ΑΕΚ: Ολα τα σενάρια πρόκρισης στην επόμενη φάση του BCL

ΑΕΚ: Ολα τα σενάρια πρόκρισης στην επόμενη φάση του BCL
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ με 2/2 νίκες μπορεί να συνεχίσει την Ευρωπαϊκή της πορεία

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε απέναντι στην Βόννη και γνώρισε την ήττα που την βάζει σε περιπέτειες ως προς την συνέχεια της διοργάνωσης.

Να θυμίσουμε, ότι με τον νέο τρόπο διεξαγωγής της φάσης των Ομίλων από πέρσι, ο πρώτος κάθε ομίλου περνάει κατευθείαν στις 16 καλύτερες ομάδες. Από εκεί και πέρα, οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 2η και 3η θέση κάθε ομίλου, μπαίνουν σε μια διαδικασία play-in. Αυτό σημαίνει ότι ο δεύτερος θα παίξει με πλεονέκτημα έδρας στις 2 νίκες με τον 3ο άλλου ομίλου και ο 3ος αντίστοιχα με μειονέκτημα έδρας με τον 2ο που διασταυρώνεται. Με την ήττα στην Γερμανία η ΑΕΚ ξεχνάει την πρώτη θέση, αφού και μαθηματικά δεν προλαβαίνει, οπότε πρέπει να δούμε τα σενάρια για τις επόμενες 2 θέσεις.

Αυτήν την στιγμή στον Όμιλο της ΑΕΚ, η Βόννη είναι πρώτη με ρεκόρ 3-1, ακολουθούν οι Καρσίγιακα και Ρέτζιο Εμίλια με 2-2 και τελευταία η Ένωση με 1-3. Το πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών είναι:

5η αγωνιστική

Καρσίγιακα-Βόννη

ΑΕΚ-Ρέτζιο Εμίλια

6η αγωνιστική 

Ρέτζιο Εμίλια-Βόννη

ΑΕΚ-Καρσίγιακια

Το καλύτερο σενάριο για την ΑΕΚ και αυτό που μπορεί να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις, είναι να κάνει το 2/2 στα επόμενα παιχνίδια που έχει. Η Ένωση θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να κερδίσει την Ρέτζιο Εμίλια και την Καρσίγιακα για να πάει στο 3-3. Αν μάλιστα καταφέρει να καλύψει και την διαφορά των 3 πόντων που έχασε στο Κορδελιό θα βάλει τους Τούρκους από κάτω της. Σε αυτήν την περίπτωση η ΑΕΚ «κλειδώνει» την πρόκριση στην επόμενη φάση, εκτός αν γίνει τετραπλή ισοβαθμία με όλες τις ομάδες στο 3-3, οπότε εκεί θα παίξουν ρόλο οι διαφορές.

Αν η ΑΕΚ νικήσει την Ρέτζιο Εμίλια αλλά χάσει από την Καρσίγιακα, τότε θα περιμένει και ήττα των Ιταλών την τελευταία αγωνιστική από την Βόννη, για να τερματίσει στην 3η θέση του Ομίλου, αφού θα έχει 2 νίκες απέναντι στους Ιταλούς. Αν η Ένωση χάσει από τους Ιταλούς την επόμενη αγωνιστική στα Λιόσια, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερα γιατί θα θέλει ήττα των Τούρκων από την Βόννη και νίκη δική της επί της ομάδας του Σαρίτσα, την τελευταία αγωνιστική στα Λιόσια, απαραίτητα με +4 πόντους διαφορά. Αν δεν μπορέσει να καλύψει την διαφορά, τότε την πρόκριση θα πάρουν οι Τούρκοι και η ΑΕΚ θα μείνει εκτός της συνέχειας. Εννοείται ότι το σενάριο να κάνει η ΑΕΚ δύο ήττες δεν συζητιέται γιατί θα είναι και μαθηματικά εκτός συνέχειας με ρεκόρ 1-5 όπως πέρσι.

Είναι στο χέρι της ΑΕΚ να κάνει 2/2 και να περάσει, αρκεί να δείξει το καλό της πρόσωπο και να πάρει ώθηση από την έδρα της.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X