Για να μπει ο Μάιλς στην Basket League, ποιανού θέση μπορεί να πάρει στο ρόστερ της ΑΕΚ

Για να μπει ο Μάιλς στην Basket League, ποιανού θέση μπορεί να πάρει στο ρόστερ της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την απολύτως θεωρητική συζήτηση που γίνεται για τον Μάιλς

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για τον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στον Προμηθέα στα Λιόσια, έναν αγώνα που θα πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε και να επιστρέψει στις νίκες. Σίγουρα η εικόνα της ομάδας την προηγούμενη Δευτέρα ήταν απογοητευτική και θα πρέπει να βελτιώσει πολύ την απόδοση της αν θέλει να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

Εδώ και 2 εβδομάδες βρίσκεται στο ρόστερ ο Αϊζάια Μάιλς και έχει μια ολιγόλεπτη συμμετοχή στον εκτός έδρας αγώνα απέναντι στην Βόννη. Ο Αμερικανός δεν έχει δηλωθεί στην Ελλάδα μέχρι στιγμής, ώστε να αποτελέσει τον 7ο ξένο του ρόστερ, μια δυνατότητα που υπάρχει από φέτος. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Μάιλς πρέπει να μπει και να παίξει παίρνοντας την θέση κάποιου από τους 6 δηλωμένους ξένους που έχει ήδη η ομάδα.

Να ξεκαθαρίσουμε πριν προχωρίσουμε παρακάτω, ότι αυτή είναι μια εντελώς θεωρητική συζήτηση. Οι μόνοι που έχουν ολοκληρωμένη άποψη για τον παίκτη είναι οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Αυτοί τον βλέπουν κάθε μέρα και ξέρουν σε τι κατάσταση είναι, αν μπορεί να παίξει, αν έχει ρυθμό, αν πατάει γερά στα πόδια του ή αν θέλει χρόνο ακόμα για να επανέλθει. Οπότε κρίσεις γιατί δεν έπαιξε παραπάνω στην Βόννη ή γιατί δεν έπαιξε την Δευτέρα απέναντι στον Κολοσσό, είναι χωρίς βάση.

Δύσκολη η επιλογή

Να πούμε ότι αν ο Μάιλς ήταν στην κατάσταση προ τραυματισμού του, δεν θα το συζητούσαμε καν, καθώς ήταν και μακάρι να ξαναγίνει, ένας πολύ ποιοτικός παίκτης που θα ήταν πολύ εύκολα βασικός σε αυτήν την ΑΕΚ. Αγωνιστικά, αυτό που θα μπορούσε να προσφέρει, είναι η εξαιρετική εκτέλεση από την περιφέρεια που είναι το δυνατό του στοιχείο, αφού μπορεί να ανοίξει το γήπεδο εκτελώντας με πολύ υψηλά ποσοστά.

Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι ποιον από τους 6 ξένους που έχει αυτήν την στιγμή δηλωμένους στο Ελληνικό ρόστερ θα μπορούσε να πάρει δεδομένου ότι όλοι είναι υγιείς και δεν υπάρχει πρόβλημα τραυματισμού; Ξεκινάμε με την εις άτοπον απαγωγή για να καταλήξουμε κάπου. Ο Ακίλ Μίτσελ είναι μακράν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας και εννοείται βγαίνει από την εξίσωση.

Ο Τιμ Φρέιζιερ με τον Γιάνις Στρέλνιεκς είναι τα 2 πιο βαριά συμβόλαια, αν και μόνο ο Λετονός έχει δικαιολογήσει μέχρι τώρα την φήμη του. Ο Φρέιζιερ είναι ένας από τους βασικούς λόγους της κακής εικόνας της ομάδας αλλά και πάλι δεν γίνεται να βγει εκτός ο βασικός point guard. Ο Γουίλιαμς είναι ο καλύτερος αμυντικός της περιφέρειας και προσωπική επιλογή του Ηλία Καντζούρη, οπότε και αυτός έχει λίγες πιθανότητες να βγει εκτός, αλλά όχι και μηδενικές.

Κάπως έτσι καταλήγουμε στον Κάμερον ΜακΓκρίφ και στον Άλεξ Μάντσεν. Αν το παίρναμε από άποψη απόδοσης τον τελευταίο καιρό, μάλλον ο Φινλανδός θα ήταν ο επικρατέστερος αλλά και εδώ υπάρχουν περιορισμοί. Ο Μάντσεν είναι ο μόνος από το ρόστερ αυτήν την στιγμή που μπορεί να παίξει στο ‘5’ και να δώσει ανάσες στον Μίτσελ, τουλάχιστον όσο ο Μαυροειδής είναι εκτός δράσης.

Από την άλλη ο ΜακΓκρίφ είναι σταθερά στους καλύτερους παίκτες σε κάθε παιχνίδι, άσχετα αν χάνει η κερδίζει η ομάδα, αφού προσφέρει σε πολλούς τομείς, ειδικά στην άμυνα, το ριμπάουντ αλλά κυρίως στα hustle plays. Μπορεί τον τελευταίο καιρό να μην σουτάρει το ίδιο αποτελεσματικά από την περιφέρεια όπως στο ξεκίνημα, αλλά είναι πολύτιμός για την ομαδική λειτουργία της ΑΕΚ. Έχοντας πει όλα αυτά, καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολη θα είναι μια τέτοια επιλογή από το προπονητικό, υποθέτοντας και πάλι ότι ο Μάιλς είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Σίγουρα υπάρχουν και πιο extreme λύσεις, όπως να πάρει χρόνο ως τριάρι ο ΜακΓκρίφ, να μπει ο Μάιλς στο ‘4’ και να βγει εκτός κάποιος από τους γκαρντ, αλλά κάτι τέτοια θα ήταν μεγάλη αλλαγή για την ομάδα και τους ρόλους που έχει από την αρχή της σεζόν. Σε κάθε περίπτωση μια αλλαγή σε έναν αγώνα δεν σημαίνει ότι κάποιος παίκτης πρέπει να φύγει, καθώς τακτικά μπορεί να τον ευνοεί ο τρόπος παιχνιδιού του αντιπάλου ή τα κορμιά που θα βρει απέναντι του.

Είναι θετικό να υπάρχουν έξτρα λύσεις και ένας καλός πονοκέφαλος για τον προπονητή, που καλείται να βρει λύσεις για να βγάλει την ομάδα από τα αγωνιστικά αδιέξοδα που έχει βυθιστεί τον τελευταίο καιρό. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με τους ίδιους παίκτες, είτε με μια αλλαγή για να έρθει φρέσκος αέρας. Ο χρόνος θα δείξει.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X