Ο Τσούμπερ έκανε τεράστια θυσία και πρέπει να έχει αντίκρισμα

Ο Τσούμπερ έκανε τεράστια θυσία και πρέπει να έχει αντίκρισμα
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για το πως θα (πρέπει να) είναι η επόμενη μέρα του Τσούμπερ στην ΑΕΚ μετά την επιστροφή του από την επέμβαση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Τσούμπερ είναι ακόμα και στο φετινό ρόστερ της ΑΕΚ που είναι γεμάτο από ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, ανάμεσα στα πιο υψηλά συμβόλαια. Το τελευταίο παιχνίδι του Στίβεν Τσούμπερ που πραγματικά ήταν επιδραστικός μέσα στο ματς, είναι αυτό πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, απέναντι στον ΠΑΟ. Τότε που είχε μπει ως αλλαγή, έβαλε δυο γκολ και ακυρώθηκαν και τα δυο για χιλιοστά βαρίσια ως οφσαιντ.

Μπορεί να τον αδικώ και να υπήρξε κατόπιν και άλλο ματς που έκανε καλό ο Ελβετός, αλλά ομολογώ πως δεν το θυμάμαι. Και όλο αυτό είναι σοβαρό όταν μιλάμε για έναν εν ενεργεία διεθνή ποδοσφαιριστή, που έβγαζε το ψωμί του σ’ ένα πρωτάθλημα κορυφαίου επιπέδου όπως η Μπουντεσλίγκα και που, ξαναλέω, έχει ένα από τα πιο υψηλά συμβόλαιο στην ΑΕΚ.

Είναι πολύ προφανές πως όταν πρωτοήρθε στην ομάδα, ενθουσιαστήκαμε (φυσικά ου μη εμού εξαιρουμένου) τόσο πολύ από το όνομά του και το βιογραφικό του, που δεν είδαμε πως είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, που όμως για να το δείξει μέσα στο γήπεδο πρέπει κυρίως να λειτουργεί καλά το σύνολο, η ομάδα. Και πέρυσι η λειτουργία αυτού του συνόλου, όπως όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε, ήταν για τα πανηγύρια.

Το πραγματικό ζήτημα με τον Τσούμπερ άρχισε να τίθεται, όταν στην φετινή ΑΕΚ που πολύ εμφανώς το σύνολο λειτουργούσε (και εξακολουθεί να λειτουργεί) εξαιρετικά, εκείνος έδειχνε να μένει δυο – τρια κλικ πιο πίσω. Ειδικά όταν μετά το ματς με τον Παναιτωλικό, με την αλλαγή σχηματισμού, η ΑΕΚ πάτησε το τούρμπο, ο Ελβετός ερχόταν από τον πάγκο και αδυνατούσε να ακολουθήσει σε ταχύτητες. Πάνω σ’ αυτό, πάλι χωρίς να εξαιρώ την αφεντομουτσουνάρα μου, στον Τσούμπερ ασκήθηκε σκληρή κριτική.

Απόφαση ζόρικη και γενναία

Μέχρι που τελικά προέκυψε πως αυτό που τον κρατούσε και πιο πίσω σε ρυθμό και πιο βαρύ, ήταν αυτό το πρόβλημα με τους κοιλιακούς. Τουλάχιστον ως βασική αιτία. Ο Τσούμπερ πήρε μια πολύ γενναία απόφαση. Σε Μουντιάλ δεν πηγαίνεις κάθε μέρα. Και είναι τεράστια υπόθεση, δεν χρειάζεται να αναλύσω τους λόγους, για όλους τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Ακόμα και μ’ αυτή την αγωνιστική εικόνα που είχε, ο Τσούμπερ ακριβώς επειδή είναι σημαντικό κεφάλαιο για την Ελβετία, στην αποστολή για το Κατάρ θα ήταν κανονικά.

Ο ίδιος ο Ελβετός αποφάσισε να μην είναι. Ενώ μπορούσε να το πάει συντηρητικά με το πρόβλημα που είχε, να δώσει το παρών στο Μουντιάλ και κατόπιν να επιστρέψει και να κάνει την επέμβαση, εκείνος προτίμησε να το κάνει διαφορετικά. Να θυσιάσει το Μουντιάλ, για να τελειώνει μια και καλή με το πρόβλημα του. Και επειδή είναι και στα 31 του χρόνια, πήρε αυτή την απόφαση γνωρίζοντας πως μπορεί να μην έχει καν ξανά την ευκαιρία να παίξει σε Μουντιάλ.

