Είναι νομοτελειακό να μπουν στην εξίσωση τα γκολ του Αραούχο

Είναι νομοτελειακό να μπουν στην εξίσωση τα γκολ του Αραούχο
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης βάζει στη συζήτηση για την επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ, αυτά που μπορεί να προσφέρει σε γκολ ο Αραούχο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ είναι η πρώτη ομάδα στο πρωτάθλημα σε δημιουργία φάσεων. Μακράν της δεύτερης. Για να καταλάβετε τα μεγέθη, ο ΟΣΦΠ που ακολουθεί έχει κάνει 41 λιγότερες. Μεγάλος αριθμός. Αυτό αποτυπώνει σε αριθμούς, εκείνο που βλέπουμε και εμείς στο γήπεδο. Μια ομάδα που φτιάχνει συνεχώς φάσεις.

Επίσης η ΑΕΚ είναι η πρώτη ομάδα σε ασίστ στο πρωτάθλημα. Αυτό επίσης αποτυπώνει, εκείνο που όλοι μας βλέπουμε στο γήπεδο. Δηλαδή μια ομάδα που δεν βγάζει ευκαιρίες και φάσεις από σπόντα ή από λάθος του αντιπάλου. Κυρίως δημιουργεί κινδύνους με βάση το πλάνο της και αυτό που έχει δουλέψει. Επομένως είναι λογικό το γκολ να έρχεται κυρίως από τελική πάσα.

Υπάρχει και κάτι ακόμα ενδιαφέρον. Η ΑΕΚ έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Λογικό, θα πει κάποιος, για μια ομάδα που μακράν έχει την καλύτερη δημιουργία στο πρωτάθλημα. Από την άλλη μεριά, δίνει και ένα επιχείρημα σ’ αυτούς, με πρώτο τον Αλμέιδα, που δεν μπαίνουν σε μουντ πανικού από τις χαμένες ευκαιρίες.

Βεβαίως είναι ξεκάθαρο πως με βάση τις φάσεις που έχει δημιουργήσει, σίγουρα θα μπορούσε να είχε τουλάχιστον τέσσερα γκολ παραπάνω. Και αν τα είχε αυτά τα τέσσερα γκολ παραπάνω, μπορεί να είχε και τέσσερις βαθμούς παραπάνω, καθώς θα ήταν σε Τρίπολη και Φάληρο.

Όπως και να έχει ωστόσο, έχει την σημασία του το γεγονός πως η ΑΕΚ έχει μπει στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος με ζητούμενο να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της στην επίθεση. Παρόλο που έχει την καλύτερη επίθεση, είναι η πρώτη σε ασίστ και είναι η πρώτη σε δημιουργία φάσεων σ’ όλο το πρωτάθλημα. Νομίζω πως αυτό δείχνει πολλά πράγματα.

Όσον αφορά το ποιος βάζει τα γκολ, στα μάτια τα δικά μου ο Γκαρσία είναι εκεί που πρέπει και ίσως και ακόμα πιο μπροστά. Μόλις πριν από λίγους μήνες άρχισε να μαθαίνει να παίζει φορ, τώρα έχει αρχίσει να σκέφτεται ως φορ και έχει πετύχει οκτώ γκολ. Ναι, έχει χάσει ευκαιρίες, αλλά δεν γίνεσαι ένα σέντερ φορ κίλερ από την μια μέρα στην άλλη.

Αυτά τα γκολ που στερήθηκε

Από εκεί και πέρα είναι πολύ προφανές πως η ΑΕΚ στερήθηκε τα γκολ του έτερου φορ της που ήταν τραυματίας σχεδόν σ’ ολόκληρο τον πρώτο γύρο. Και το πόσο τα στερήθηκε, φάνηκε από το γεγονός πως ο Φαν Βέερτ έχει βάλει συνολικά τρία γκολ, στα δυο ματς που ήταν απολύτως ετοιμοπόλεμος. Έχει στερηθεί επίσης σίγουρα και τα γκολ του Αραούχο.

