Αγωνιστικά, δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν, οπότε εξωαγωνιστικά θα το… τερματίσουν

Αγωνιστικά, δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν, οπότε εξωαγωνιστικά θα το… τερματίσουν
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος, στο προσωπικό του blog, μάς… ξυπνάει λίγο από την έκσταση που ζούμε και μάς προετοιμάζει για «πόλεμο»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους σας, με Υγεία, Αγάπη, Χαρά και Τύχη. Όταν λαμβάνεις και δίνεις αγάπη στη ζωή σου και όχι τοξικότητα, τότε είσαι χαρούμενος. Κι όταν είσαι χαρούμενος, αυξάνεις κατά πολύ τις πιθανότητες για να είσαι ψυχικά και κατ’ επέκταση και σωματικά υγιής. Κι όταν συμβαίνει αυτό, βλέπεις τα πράγματα πιο καθαρά, βλέπεις ακόμα και στις δύσκολες καταστάσεις, το… ποτήρι μισογεμάτο αντί για μισοάδειο και με θετική ενέργεια, καθορίζεις εν πολλοίς και την τύχη σου. Σε κάθε περίπτωση, να είστε καλά, να προσέχετε τους εαυτούς σας και όλα τα καλά για εσάς και τους ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπάνε πραγματικά.

Μπήκε λοιπόν το 2023 κι εμείς το… χαβά μας. Ανυπομονούμε για το πρώτο ματς της νέας χρονιάς, με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα και μετά θα καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν χρειάζεται προφανώς εξήγηση όλο αυτό, αφού όλοι το νιώθουμε στο μέγιστο βαθμό και όλοι ξέρουμε και το λόγο.

Η ομάδα, ευτυχώς, με πρώτο τον αρχηγό της (και αρχηγός αυτής της ΑΕΚ είναι ο Αλμέιδα) αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση που λέγεται «πρωτάθλημα» με μεγαλύτερη ωριμότητα απ’ ότι όλοι εμείς οι γύρω της. Για την ομάδα, άλλωστε, απαιτείται και αγωνιστική και πνευματική προετοιμασία. Γιατί η ομάδα δίνει μάχες, σε κάθε γήπεδο και με κάθε αντίπαλο. Και είναι από την αρχή του πρωταθλήματος, με την πλάτη στον τοίχο.

Πλέον όλοι το βλέπουν και το παραδέχονται

Γιατί ναι μεν, εμείς μπορεί να απολαμβάνουμε πραγματικά κάτι υπέροχο όποτε βλέπουμε την ΑΕΚ, αλλά ο στόχος είναι το πρωτάθλημα και η ομάδα είναι μονίμως πίσω από την κορυφή. Κι έχει πετύχει έναν άθλο, μετά τη Λεωφόρο, όταν έμεινε πίσω με έξι βαθμούς από την 4η κιόλας αγωνιστική ελέω Καμπάκοφ, για να μην ξεχνιόμαστε.

Εν πάση περιπτώσει, η ΑΕΚ, όχι απλά τα έχει καταφέρει βαθμολογικά, αλλά παίζει και ένα ποδόσφαιρο, που όλοι πλέον παραδέχονται ότι είναι μακράν το καλύτερο στην Ελλάδα. Και ναι μεν, όλοι μιλάνε για αυτή την «επιθετική ισοπέδωση» της ΑΕΚ, που προέρχεται από το ασφυκτικό της πρέσινγκ και την άμεση ανάκτηση της μπάλας, αλλά μην ξεχνάμε ότι παράλληλα με αυτό, έρχεται και η καλύτερη άμυνα, όχι απλά του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά όλων των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Και προσέξτε! Πέντε γκολ έχει δεχτεί όλα κι όλα η ΑΕΚ σε 15 αγώνες πρωταθλήματος! Τα δύο εξ αυτών ήταν με τα δύο πέναλτι του ΠΑΟ μέσα σε πέντε λεπτά στη Λεωφόρο. Και τα άλλα τρία, ήταν η εκτός περιοχής σουτάρα του Ντέλετιτς στην Ριζούπολη (που εκατό φορές να την ρίξει, άντε να το πετύχει άλλες δύο), το πάλι εκτός περιοχής σουτ στην Τρίπολη με την κόντρα πάνω στο πόδι του Τζαβέλλα που άλλαξε πορεία η μπάλα και η μείωση του σκορ σε 4-1 από τον Ιωνικό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τα τρία από τα πέντε, επίσης, μέχρι την 4η αγωνιστική, που σημαίνει ότι στα έντεκα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, η ΑΕΚ έχει δεχτεί δύο γκολ!

