπατ (90′), Εραμούσπε (91′)

Κόκκινες:

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα (68΄ Λιάσος), Τζίνο, Μέντες (89΄ Σταματελόπουλος), Παμλίδης (79΄ Τζίμας), Μπάλαν

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (73΄ Τσούμπερ), Φερνάντες (65΄ Φαν Βέερτ), Άμραμπατ, Αραούχο, Γκαρσία

O MVP του ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ

Από την ΑΕΚ κανείς. Από τον ΠΑΣ κατέθεσαν την ψυχή τους και κάλυψαν το έλλειμα ποιότητας.

Το κλειδί του ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ

Το ότι η ΑΕΚ μετά το γκολ του Αραούχο δεν πίεσε σοβαρά και δεν έφτιαξε μεγάλες φάσεις για γκολ.

Τα γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ

Το 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα εδώ.

Το 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα εδώ.

Το 2-1 της ΑΕΚ εδώ.

Η μετάδοση του ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X