Νταμιάν Σιμάνσκι: «Τα πρώτα βήματα στο ποδόσφαιρο και η παιδική χαρά στη γειτονιά του»

Νταμιάν Σιμάνσκι: «Τα πρώτα βήματα στο ποδόσφαιρο και η παιδική χαρά στη γειτονιά του»
Photo Credits: INTIME

Σε ρυθμούς Νταμιάν Σιμάνσκι κινούνται στην Πολωνία, το αφιέρωμα στην πατρίδα, όπου μιλά και ο πρώτος του προπονητής!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η κλήση του άσου της ΑΕΚ, Νταμιάν Σιμάνσκι στην 26μελη αποστολή της Πολωνίας για το Μουντιάλ 2022 συνεχίζει να προκαλεί συζητήσεις στη χώρα με πολωνική ιστοσελίδα να φιλοξενεί δηλώσεις ακόμη και από τον πρώτο προπονητή του.

Ο λόγος για τον προπονητή, Κόνραντ Σζμιργκάλα που είχε τον άσο της ΑΕΚ ως παίκτη, όταν εκείνος ήταν 10 ετών. «Άρχισα να προπονώ τον Νταμιάν όταν ήταν περίπου 10 ετών. Άρχισα να εργάζομαι ως καθηγητής φυσικής αγωγής και ο τότε διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου, που ήταν και πρόεδρος του συλλόγου MUKS Kraśnik, μου πρότεινε τη θέση του προπονητή στις ομάδες νέων του συλλόγου. Ήμουν νέος, αρχάριος προπονητής. Ήμουν προπονητής σε μια ομάδα με παίκτες που γεννήθηκαν το 1993, οπότε αρχικά ο Νταμιάν προπονούταν με αγόρια δύο χρόνια μεγαλύτερα, αλλά παρόλα αυτά δεν διέφερε από αυτά στις δεξιότητες και μπορείς να πεις ότι ήταν ένας εξαιρετικός χαρακτήρας της ομάδας – μας είπε ο πρώτος προπονητής του Σιμάνσκι, Konrad Szmyrgała.

Για να σπεύσει στη συνέχεια να μιλήσει για το πώς ήταν παιδί ο Σιμάνσκι.

«Δεν ήταν ακριβώς ένα ήσυχο παιδί, αλλά ήταν ένα έξυπνο αγόρι. Μπορείς να πεις ότι δεν αποχωριζόταν ποτέ την μπάλα, προπονούμασταν 3-4 φορές την εβδομάδα και τις μέρες που δεν γινόταν προπόνηση, μπορούσες πάντα να συναντάς τον Νταμιάν να κρατά μία μπάλα, να παίζει με μία μπάλα», συμπλήρωσε ο πρώτος προπονητής του Σιμάνσκι.

«Ζούσαμε σχεδόν ο ένας δίπλα στον άλλο, υπάρχει μια σχολική παιδική χαρά δίπλα στο τετράγωνο, με θέα από τα παράθυρά μου και συχνά μπορούσα να δω τον Νταμιάν να είναι εκεί. Δεν είχε σημασία αν ήταν Αύγουστος ή Δεκέμβριος, του άρεσε να παίζει ποδόσφαιρο ανεξαρτήτως εποχής», συμπλήρωσε ο πρώτος προπονητής του Σιμάνσκι.

Για να σπεύσει στη συνέχεια να αναφεθεί στο 5ο Tymbark Cup που ουσιαστικά αποτέλεσε το εφαλτήριο για τον Σιμάνσκι για να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Ήταν ένα τουρνουά, όπου η ομάδα του πιτσιρικά Σιμάνσκι πήρε την 3η θέση.

Όσο για το τι κάνει ο Σιμάνσκι τώρα; Στο θέμα της πολωνική ιστοσελίδας αναφέρεται πως «ο Σιμάνσκι δεν είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά είναι βασικός παίκτης της ΑΕΚ με τον Αλμέιδα να τον χρησιμοποιεί ως αμυντικό χαφ έχοντας καλές επιδόσεις».

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X