Τα κίτρινα τριαντάφυλλα του Δημήτρη κρύβουν ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους γονείς

Τα κίτρινα τριαντάφυλλα του Δημήτρη κρύβουν ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους γονείς
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη συγκινητική πράξη του μικρού Δημήτρη και υποκλίνεται στους γονείς που κράτησαν αναμμένη και θεριεύουσα τη φλόγα της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να είναι γύρω στα 10 αυτός ο γλυκύτατος πιτσιρικάς που βρέθηκε στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί την αποστολή της ΑΕΚ στην Ολλανδία, μοιράζοντας κίτρινα τριαντάφυλλα; Δεν ήμουν εκεί να τον ρωτήσω, αλλά τι 9, τι 10, τι 11, γεννήθηκε πάνω στα χειρότερα της ομάδας, σε μια περίοδο κατήφειας, θλίψης, ποδοσφαιρικής οδύνης, μίζερων καταστάσεων. Ίσως και καλύτερα που δεν ήταν ήδη 10 τότε, για να απογοητευτεί. Αλλά για μια στιγμή… Θα τον άφηνε ποτέ ο θαυμάσιος γονιός του να απογοητευτεί;

ΑΕΚ είμαστε, έτσι γεννηθήκαμε, έτσι θα φύγουμε από εδώ. Στα 10 πλησιάζει και ο δικός μου, για να την πω λοιπόν την αμαρτία μου, το είχα ένα άγχος πως θα τον ψήσω για την ομάδα όταν εγώ ο ίδιος ένιωθα τόσο θλιμμένος, ψυχικά και επαγγελματικά. Ψάχναμε την ελπίδα με το τουφέκι, αλλά τρακάραμε πάνω σε ασφράγιστα δελτία, καθεστώτα πλήρους ανυποληψίας, άστεγοι και κατατρεγμένοι. Ζήσαμε περιόδους που δεν ξέραμε αν η ομάδα θα μαζευτεί για να παίξει την Κυριακή κι ενώ μπροστά της υπήρχε μόνο γκρεμός. Δεν θέλει πολύ να πεις «δεν ασχολούμαι, ας μην μάθει ποτέ για την ΑΕΚ». Κι όμως εκεί, το θυμικό μας αντιστεκόταν! Η συναισθηματική αφετηρία της θέλησης.

Τα κίτρινα τριαντάφυλλα του Δημήτρη κρύβουν ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους γονείς

Κίτρινα τριαντάφυλλα, του μίσους έλεγαν κάποια δεισιδαίμονες παλιά, επειδή έπρεπε να συλλάβουν μια αρνητική υπόσταση σε κάποια απόχρωση. Για εμάς, όμως, το κίτρινο είναι το χρώμα της ψυχής μας, ο φωτεινός καθοδηγητής μας, το αντικρίζουμε και χαμογελάμε. Κι όταν το φορά αυτή η ομάδα, είναι κάθε μα κάθε φορά η αναβίωση των παιδικών χρόνων μας. Αυτό μου έρχεται πάντα μπροστά, η αυλή στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο κήπος με τα γιασεμιά κι ένας κιτρινόμαυρος κόσμος κάθε φορά που οι δρόμοι πλημμύριζαν από φωνές, συνθήματα και αγάπη για την ΑΕΚ.

Τα κίτρινα τριαντάφυλλα του Δημήτρη κρύβουν ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους γονείς

Αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο όλοι οι μπαμπάδες -και μαμάδες προφανώς- που κράτησαν αναμμένη τη φλόγα στα δύσκολα χρόνια, που μπόλιασαν τα παιδιά τους με τις πραγματικές αξίες και τα ιερά που αυτή η ομάδα πρεσβεύει, ως άτρωτες ασπίδες απέναντί στα κακέκτυπα που ατυχώς κυκλοφορούσαν για κάμποσα χρόνια και χτυπούσαν με τα δόρατα τις αδιαπέραστες πανοπλίες τους. Ο Δημήτρης, κάθε Δημήτρης, είναι η αλήθεια της ΑΕΚ, το παρόν και το μέλλον της.

Κίτρινα τριαντάφυλλα και για τη δουλειά του Αλμέιδα

Στις μέρες, η συγκεκριμένα απόχρωση των λουλουδιών εκφράζει την αφθονία, την τρυφερότητα, την ζεστασιά και τη φιλία. Όλα αυτά δηλαδή που επέστρεψαν στις ποδοσφαιρικές ζωές μας από τότε που τις τύχες της ομάδας ανέλαβε ο Ματίας Αλμέιδα. Κίτρινα τριαντάφυλλα, λοιπόν, πρέπει να δοθούν σε εκείνον από τη διοίκηση για να συνεχίσει το έργο του με την ίδια προσήλωση και ηρεμία, δίχως αναστολές και δεύτερες σκέψεις, μόνο εμπιστοσύνη. Την κέρδισε με το σπαθί του, την αξίζει στο ακέραιο.

Ο προπονητής πρέπει να έχει ό,τι ζητήσει. Δεν υπονοώ ότι ισχύει το αντίθετο, ίσα ίσα που είναι η μία από τις ελάχιστες φορές όσα χρόνια παρακολουθώ την ΑΕΚ, που είμαι πεπεισμένος ότι οι επιθυμίες και υποδείξεις του θα συνιστούν νομοθετήματα. Γι’ αυτό και αισθάνομαι τόσο ήρεμος, όσο εκείνα τα μακρινά πλέον χρόνια στις αρχές των ’90ς, όταν υπήρχε αυτή η σιγουριά γύρω από τον Μπάγεβιτς.

Τα κίτρινα τριαντάφυλλα του Δημήτρη κρύβουν ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους γονείς

Τα όσα συνέβησαν μετά, όλα αυτά που μας πλήγωσαν και θεωρώ πως πάντα θα μας στοιχειώνουν, δε συνεπάγεται ότι πρέπει να ξεχνάμε και όσα είχαμε ζήσει. Θέλω να νιώσω αυτό το συναίσθημα ξανά, έντονα, βαθιά, όλοι μας το θέλουμε άλλωστε. Δεν είναι ζήτημα προσωπολατρίας, όσο παραδοχής ότι πάντοτε δημιουργείται η ανάγκη για έναν ηγέτη. Ο Αλμέιδα είναι αυτός και ως τέτοιος πρέπει στο εξής να αντιμετωπίζεται.

Ευχαριστώ το μικρό Δημήτρη, την οικογένειά του, όλους όσοι κινούνται γύρω του και του δίδξαν αυτή την αληθινή, ανιδιοτελή αγάπη για την ΑΕΚ. Είναι το παράδειγμα προς όλους μας, αν και είμαι βέβαιος πως όλοι το ακολουθούμε στην καθημερινότητά μας, στην αξεπέραστη σχέση με τα παιδιά μας. Γι’ αυτό και η Ένωση θα είναι πάντα ισχυρή, ακλόνητη, πρωτοπόρα. Γιατί την αγαπάμε όλοι μας τόσο πολύ.

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X