Ρουίς: «Η ΑΕΚ και η Original άξιζαν αυτό το γήπεδο, όλοι σέβονται τον Αλμέιδα στην Αργεντινή»

Ρουίς: «Η ΑΕΚ και η Original άξιζαν αυτό το γήπεδο, όλοι σέβονται τον Αλμέιδα στην Αργεντινή»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πριν από περίπου 22 χρόνια η ΑΕΚ πλήρωσε 1,6 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει το 60% των δικαιωμάτων του Μανουέλ Ρουίς. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Αρχεντίνος Τζούνιορς, ωστόσο έκανε όνομα στην Μπόκα Τζούνιορς στην οποία μεταπήδησε από κοινού με τον φίλο του Χουάν Ρομάν Ρικέλμε.

Το 2000 και αφού προηγουμένως απέρριψε πρόταση της Σάντερλαντ διέσχισε τον Ατλαντικό για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Στους «κιτρινόμαυρους» μπορεί να μην ρίζωσε, ωστόσο η ΑΕΚ σημάδεψε την ζωή του, δηλώνοντας φανατικός οπαδός της!

Ο «Suchar», όπως είναι το παρατσούκλι του, είχε μετατρέψει έναν χώρο στην πόλη San Fernando της Αργεντινής σε προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ, ενώ όπως τονίζει στο SDNA, στόχος του είναι να αναδείξει ταλέντα από την Λατινική και Κεντρική Αμερική για λογαριασμό του ελληνικού συλλόγου.

Ο Ρουίς παράλληλα αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια για την αξία του Ματίας Αλμέιδα, εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί την «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena», ενώ κατέθεσε την άποψη του και για την εθνική Αργεντινής του Λιονέλ Μέσι.

– Εμανουέλ, πιστεύεις ήρθε η ώρα του Μέσι να οδηγήσει την Αργεντινή στην κατάκτηση ενός Μουντιάλ;

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως μετά τον Μαραντόνα, ο κορυφαίος Αργεντινός παίκτης όλων των εποχών είναι ο Λίο Μέσι. Είμαστε όλοι ανυπόμονοι στην Αργεντινοί και ελπίζουμε πως ο Μέσι θα κάνει ένα πολύ καλό Μουντιάλ φτάνοντας μέχρι τον τελικό».

– Πως κρίνεις την δουλειά που έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Σκαλόνι;

«Διαθέτουμε μια πολύ ικανή ομάδα, ενώ ο Σκαλόνι δείχνει να έχει βρει τον τρόπο να καθοδηγήσει σωστά την Αργεντινή. Έχουμε ανεβασμένη ψυχολογία από τις συνεχόμενες νίκες με μεγάλα σκορ που έχουμε πετύχει.

Είμαι φίλος τόσο με τον Σκαλόνι, όσο και με τους συνεργάτες του Αϊμάρ και Σάμουελ. Κάνουν καταπληκτική δουλειά. Εάν συνεχίσουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό θα τα καταφέρουμε».

– Πολύ καλά τα πηγαίνει όμως και ο Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ…

«Ο Ματίας Αλμέιδα είναι ένας προπονητής με πρεστίζ, ο οποίος έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους στην Αργεντινή, ενώ έζησε σπουδαίες στιγμές στην εθνική ομάδα ομάδα. Ως τεχνικός τα πήγε πολύ καλά στην Αμερική, ενώ το ίδιο συνέβη και στην Ρίβερ Πλέιτ, αλλά και το Μεξικό.

Έμαθα τα νέα εδώ στην Αργεντινή όταν ανέλαβε την ΑΕΚ και είμαι ευτυχής που διαγράφει μια τόσο καλή πορεία η ομάδα. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που σέβονται οι πάντες στο Μπουένος Άιρες και ελπίζω να έχει επιτυχία».

– Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ πως σου φαίνεται;

«Πληροφορήθηκα για το γήπεδο και είδα πολλές φωτογραφίες του νέου γηπέδου. Η αλήθεια είναι πως ο σύλλογος και η διοίκηση της ομάδα άξιζαν αυτό το γήπεδο. Το αξίζει η ΑΕΚ και η ‘original’, όλοι οι οπαδοί της ομάδας. Είναι ένα πανέμορφο γήπεδο.

Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη και ξακουστή ομάδα. Ήμουν τυχερός που αγωνίστηκα στον σύλλογο έχοντας συμπαίκτες με τόσο υψηλό πρεστίζ. Παίξαμε σημαντικά ματς με τεράστιες ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα. Επαναλαμβάνω, οι οπαδοί της ΑΕΚ αξίζουν να έχουν αυτό το γήπεδο, αλλά και μια διοίκηση που καν το παν γι’ αυτούς».

– Έχεις εκφράσει την επιθυμία να προσφέρεις στον σύλλογο…

«Θα ήθελα να επισκεφθώ κάποια στιγμή την ομάδα και να δω από κοντά το νέο γήπεδο. Η ΑΕΚ σημάδεψε την ζωή μου. Ελπίζω μια μέρα να εργαστώ για τον σύλλογο. Το επιθυμώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Η δουλειά μου είναι ταξιδεύω σε χώρες της Λατινικής, αλλά και της Κεντρικής Αμερικής και να ανακαλύπτω ταλέντα. Είναι κάτι που γνωρίζω καλά και θα ήταν υπέροχο να το κάνω και στην ΑΕΚ».

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X