Είναι μια πολύ σημαντική απόφαση αυτή που πήρε ο Τσούμπερ και ότι και αν σκέφτεται ο καθένας είναι και μια μεγάλη θυσία. Όμως δείχνει, θαρρώ, πως τα βλέπει τα πράγματα ο Ελβετός. Δείχνει πως στο μυαλό του έχει πως θέλει να παίξει και πάλι καλή μπάλα. Να ξαναγίνει αυτός που ήταν στη Μπουντεσλίγκα και που η Άιντραχτ μπήκε στην διαδικασία να δώσει ως αντάλλαγμα τον Γκατσίνοβιτς στην Χόφενχαιμ για να τον πάρει στο ρόστερ της.

Πρώτα ο ίδιος έχει σκεφτεί την επόμενη μέρα

Δεν μπορώ να είμαι στο μυαλό του Τσούμπερ, αλλά καταλαβαίνω πως για να θυσιάσει την παρουσία του σ’ ολόκληρο Μουντιάλ, για να κάνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτή την επέμβαση, έβλεπε και ο ίδιος πως ήταν πολύ μακριά απ’ αυτό που μπορεί να κάνει και να δώσει μέσα στο γήπεδο. Και ήθελε να το αλλάξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Με προοπτική αυτό να βγει στα παιχνίδια του με την ΑΕΚ. Διότι προφανώς και αυτό σκεφτόταν, όταν θυσίαζε την παρουσία στο Μουντιάλ, για να αξιοποιήσει τον χρόνο της διακοπής για να κάνει την επέμβαση και να επιστρέψει.

Όλο αυτό λοιπόν που αποφάσισε και έκανε ο Τσούμπερ, θα πρέπει να έχει και αντίκρισμα μέσα στο γήπεδο. Είναι πολύ μεγάλη η θυσία, για να μην έχει. Ουδείς έχει αμφισβητήσει ποτέ, πως ο Ελβετός έχει ποιότητα. Σε ένταση και σε ρυθμό δεν ακολουθούσε, αυτό που έκανε η ομάδα του Αλμέιδα. Τώρα απαλλαγμένος οριστικά από το πρόβλημα που τον κρατούσε πίσω, είναι στο χέρι του όλο αυτό να το αλλάξει. Να μπει δηλαδή κι αυτός στις ίδιες ταχύτητες και στις ίδιες εντάσεις με τους συμπαίκτες του.

Φυσικά και αν αυτό το καταφέρει, μπορεί να δώσει πολύ σημαντικές λύσεις σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους στην μεσοεπιθετική γραμμή. Την έχει την ποιότητα. Και την ξέρει την ένταση, διότι είχε χρειαστεί να ανταποκριθεί ξανά σ’ αυτήν, όταν έπαιζε στην Γερμανία. Τώρα θα πρέπει να το ξανακάνει. Μπορεί να το ξανακάνει. Και θα είναι πραγματικά κρίμα να μην του βγει και να μην τα δώσει ο ίδιος όλα για να του βγει, διότι έκανε μεγάλη θυσία για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να του βγει.

Εννοείται βεβαίως, πως ο πρώτος που θα το αξιοποιήσει αυτό, αν συμβεί, είναι ο Αλμέιδα. Έχει αποδείξει πως είναι απολύτως δίκαιος στο πως μοιράζει τις ευκαιρίες και τους χρόνους μέσα στο γήπεδο. Ενώ με το πρόγραμμα που έχει μπροστά της η ΑΕΚ και τις απαιτήσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί, ένας καλός και ετοιμοπόλεμος Τσούμπερ, μπορεί να δώσει πολύ σημαντικές λύσεις. Χαρές ο Αλμειδα δεν έκανε και δεν θα κάνει σε κανέναν. Οποίος κάνει τη δουλειά, παίζει.  Στο χέρι του Τσουμπερ, να γίνει και αυτός ένας από εκείνους που κάνουν την δουλειά.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Το μικρό καλάθι και οι τρεις λύσεις σε κάθε θέση
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X