Ναι, ο Σέρχιο πλέον κάνει άλλη δουλειά στο γήπεδο. Λάθος ο ενικός. Πληθυντικός. Κάνει άλλες δουλειές. Λάθος ξανά. Κάνει όλες τις δουλειές μέσα στο γήπεδο, κάτι που τον κάνει εξαιρετικά κομβικό στην λειτουργία του αγωνιστικού μοντέλου του Αλμέιδα. Ειδικά σε παιχνίδια όπως αυτό απέναντι στον ΠΑΟΚ, στο οποίο ο Αραούχο ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου.

Αλλά ναι, τα γκολ του Σέρχιο λείπουν. Έχει βάλει μόνο τρία στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Στα μάτια τα δικά μου και για την κλάση του και την εκτελεστική του ποιότητα, οι ευκαιρίες που έχει χάσει σε παιχνίδια ήταν πολύ πιο κραυγαλέες σε σχέση μ’ αυτές που έχασε ο Λιβάι. Και είμαι σίγουρος πως ο πρώτος που το έχει αυτό στο μυαλό του, είναι ο ίδιος ο Αραούχο.

Υπάρχει ένα στατιστικό της πρωταθληματικής σεζόν, που λέει πως ο Σέρχιο έκλεισε τον πρώτο γύρο με δυο γκολ, αλλά στον δεύτερο έβαλε οκτώ. Τότε βέβαια είχε εντελώς διαφορετικό ρόλο στο γήπεδο. Ασχέτως όμως αυτού, ο Αραούχο ήταν και είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει ποιότητα στα τελειώματα του. Θυμίζω τις γκολάρες που έχει βάλει με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Ειδικά απέναντι στον Ολυμπιακό και τη σεζόν του πρωταθλήματος, αλλά ακόμα και στην περυσινή σεζόν, ήταν ονειρεμένα.

Είναι δεδομένο πως θα τα… βάλει

Ανεξάρτητα λοιπόν από την θέση που παίζει και τον ρόλο που έχει μέσα στο γήπεδο, θεωρώ πως είναι ποδοσφαιρικά νομοτελειακό, να προστεθούν στην εξίσωση της επίθεσης της ΑΕΚ τα γκολ του Αραούχο. Εξάλλου και σ’ αυτόν τον διαφορετικό ρόλο που έχει φέτος, έχει βρεθεί πολλές φορές σε θέση βολής. Είναι η ελευθερία που έχει στο γήπεδο έτσι κι αλλιώς, αλλά είναι και το ένστικτο του. Και στον πρώτο γύρο έχασε γκολ, που δεν είναι της κλάσης του να τα χάσει. Εύκολα γι αυτόν γκολ. Ο ίδιος είναι βέβαιο πως το ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Δεν τον βαραίνει, γιατί έτσι κι αλλιώς σημαντικότατη αγωνιστικό προσφορά.

Αλλά ο πρώτος που θέλει να βάλει και τα δικά του γκολ στην επιθετική εξίσωση της ΑΕΚ, είναι ο ίδιος ο Αραούχο. Όχι για να τονώσει το ποδοσφαιρικό «εγώ» του, που για να ξέρουμε και τι λέμε δεν θα ήταν και κακό. Ο Σέρχιο για την ομάδα, αυτό το «εγώ» σε κάθε ματς το βάζει κάτω από τα παπούτσια του και το ποδοπατάει μ’ όλες τις δουλειές που κάνει στο γήπεδο. Όμως ξέρει πως και τα γκολ του, η ΑΕΚ τα έχει ανάγκη.

Ναι, δεν είναι ο Αραούχο ο επιθετικός των 20 γκολ. Ποτέ δεν ήταν. Ήταν όμως και είναι επιθετικός των μεγάλων γκολ σε κρίσιμα ματς και σε ντέρμπι, αλλά είναι και επιθετικό που θα τον βάλει τον διψήφιο αριθμό των γκολ. Στην περυσινή δραματική σεζόν που όλοι έβγαζαν το χειρότερό τους εαυτό, ο Σέρχιο έγραψε 12 γκολ. Ως εκ τούτου είναι ποδοσφαιρικά νομοτελειακό, να πάρει η ΑΕΚ στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, αυτά τα γκολ που ο Αραούχο δεδομένα τα έχει.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X