Το Μουντιάλ της ΑΕΚ!

Το Μουντιάλ της ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ είδε έναν ποδοσφαιριστή της, τον Χατζισαφί, να αποθεώνεται από τον διεθνή Τύπο και δεν είναι η πρώτη φορά που οι φίλοι της «Ένωσης» αισθάνθηκαν περήφανοι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Χατζισαφί και Μοχαμάντι ήταν βασικοί για το Ιράν στη βαριά ήττα με 6-2 από την Αγγλία. Εμπειρία και ιστορία. Οι Ιρανοί έγραψαν συμμετοχή στο Μουντιάλ και μαζί τους ένιωσε υπερήφανη και η ΑΕΚ.

Ακόμη πιο περήφανοι πρέπει να αισθάνθηκαν οι φίλοι της «Ένωσης» βλέποντας έναν ποδοσφαιριστή της ομάδας τους να αποθεώνεται από τα διεθνή ΜΜΕ, όπως το έπραξε ο αγγλικός Τύπος για τις δηλώσεις του Χατζισαφί που προηγήθηκαν του αγώνα με τα «λιοντάρια».

Ο Μουντιαλικός… Κόμης της ΑΕΚ!

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η «Ενωση» είδε παίκτη της να παίζει σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρώτος ήταν το 1986 ο Μάρτον Εστερχάζι. Παίκτης της «Ενωσης» από τα τέλη του 1984 ο Μαγυάρος άσος ήταν ο ηγέτης της Εθνικής Ουγγαρίας.

Στο Μεξικό οι Ουγγροι δεν τα πήγαν καλά. Πάντως ο Εστερχάζι έπαιξε και στους τρεις αγώνες στον όμιλο. Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν αυτός που σκόραρε (στο 2-0 επί του Καναδά) το μοναδικό ως τώρα γκολ παίκτη της ΑΕΚ σε τελική φάση Μουντιάλ.

Η «κιτρινόμαυρη» εξάδα του 1994

Το 1994 στις ΗΠΑ η Ελλάδα συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχοντας στην αποστολή της έξι παίκτης της ΑΕΚ: Στέλιος Μανωλάς, Βασίλης Δημητριάδης, Βάιος Καραγιάννης, Ηλίας Ατματσίδης και Τάσος Μητρόπουλος και Αλέξης Αλεξανδρής. (να τονιστεί ότι οι δύο τελευταίοι είχαν ήδη φύγει, όμως η τελευταία ομάδα με την οποία αγωνίσθηκαν πριν πάνε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν η ΑΕΚ και αυτό μετράει στο ιστορικό όλων).

Από τον Ντόμπος και τον Γκαμάρα στον Τζιμπούρ και τον Μασούντ
Το 1998 η Ρουμανία είχε στο ρόστερ της τον Αντον Ντόμπος που μόλις είχε ολοκληρώσει τη διετία παρουσία του στην ΑΕΚ. Επαιξε μόνο στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής του ομίλου, στο 1-1 με την Τυνησία.

Διαβάστε τη συνέχεια

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X