Τάσος Καπετανάκος: «Προφανώς και θέλει μεταγραφές η ΑΕΚ - Ειδικότερα στην άμυνα»

Τάσος Καπετανάκος: «Προφανώς και θέλει μεταγραφές η ΑΕΚ - Ειδικότερα στην άμυνα»
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος μίλησε στον «Δικέφαλο» για την προετοιμασία της ΑΕΚ στην Ολλανδία και τα συμπεράσματα αυτής

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ προετοιμάστηκε για μία εβδομάδα στο Μπουργκ Χάαμστεντε της Ολλανδίας και το enwsi.gr ήταν δίπλα στους «κιτρινόμαυρους» κάθε μέρα.

Ο αρχισυντάκτης του enwsi.gr Τάσος Καπετανάκος μίλησε στην εφημερίδα των φίλων της ΑΕΚ «Δικέφαλος» για τα συμπεράσματα της προετοιμασίας και αναφέρθηκε και στις μεταγραφικές ανάγκες της Ένωσης.

Αναλυτικά όσα είπε:

– Τι σου έκανε εντύπωση;

«Αυτό που ήταν πραγματικά πρωτόγνωρο για όλους ήταν οι καιρικές συνθήκες. Κοντά στο μηδέν σταθερά, με ομίχλη μετά τις 17:00 το απόγευμα και υγρασία πάνω από 95%. Δεν ήταν εύκολο για τους παίκτες και τους… γύρω. Ευτυχώς ήταν μόνο μία εβδομάδα και ευτυχώς οι παίκτες και ο Αλμέιδα δεν… μάσησαν»

– Ποιος ξεχώρισε και γιατί;

«Αυτός που έκανε τη διαφορά είναι ο νέος, ο Πάολο Φερνάντες. Το νέο πρόσωπο. Υψηλό επίπεδο τεχνικής, άμεση προσαρμογή και μένει να απαντηθεί το ερώτημα αν μπορεί να ανταποκριθεί στο κομμάτι του πρέσινγκ και των βοηθειών ανασταλτικών τουλάχιστον για 60-70 λεπτά. Από κοντά μετά Αραούχο-Στάνκοβιτς-Ρότα».

– Ποιος υστέρησε και γιατί;

«Προσωπικά περίμενα να δω περισσότερα και μεγαλύτερη προσαρμογή από τον Σιντιμπέ και να βάλει… δύσκολα στον Ρότα. Δεν συνέβη αυτό. Ο Φαν Βέερτ επίσης προσπαθεί να μάθει ακόμη το παιχνίδι της ομάδας και ψάχνει το «εύκολο» γκολ. Αναμενόμενα ο Φράνσον δεν μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο των προπονήσεων για αρκετή ώρα».

– Που έριξε το βάρος στις προπονήσεις ο Ματίας Αλμέιδα;

«Πολύ πρέσινγκ, πολύ τρέξιμο, δουλειά στην φυσική κατάσταση. Και όλα αυτά σχεδόν πάντα με μπάλα. Τακτική έγινε μόνο την παραμονή του φιλικού. Το εξήγησε ο Αλμέιδα. Υπάρχει χρόνος και στην Αθήνα και δεν θέλει να κάνει τους παίκτες του… ρομπότ. Θέλει να αφήνει την πρωτοβουλία με την μπάλα στα πόδια».

– Ποιο ήταν το κλίμα στην ομάδα κατά το διάστημα της προετοιμασίας;

«Οπως στο Αλκμάαρ 18 ημέρες, όπως βλέπουμε και στα Σπάτα μία φορά την εβδομάδα, έτσι και στο Μπουργκ Χάαμστεντε. Μία ομάδα, όλοι μαζί πνευματικά. Σε όλα. Όλα οφείλονται στον Αλμέιδα που δίνει τον τόνο και αφήνει χώρο και χρόνο για… χαβαλέ όταν πρέπει. Οι ατάκες έδιναν και έπαιρναν και οι περισσότεροι παίκτες είναι χαρούμενοι. Το κυριότερο».

– Τι πρέπει να περιμένουμε από την ΑΕΚ στη συνέχεια του πρωταθλήματος;

«Οτι είδαμε στο πρώτο μισό, αυτό θα συνεχίσει ο Αλμέιδα. Αυτό υποστήριξε. Θέλει να εξελίξει το πρέσινγκ και να τελειοποιήσει το αγωνιστικό σχέδιο που εφαρμόζει μέχρι σήμερα. Επιθυμεί να είναι σταθερός στο πλάνο του και οι παίκτες του να ξέρουν τι πρέπει να παίζουν στην προπόνηση και στον αγώνα».

