Η ΑΕΚ ήταν ΑΕΚάρα και ο Βόλος… Νέα Φιλαδέλφεια!

Η ΑΕΚ ήταν ΑΕΚάρα και ο Βόλος… Νέα Φιλαδέλφεια!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ διέλυσε άνετα με 0-4 τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό μπροστά σε περίπου 10.000 φίλους της που δεν… χαμπάριασαν από γιορτές και καθημερινή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μία ΑΕΚ που δεν… είναι παίξε γέλασε φέτος, πήγε στο Βόλο, κέρδισε άνετα με 0-4 την τοπική ομάδα και με το Πανθεσσαλικό να έχει 10.000 οπαδούς της και να θυμίζει Νέα Φιλαδέλφεια, κάνει ήρεμη Πρωτοχρονιά και πάει στις 3 Ιανουαρίου στα Ιωάννινα για να κάνει το ίδιο και με τον ΠΑΣ.

Η ΑΕΚ… διέλυσε τον Βόλο στο πρώτο ημίχρονο με σκόρερ Μήτογλου (16’), Πινέδα (30’) και Φαν Βέερτ (35’), ενώ ο Γκαρσία (67’) στο β’ ημίχρονο ανέβασε τον δείκτη στο 0-4.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έδωσε μία ποδοσφαιρική παράσταση με ένταση, πρέσινγκ και τελειώματα που έφεραν επιτέλους γκολ, ενώ μπορούσε ακόμη 2-3 παραπάνω στο Πανθεσσαλικό.

Ο Γκαρσία έφτασε απόψε τα 9 γκολ στο πρωτάθλημα (10 συνολικά), ενώ ο Φαν Βέερτ έφτασε συνολικά τα 4 παιχνίδια σκοράροντας σε τρίτο σερί ματς.

Το LIVE του ματς στο Βόλο

Το ματς

Η ΑΕΚ σε σχέση με τον αγώνα με την Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια, είχε μία αλλαγή. Τον Φαν Βέερτ στην θέση του Μάνταλου. Ο Ολλανδός ήταν φορ, με τον Γκαρσία δεξιά, τον Πινέδα αριστερά και τους Σιμάνσκι-Γιόνσον στον άξονα.

Η Ένωση είχε εμφανή επιθετική διάθεση εξ’ αρχής. Στο 2’ ο Μεσκίδα σούταρε αδύναμα και ο Αθανασιάδης μπλόκαρε σταθερά, με τον Γκαρσία να απαντά στο 4’ με φάουλ που μπλόκαρε δύσκολα ο Κλέιμαν. Η ΑΕΚ πήρε την κατοχή της μπάλας στο ξεκίνημα, με τον Βόλο να προσπαθεί να αντισταθεί. Στο 12’ ο Ρότα είχε ένα δυνατό σουτ που έφυγε λίγο άουτ, στην πρώτη πολύ καλή ευκαιρία της Ένωσης για να απειλήσει. Και στο 16’ έγινε αυτό που έπρεπε για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα! Ο Γκαρσία πάσαρε έξυπνα στον Αραούχο αριστερά, αυτός έκανε ωραίο γύρισμα στην περιοχή και ο Μήτογλου από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα με δύναμη για το 0-1! Αμέσως μετά το γκολ, ο Πινέδα από αριστερά έφτιαξε νέα απειλή, η μπάλα έφτασε ιδανικά στον Αραούχο που σούταρε δυνατά και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ!

Στο 30’ η ΑΕΚ… κεφαλαιοποίησε σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό την υπεροχή της. Ο Γκαρσία από δεξιά έφτιαξε φάση για τον Πινέδα και ο Μεξικανός με σουτάρα έκανε το 0-2! Στο 34’ Ντέλετιτς έκανε μια σέντρα από τα αριστερά και ο Οζέγκοβιτς έπιασε μια κεφαλιά, αλλά ο Αθανασιάδης μπλόκαρε την μπάλα. Στο 35’ ο Γιόνσον πίεσε τον Ματίγια, ο Αραούχο πάσαρε ιδανικά στον Φαν Βέερτ και αυτός συνέχισε το… πάρτι για το 0-3.

Η ΑΕΚ ήταν ΑΕΚάρα και ο Βόλος… Νέα Φιλαδέλφεια!

Η ΑΕΚ όποτε ήθελε έφτιαχνε φάσεις απέναντι στον σοκαρισμένο Βόλο, που δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου αγώνα με τον Πινέδα και τον Αραούχο να αλλάζουν συνεχώς θέσεις αριστερά και κεντρικά. Η Ένωση με τρομερό Πινέδα και Γκαρσία απειλούσε από τα άκρα συνεχώς και θα μπορούσε να κλείσει το ημίχρονο και με μεγαλύτερο σκορ.

