Τον λένε Φαν Βέερτ και απλά... σκοράρει!

Τον λένε Φαν Βέερτ και απλά... σκοράρει!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε απέναντι στην άμυνα-μαζινό της Λαμίας και πήρε τη νίκη με 3-0 χάρη στα 2 γκολ του Φαν Βέερτ και ένα του Γκαρσία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ επέστρεψε στα επίσημα ματς δίχως να εντυπωσιάσει, αλλά κάνοντας τη δουλειά της μέσα στην θερμή «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena».

Για 67 λεπτά δεν… λειτουργούσε καλά και στο επίπεδο προ διακοπής για το Μουντιάλ, οι απουσίες την «τσάκισαν», η Λαμία είχε βάλει… πούλμαν πίσω και έτσι αδυνατούσε να βρει εύκολα φάσεις και χώρους για να σκοράρει. Μέχρι να μπει ο Φαν Βέερτ αυτό ίσχυε… Διότι όταν μπήκε στο ματς ο Ολλανδός φορ, στην πρώτη σωστή σέντρα, με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και έδιωξε νευρικότητα και άγχος από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Και από εκεί και πέρα έγιναν όλα πιο εύκολα, με τον Λιβάι Γκαρσία από ατομική ενέργεια να κάνει το 2-0 στο 88′. Και στις καθυστερήσεις ο Φαν Βέερτ με νέα κεφαλιά έκανε το 3-0 για να… συνεχίζει το βιολί του.

Έτσι, η ΑΕΚ κατάφερε να νικήσει 3-0 την Λαμία και να διατηρήσει την θέση της πίσω από τον ΠΑΟ, ενώ σε μία εβδομάδα παίζει στο Βόλο με την τοπική ομάδα.

Κορυφαίοι για την ΑΕΚ οι Μάνταλος και Ρότα, ενώ ο Φαν Βέερτ έκανε για αυτό το οποίο ήρθε στην ΑΕΚ. Να σκοράρει και να δίνει νίκες.

Το LIVE του αγώνα

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε στην 11άδα και με Γιόνσον και με Σιμάνσκι στα χαφ, με Μάνταλο δεξιά, Πινέδα αριστερά και τον Αραούχο πίσω από τον Γκαρσία. Ο Χατζισαφί επέστρεψε αριστερά στην άμυνα, όπως και ο Ρότα δεξιά και ο Αθανασιάδης κάτω από τα δοκάρια, ενώ τα στόπερ ήταν ξανά Μουκουντί-Μήτογλου.

Η ΑΕΚ μπήκε με φόρα στο ματς και στο 2’ άγγιξε το γκολ με την υπέροχη συνεργασία Μάνταλου-Ρότα δεξιά, την σέντρα του τελευταίου με τον Πινέδα να χάνει από κοντά το γκολ και τον Σαράνοφ να μπλοκάρει ενστικτωδώς.

Η Ένωση είχε εξ’ αρχής την μπάλα στα πόδια της, πίεζε αρκετά με Αραούχο να είναι… παντού και με την ΑΕΚ να επιλέγει περισσότερο τη δεξιά πλευρά για να φορτώνει επιθετικά, λόγω των overlap του Ρότα στον Μάνταλο. Στο 10’ η ΑΕΚ με δυνατό σουτ του Μάνταλου απείλησε ξανά, αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η Λαμία είχε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι και η Ένωση προσπαθούσε να βρει χώρο με γρήγορα κλεψίματα και άμεση μετάβαση. Έτσι στο 17’ έφτιαξε ξανά φάση.

Οι παίκτες του Αλμέιδα έκλεψαν την μπάλα στη μεσαία γραμμή και εκδήλωσαν αμέσως αντεπίθεση με τον Σιμάνσκι. Ο Αραούχο έκανε μια σέντρα από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Γκαρσία ήταν αδύναμη και ο Σαράνοφ μπλόκαρε εύκολα. Στο 22’ ο Μάνταλος έκανε κάθετη κίνηση, ο Γκαρσία πάσαρε την κατάλληλη στιγμή, όμως ο Σαράνοφ ήταν στην σωστή θέση. Νέα τελική προσπάθεια για την ΑΕΚ επτά λεπτά μετά. Ο Μάνταλος είχε χώρο έξω από την περιοχή και έστρωσε στον Αραούχο μέσα στην περιοχή στα αριστερά. Αυτός εξαπέλυσε ένα σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η ΑΕΚ εμφανώς δεν είχε τον ρυθμό προ του Μουντιάλ, ούτε τις συνεργασίες απόντων των Γκατσίνοβιτς και Ελίασον και προσπαθούσε με την συνεχή κίνηση των Μάνταλου-Γκαρσία να δημιουργήσει χώρους. Στο 30’ η Λαμία έφτασε για πρώτη φορά με αξιώσεις την εστία του Αθανασιάδη. Ο Νούνιες δοκίμασε ένα σουτ στην κίνηση, ο Ρότα έβαλε κόντρα και ο Αθανασιάδης μπλόκαρε την μπάλα που πήγαινε προς την εστία του. Η ΑΕΚ απάντησε με μεγάλη φάση στο 34’ μετά από πίεση. Η Ένωση αναπτύχθηκε ωραία και πάλι από τα αριστερά. Σέντρα του Χατζισαφί από αριστερά, κεφαλιά Λιβάι από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Σαράνοφ να μπλοκάρει. Στο 44’ μετά από ανάπτυξη από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στο ύψος του ημικυκλίου, με τον Τζανδάρη να πιάνει συρτό σουτ που κατέληξε αργά δίπλα από τη ρίζα της αριστερής δοκού και άουτ. Και έτσι τελείωσε το ημίχρονο χωρίς γκολ και με την ΑΕΚ να παρουσιάζει προβληματική εικόνα αναφορικά με την επιθετική λειτουργία της και αποτελεσματικότητα.

