ΑΕΚ: Τι ισχύει και ποια είναι η διαδικασία για τα ban

ΑΕΚ: Τι ισχύει και ποια είναι η διαδικασία για τα ban
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ πρέπει να διευθετήσει τις υποχρεώσεις της σύντομα

Ενώ η ΑΕΚ ετοιμάζεται για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, τα ban επέστρεψαν στην ζωή της. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της FIBA, αυτήν την στιγμή υπάρχουν 2 ενεργά ban που αφορούν διακανονισμούς που έκανε το καλοκαίρι η ΚΑΕ και δεν τηρήθηκαν με αποτέλεσμα να καταγγείλουν την ομάδα στην παγκόσμια Ομοσπονδία.

ΑΕΚ: Τι ισχύει και ποια είναι η διαδικασία για τα ban

Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι έγινε πολύ μεγάλος αγώνα για να σβηστούν τα 23 ban που υπήρχαν και δόθηκαν πάρα πολλά λεφτά για προκαταβολές είτε για εξοφλήσεις. Με την αλλαγή του καταστατικού που έχει γίνει από το καλοκαίρι και έχει εναρμονιστεί με αυτό της FIBA, η διαδικασία είναι πολύ συγκεκριμένη και πολύ αυστηρή. Αυτή προβλέπει ότι αν μια ομάδα έχει ενεργό ban μέσα στην σεζόν, τότε γίνεται αυτόματα ανάκληση δελτίων όλων των παικτών που υπέγραψαν νέο συμβόλαιο το καλοκαίρι, δηλαδή μετά την τακτοποίηση των προηγούμενων ban.

Από την στιγμή που η ΚΑΕ ΑΕΚ θα ενημερωθεί από την ΕΟΚ, τότε θα έχει ένα χρονικό διάστημα να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, αλλιώς οι παίκτες της δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Αρχικά αυτό το διάστημα ήταν 6 μέρες, αλλά μετά από απόφαση του ΕΣΑΚΕ σε συνεργασία με την ΕΟΚ, αυτό έγινε 20 για να υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο. Το ίδιο έγινε και πρόσφατα στην περίπτωση του Άρη που επί 2 εβδομάδες έπαιζε κανονικά με ενεργό ban, μέχρι που ξόφλησε την οφειλή που είχε.

Πλέον το ίδιο καλείται να κάνει και η ΚΑΕ ΑΕΚ, εντός του προαναφερθέντος διαστήματος, από την στιγμή που θα λάβει την ειδοποίηση από την ΕΟΚ. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, οπότε αναμένεται η εξόφληση από την Ένωση.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X