– Υπάρχει αυτή τη στιγμή άμεση ανάγκη άλλης μεταγραφής μετά από όσα είδατε;

«Προφανώς. Η σεζόν θα μπει σε πιο κρίσιμα και συνεχόμενα παιχνίδια. Υπάρχουν πλέον σημαντικές επιβαρύνσεις στους παίκτες. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αποφορτίσεις είναι καθημερινό επίπεδο. Θα δούμε περίπου 30 ματς ακόμη και το νυν ρόστερ θέλει… ενίσχυση. Ειδικά η άμυνα».

– Ποιος παίκτης είχε την πιο ηγετική φυσιογνωμία στο διάστημα της προετοιμασίας;

«Ο Αραούχο έπαιζε στα κόκκινα σε κάθε προπόνηση και στο φιλικό και δίνει τον ρυθμό σε όλους για το πως πρέπει να συμπεριφέρονται. Στο β’ ημίχρονο στο φιλικό έδινε και εντολές στους πιο νεαρούς. Από εκεί και πέρα Μάνταλος-Τζαβέλλας μιλούσαν συνεχώς στους συμπαίκτες του στις προπονήσεις».

– Ποιος από τους παίκτες της ΑΕΚ Β που είχε μαζί του κρίνεις ότι κέρδισε τις εντυπώσεις;

«Ο Κοσίδης ήταν καλύτερος σε σχέση με το Αλκμάαρ και ότι βλέπουμε στην ΑΕΚ Β’. Οι υπόλοιποι δεν έδειξαν κάτι εντυπωσιακό για να ξεχωρίσουν. Κρατάω την προσπάθεια του ρούκι Ντάικο. Άγουρος μεν ο νεαρός στόπερ, αλλά με εντυπωσιακά αθλητικά προσόντα παρότι δεν ξεπερνά το 1.90μ. Διόλου τυχαίο ότι «γκρέμισε» σε τζαρτζαρίσματα τον Γιόνσον. Θέλω να δω πολύ την εξέλιξη του».

– Θεωρείς ότι θα δικαιωθεί ο Αλμέιδα από την επιλογή του να πάει σε πιο κρύο κλίμα;

«Μην παραμυθιαζόμαστε. Δεν… τρελάθηκε που ήταν εκεί. Και για τις συνθήκες και για τα γήπεδα. Αλλά δεν θα κλαψουρίσει ποτέ, δεν θα εκθέσει δημοσίως κανέναν και θα δουλέψει για να μην χαθεί χρόνος. Αυτό έκανε. Καλές οι συνθήκες ως προσαρμογή σε ότι δούμε προσεχώς, αλλά το βασικότερο ήταν οι 7 μέρες μαζί 24 ώρες καθημερινά».

– Πάολο Φερνάντες:

«Μέσα στο γήπεδο σαν… παρουσία θυμίζει πολύ τον Πινέδα. Χαμηλό κέντρο βάρους, καλές επαφές με την μπάλα και υψηλή τεχνική. Ο Ισπανός προσαρμόστηκε και… μπήκε από την πρώτη μέρα στην ΑΕΚ. Μιλά απευθείας με Αλμέιδα και το τιμ του, όπως και με τον Αραούχο και κάνει παρέα με όλους, ενώ μην ξεχνάμε την συνύπαρξη με Φαν Βέερτ στο Βόλο. Σε 2-3 διτέρματα οι συνεργασίες από δεξιά για το… τρίγωνο Φερνάντες-Αραούχο-Γκαρσία προμήνυαν ότι θα δούμε πολύ ωραία πράγματα σύντομα. Δημιουργεί αρκετά από δεξιά, όχι με την συνέπεια του Ελίασον. Είναι πιο κινητικός και απειλητικός από τον Σουηδό και δεν θα διστάσει να κάνει το δύσκολο και όχι το… απλό και προφανές. Κυρίως στις εκτελέσεις του. Οι εργατοώρες μέχρι το ματς στα Ιωάννινα που θα μπορεί να αγωνιστεί μόνο καλό μπορούν να του κάνουν. Αν μάθει το παιχνίδι του άξονα, του Ρότα και των επιθετικών ακόμη περισσότερο θα γίνει το… όπλο που δεν θα περιμένουν στο β’ μισό της σεζόν».

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X