Στο β’ ημίχρονο ο Μπράτσος έβαλε τον Κούτσια αντί του Μεσκίδα για να τονώσει την επίθεση του που ήταν… άνευρη. Στο 52’ ωραία ανάπτυξη από τους παίκτες της ΑΕΚ, ο Γκαρσία έκανε το γύρισμα προς την περιοχή και τον Πινέδα, αλλά ο Πίρινεν την τελευταία στιγμή απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 65’ ο Αλμέιδα έκανε τριπλή αλλαγή. Γαλανόπουλος, Τσούμπερ και Άμραμπατ μπήκαν αντί των Γιόνσον, Φαν Βέερτ και Πινέδα. Ο Τσούμπερ πήγε αριστερά, ο Άμραμπατ δεξιά και ο Γκαρσία φορ, με τον Αραούχο πίσω του. Και αμέσως η ΑΕΚ βρήκε γκολ! Ο Άμραμπατ από δεξιά στο 67’ πέρασε τον Ουές, σέντραρε ιδανικά και ο Γκαρσία πιο ψηλά από όλους έκανε το 0-4 με κεφαλιά! Στο 71’ είχαμε νέα ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Λιβάι Γκαρσία απέφυγε και τον Κλέιμαν, αλλά γλίστρησε και δεν έσπρωξε την μπάλα προς την εστία.

Στο 75’ ο Αλμέιδα έβαλε Τζαβέλλα-Σιντιμπέ αντί Ρότα-Μουκουντί, καθώς ήθελε να δώσει σε όλους ρυθμό. Στο 78’ ο Αραούχο έκανε ένα γυριστό σουτ μέσα στην περιοχή, ο Κλέιμαν απομάκρυνε σε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά, ο Τσούμπερ έκανε ένα δυνατό σουτ, η μπάλα βρήκε στα πόδια του Μεταξά και ο Κλέιμαν μπλόκαρε την μπάλα.

Καλή στιγμή για την ΑΕΚ στο 87′. Ο Σιντιμπέ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Γκαρσία δεν μπόρεσε να τη σπρώξει προς την εστία. Το έκανε ο Αραούχο με ραμπόνα, αλλά ο Κλέιμαν τον σταμάτησε.

Βόλος-ΑΕΚ 0-4

Γκολ: 16’ σουτ Μήτογλου 0-1, 30’ σουτ Πινέδα 0-2, 35’ σουτ Φαν Βέεερτ 0-3, 67’ κεφαλιά Γκαρσία 0-4

Κίτρινες: 29’ Άλχο, 36’ Kλέιμαν

Κόκκινες:

Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Πίρινεν, Σιέλης, Ουές, Μπαριέντος, Ματίγια (76′ Ματίγια), Μεζκίδα (46′ Κούτσιας), Νοκέρτ, Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς (72′ Οζέγκοβιτς).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (75′ Σιντιμπέ), Μήτογλου, Μουκουντί (75′ Τζαβέλλας), Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (65′ Γαλανόπουλος), Πινέδα (65′ Άμραμπατ), Γκαρσία, Αραούχο, Φαν Βερτ (65′ Τσούμπερ).

MVP του Βόλος-ΑΕΚ

Ο Ορμπελίν Πινέδα ήταν ο κυρίαρχος για την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο που κρίθηκε το ματς. Ο Μεξικανός θυμήθηκε τον παλιό του καλό εαυτό όταν είχε ξεκινήσει πολύ δυνατά το πρωτάθλημα. Ξεκινούσε για δεύτερο σερί ματς από αριστερά τις κινήσεις του, αλλά συνέκλινε συνεχώς και δημιουργούσε απειλές. Σκόραρε το δεύτερο γκολ με υπέροχο τρόπο και βοήθησε σε πολλές φάσεις. Είχε μάλιστα τις περισσότερες τελικές, τρεις στο α’ ημίχρονο.

Κλειδί του Βόλος-ΑΕΚ

Το ζήτημα ήταν να μπει το 2ο γκολ να… κλειδώσει το ματς. Η ΑΕΚ το πέτυχε στο 30’ και μετά από πέντε λεπτά σκόραρε και το τρίτο και τελείωσε το πάρτι στο Βόλο. Αυτό το 6λεπτο ήταν το… κλειδί που τελείωσε τον αγώνα.

Τα γκολ του Βόλος-ΑΕΚ





Η μετάδοση του Βόλος-ΑΕΚ

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X