Αλμέιδα και Παντελίδης κράτησαν τα ίδια πρόσωπα και στην έναρξη του β’ ημιχρόνου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ έχει μπει δυνατά και στο δεύτερο μέρος, όμως αυτή τη φορά δυσκολεύεται να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Λαμίας. Στο 54’ είχαμε ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Μάνταλος είδε την κίνηση του Αραούχο και τον τροφοδότησε, αυτός έκανε το σουτ, αλλά ο Σαράνοφ βρήκε την μπάλα και αυτή κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Αυτή ήταν η πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος. Στο 60’ είχαμε γέμισμα του Μάνταλου από τα δεξιά. Ο Αραούχο κλείστηκε από τρεις και δεν μπόρεσε να τη σπρώξει προς την εστία. Ο Σαράνοφ βούτηξε και έπιασε την μπάλα. Στο 62’ ο Αλμέιδα έκανε την πρώτη κίνηση του. Έβαλε τον Φαν Βέερτ αντί του Σιμάνσκι. Έτσι άφησε τον Γιόνσον κόφτη, με τον Ολλανδό φορ, τον Γκαρσία δεξιά, τον Μάνταλο αριστερά και τον Πινέδα με τον Αραούχο κοντά στον Φαν Βέερτ. Και στο 67’ έκανε για αυτό το οποίο ήρθε και έτσι άνοιξε το σκορ ερχόμενος από τον πάγκο για να δώσει τη λύση. Ο Μάνταλος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ολλανδός φορ με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοφ. Και αυτό έβαλε… φωτιά στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena»! Στο 72’ ο Παντελίδης έβαλε Ντε Βισέντι και Γιακουμάκη στο ματς για να φτιάξει απειλές. Στο 72’ ο Ρότα έφτιαξε μία τρομερή επιθετική φάση με δύο ντρίπλες πάνω στην γραμμή του άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά έκοψε καίρια αντίπαλο του πριν σουτάρει.

Η ΑΕΚ διαχειριζόταν πια πιο εύκολα το ματς και εν τέλει στο 88′ βρήκε και άλλο τέρμα. Ο Φαν Βέερτ σέντραρε, ο Λιβάι Γκαρσία νίκησε τον Σαραμαντά και μπήκε στην περιοχή, απέφυγε ωραία τον Σαράνοφ και προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό είναι το όγδοο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Στις καθυστερήσεις όμως ο Φαν Βέερτ είχε και… άλλο γκολ! Στο 94′ ο Φαν Βέερτ σκόραρε στην τελευταία φάση του ματς. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Ρότα να τον τροφοδοτήσει και αυτός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-0!

ΑΕΚ-Λαμία 3-0

Γκολ: 67’ κεφαλιά Φαν Βέερτ 1-0, 88′ σουτ Λιβάι Γκαρσία 2-0

Κίτρινες: 58’ Σιμάνσκι, 68’ Ρότα – 3’ Μανούσος, 6’ Mπεχαράνο, 68’ Σαράνοφ

Κόκκινες:

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (62′ Φαν Βερτ), Γιόνσον, Μάνταλος (87′ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Αραούχο, Γκαρσία (90+1′ Χριστόπουλος).

Λαμία: Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ (84′ Σαραμαντάς), Τσιλούλης, Τζανδάρης, Μπεχαράνο (79′ Μπάμπης), Νούνιες (84′ Μποάκιε), Μανούσος (72′ Γιακουμάκης), Σλίβκα (72′ Ντε Βινσέντι).

Ο MVP του ΑΕΚ-Λαμία

Ο Τομ Φαν Βέερτ έδωσε την λύση και δεν μπορεί να μην είναι αυτός που… κρίνει το ματς. Ο Ολλανδός πήρε την πάσα εκεί που έπρεπε από την σέντρα του Μάνταλου και 5 λεπτά αφότου μπήκε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Τι είναι φορ; Αυτό…

Το κλειδί του ΑΕΚ-Λαμία

Η χαμένη μεγάλη ευκαιρία του Πινέδα στο 2ο λεπτό έκανε την ζωή της ΑΕΚ πιο δύσκολη. Όλα θα μπορούσαν να είναι πιο εύκολα για την ομάδα, αν είχε σκοράρει νωρίτερα και είχε ξεκλειδώσει το ματς.

Τα γκολ του ΑΕΚ-Λαμία




Η μετάδοση του ΑΕΚ-Λαμία

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X