Και… γιατί να μην το κάνουν και οι άλλοι;

Και η καλύτερη επίθεση όμως, αλλά και η καλύτερη άμυνα, είναι προϊόν του ποδοσφαίρου που παράγει η ΑΕΚ του Αλμέιδα. «Το βασικό μας χαρακτηριστικό είναι η πίεση και αυτό μας ζητάει ο προπονητής. Θέλει πίεση μέχρι… θανάτου και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο! Να παίρνουμε την μπάλα γρήγορα από τον αντίπαλο. Με αυτόν τον τρόπο, μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε περισσότερο την μπάλα και να τρέχουμε λιγότερο. Μας το ξεκαθάρισε από την αρχή», είπε πρόσφατα ο Αραούχο.

Πολύ ωραία. Δεν είναι ωστόσο πια μυστικό, εδώ και πολύ καιρό, αυτό που κάνει η ΑΕΚ. Κανένας αντίπαλος δεν αιφνιδιάζεται, αφού όλοι το γνωρίζουν και το περιμένουν πως θα παίξει η ΑΕΚ. Και για ποιο λόγο, λοιπόν, να μην το κάνουν και οι άλλοι; Να πρεσάρουν δηλαδή μέχρι… θανάτου, και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ. Επειδή, πολύ απλά δεν μπορούν!

Δεν μπορούν, ούτε να το κάνουν, αλλά ούτε και να το αντιμετωπίσουν. Γιατί αυτό που κάνει φέτος η ΑΕΚ, είναι ένα απαύγασμα πολύ συγκεκριμένης και σκληρής δουλειάς από το καλοκαίρι, παικτών που μπορούν να το εξυπηρετήσουν αγωνιστικά, αλλά και παικτών που έχουν βάλει το «εγώ» τους κάτω από την ΟΜΑΔΑ και παίζουν με κοινό στόχο, αυτό που βλέπουμε. Πολύ εύκολα να τα λες τα παραπάνω, αλλά πολύ δύσκολο να γίνουν στην πραγματικότητα, όλα μαζί και από όλους μαζί.

Παντού έχει… κατηφόρα και όχι μόνο στη Φιλαδέλφεια!

Και μπορεί η Φιλαδέλφεια να έχει… κατηφόρα, επειδή είναι η Φιλαδέλφεια και γι’ αυτό την περιμέναμε όλοι μας, πώς και πως, κοντά δύο δεκαετίες, αλλά εδώ βλέπουμε ότι με το ποδόσφαιρο της ΑΕΚ, έχουν… γείρει υπέρ της, όλα τα γήπεδα από την 5η αγωνιστική και μετά. Μεταξύ των οποίων και το «Γ. Καραϊσκάκης», κι ας έληξε το ντέρμπι εκεί ισόπαλο λόγω των κακών τελειωμάτων της ομάδας.

Θα σας πω όμως και το άλλο. Το έχουν πάρει χαμπάρι πλέον, όλοι οι «απέναντι» πως είναι από δύσκολο έως και απίθανο να αντιμετωπίσουν αγωνιστικά την ΑΕΚ. Το είδαν και το εμπέδωσαν. Ακόμα και τα… βουντού τους, για να βγουν off για κάποιο διάστημα (μικρό ή μεγαλύτερο), κάποιοι κομβικοί ποδοσφαιριστές της ομάδας του Ματίας, είδαν ότι δεν επέφερε αποτέλεσμα.
Γι’ αυτό να είστε σίγουροι ότι θα δούμε κι άλλους… Καμπάκοφ στη συνέχεια. Γιατί ακριβώς επειδή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ αγωνιστικά, θα το… τερματίσουν εξωαγωνιστικά. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να ξεχνάμε, ούτε πως έχασε βαθμούς η ΑΕΚ στον πρώτο γύρο, αλλά ούτε και να εφησυχάζει κανείς ενόψει της συνέχειας.

Ναι μεν, είμαστε εκστασιασμένοι από την απόδοση της ομάδας και τα «πάρτι» που στήνει σε κάθε γήπεδο, αλλά ο «πόλεμος» εναντίον της και οι ύπουλοι τρόποι για να ανακοπεί η πορεία της προς τον τίτλο, να το θεωρούμε δεδομένο ότι θα ενταθούν. Αλλά μαζί με την ομάδα, θα είμαστε κι εμείς στα… χαρακώματα.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X