Απίστευτα επεισόδια, "μάχες" παικτών με... αστυνομικούς, για να χάσει η ΑΕΚ! (VIDEO)

Απίστευτα επεισόδια, "μάχες" παικτών με... αστυνομικούς, για να χάσει η ΑΕΚ! (VIDEO)

Επεισοδιακό ματς με ξύλο ανάμεσα σε παίκτες της ΑΕΚ και... χωροφύλακες για την ήττα της ΑΕΚ από τον Απόλλωνα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όσα κατέκτησε η ΑΕΚ εδώ και 98 χρόνια, τα κατέκτησε με ιδρώτα και αίμα. Χωρίς αμφισβήτηση, χωρίς παράγκες, στησίματα και… 30 νίκες. Καθαρά, αντρικά, αθλητικά και ενωσίτικα. Το ίδιο ισχύει και για το πρωτάθλημα του 1971. Όχι μόνο δεν βρήκε δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα η ομάδα του Μπράνκο Στάνκοβιτς, αλλά σε πολλές περιπτώσεις έπρεπε να τα βάλει με θεούς και δαίμονες. Χαρακτηριστική περίπτωση, η ήττα με 2-1 από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη σαν σήμερα πριν από 52 χρόνια.

Το απίθανο ήταν, το ξύλο με τους άνδρες της τότε Χωροφυλακής, η οποία διέφερε με την «Αστυνομία Πόλεων» στο ότι ο χώρος ευθύνης της ήταν τα προάστια των μεγάλων πόλεων και της επαρχίας. Το ξύλο έπεσε στο 85ο λεπτό, με το σκορ να είναι ακόμα στο 1-1 και με τους παίκτες της ΑΕΚ (ειδικά ο αριστερός μπακ) Νίκος Σταθόπουλος.

Ο διαιτητής Ελευθεριάδης είχε μόλις αρνηθεί ένα πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, σε σουτ του Μίμη Παπαϊωάννου που είχε αποκρούσει πάνω στη γραμμή της εστίας με το χέρι ο αμυντικός Πλούμπης. Για πέντε λεπτά διεκόπη ο αγώνας και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ βρέθηκαν αρχικά να περικυκλώνουν τον διαιτητή και ακολούθως να συμπλέκονται με τους χωροφύλακες που έσπευσαν να τον… απεγκλωβίσουν από τον κιτρινόμαυρο κλοιό.

Δεν ήταν, όμως, μόνο το πέναλτι. Η ΑΕΚ είχε προηγηθεί στο 22’ με τον Κώστα Νικολαϊδη, αλλά είχε ισοφαριστεί σε μια φάση που είχε ξεκινήσει από ανύπαρκτο φάουλ στο 39’. Σκόρερ ο μέχρι το 1969 Ενωσίτης Κώστας Παπαγεωργίου. Στη συνέχεια, ο Νικολαϊδης έφυγε τραυματίας από τις… περιποιήσεις των αμυντικών του Απόλλωνα, οι οποίοι έπαιζαν… κατς με την ανοχή του διαιτητή και στο 85’ ήρθε η φάση του πέναλτι που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής. Η απόφαση του Ελευθεριάδη δεν άλλαξε και η τραγωδία για την ΑΕΚ συμπληρώθηκε αμέσως μετά, όταν ο Παπαγεωργίου έκανε το 2-1, εκμεταλλευόμενος το λάθος του αμυντικού της ΑΕΚ Κώστα Τριανταφύλλου!

Μετά τον αγώνα, περίπου δύο χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ πολιόρκησαν τα αποδυτήρια και ανάγκασαν τις αστυνομικές δυνάμεις να φυγαδεύσουν τον διαιτητή μία ώρα μετά με περιπολικό! Η ΑΕΚ υπέβαλε ένσταση, η οποία βέβαια έπεσε στο κενό, και εν τέλει έφυγε ηττημένη από τη Ριζούπολη, αλλά πρωτοπόρος στη βαθμολογία. Στο τέλος κατέκτησε τον τίτλο, ενώ έμεινε αήττητη στη Ριζούπολη ως το 1989, οπότε έχασε και πάλι με 2-1, αλλά κατέκτησε και πάλι τον τίτλο!

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Κωνσταντινίδης, Κεφαλίδης, Σταθόπουλος, Τόσκας, Τριανταφύλλου, Σκευοφύλαξ, Καραφέσκος, Νικολαϊδης (57’ Παλασίδης) Λαβαρίδης, Παπαϊωάννου, Πομώνης

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X