Το γήπεδο θα δείξει όλη την αλήθεια για την ΑΕΚ

Το γήπεδο θα δείξει όλη την αλήθεια για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου αποφασίζει να ρίξει τους τόνους και να αφήσει το χορτάρι να δείξει την αλήθεια για την ΑΕΚ και τους άλλους

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι μία πραγματικότητα, πώς την Ελλάδα πολλές φορές μιλάμε πολύ για πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα και χάνουμε σε αρκετές των περιπτώσεων την ουσία των πραγμάτων. Το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί εξαίρεση. «Φάγαμε» ολόκληρο τον πρώτο γύρο για να καθόμαστε να συζητάμε αυτά που είναι αυταπόδεικτα και πού θα έπρεπε υπό φυσιολογικές συνθήκες να μην απασχολούν και να μην κάνουν κανέναν να τσιτώνει και να χάνει τον έλεγχο.

Αντιλαμβάνομαι, πως εδώ και καιρό υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι ανεβάζουν ένταση και πίεση όταν καταθέτω τις σκέψεις μου για την ΑΕΚ. Καλό είναι σε αυτή τη χρονική συγκυρία, όπου δεν θα υπάρχουν αγωνιστικές δραστηριότητες να πέσουν οι τόνοι και να δούμε με ηρεμία τη συνέχεια, ώστε να μην υπάρχει κανείς που να χαλάει το κέφι του. Διακοπή πρωταθλήματος είναι, δεν θα υπάρχει η τριβή της καθημερινότητας, είναι μια ευκαιρία.

Ας ξεκινήσουμε με το βασικό: Η ΑΕΚ δεν είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ δεν παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ δεν είναι η πιο θεαματική ομάδα. η ΑΕΚ δεν είναι φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ δεν ξέρει κανείς πού μπορεί να φτάσει. Ελπίζω έπειτα από αυτές τις δηλώσεις παραδοχής να μην υπάρχει ξανά νέος κύκλος έντασης. Ετσι κι αλλιώς, πέρα από το τι λέει ο Καζαντζόγλου ή ο καθένας υπάρχει μία αλήθεια που αποτυπώνεται στο πώς γεμίζουν τα γήπεδα, στο πώς απολαμβάνουν οι φίλαθλοι την κάθε ομάδα, στο τι γράφει ο βαθμολογικός πίνακας, αλλά και το τι λέει όλος ο κόσμος.

Το παράδειγμα της υπερομάδας της ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ δεν είναι η πρώτη φορά που ζουν ανάλογες καταστάσεις. Δεν συγκρίνω εποχές, δεν τολμάω καν να μπω σε «ιερόσυλες» συγκρίσεις παικτών και ομάδων. Απλά, σας θυμίζω πως και την περίοδο 1995-96 ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά πιστεύω πως στη συνείδηση των περισσότερων αυτό που έχει μείνει από εκείνη τη χρονιά, είναι το εκπληκτικό ποδόσφαιρο, η διαστημική μπάλα που έπαιξε η ΑΕΚ.

Νομίζω πως για τους περισσότερους πού είναι σήμερα κάτω από 45 ετών, εκείνη η ΑΕΚ είναι ότι πιο πλήρες, εντυπωσιακό, φαντασμαγορικό και άκρως ποδοσφαιρικό έχει εμφανιστεί στα ελληνικά γήπεδα. Γιατί εκείνη η ομάδα δεν πήρε το πρωτάθλημα είναι μία πολύ πικρή υπόθεση, την οποία ας την αφήσουμε κλειδωμένη στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και να μην ασχοληθούμε με ανθρώπους, εκ των οποίων κάποιοι έχουν φύγει από τη ζωή και κάποιοι δεν είναι πια τους πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου.

Η δήλωση του Αλμέιδα

Ετσι κι αλλιώς, τα φρέσκα κουλούρια είναι αυτά που έχουν το ενδιαφέρον και με αυτά οφείλουμε να ασχοληθούμε. Μου άρεσε πάρα πολύ η δήλωση του Αλμέιδα μετά το τέλος του ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» όταν είπε ότι δεν έχει υποστηρίξει ποτέ δημόσια, ότι η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα. Αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν το πιστεύει και δεν βλέπει ποια είναι η ποιοτική διαφορά της ομάδας του σε σχέση με τους αντιπάλους της.

Από την άλλη όμως, δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίζει, ότι υπάρχει μία αλήθεια που καταγράφεται από τον βαθμολογικό πίνακα και ο όποιος δείχνει, ότι η ΑΕΚ είναι στην 2η θέση της βαθμολογίας με οκτώ  βαθμούς απόσταση από την κορυφή. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που έχει καταφέρει με πάρα πολύ καλή άμυνα και καλή επίθεση να έχει θετικό απολογισμό. Αρα, δεν μπορείς παρά να τον σέβεσαι και να ελπίζεις απλά, πως στο πέρασμα του χρόνου και των αγωνιστικών που θα υπάρξουν κάποια που φαντάζουν δεδομένα τώρα, θα διαμορφωθούν προς όφελος της ΑΕΚ.

Γαργάρα το πέναλτι

Παραμένει άκρως εντυπωσιακό στα δικά μου μάτια, πώς για ακόμα μία εβδομάδα έγινε σχεδόν… γαργάρα από την πλειοψηφία των ΜΜΕ της χώρας, ότι η ΑΕΚ στερήθηκε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη με πεντακάθαρο πέναλτι στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Είναι εντυπωσιακό, ότι ενώ υπήρχαν φάσεις που θα άφηναν τον Ολυμπιακό ακόμα και με εννέα παίκτες στα τελευταία λεπτά – εάν έχει δοθεί η αποβολή του Εμβιλά και με τον τραυματισμό του Παπασταθόπουλου που βγήκε λίγο μετά – και όμως δεν είδα να γίνεται χαμός, αντίστοιχος με ότι έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις.

Είναι σαφές νομίζω και το καταλαβαίνουν όλοι, ότι συγκριτικά με άλλες ομάδες η ΑΕΚ δεν παίρνει όσα δικαιούται από το VAR και τη νέα κατάσταση στην ελληνική διαιτησία. Αλλά αυτό είναι μία κατάσταση, στην οποία η ΑΕΚ έχει μάθει και πρέπει να την αντιμετωπίζει. Ξέρει, πως πρέπει να ζει με ένα βάρος που προσπαθούν να της φορτώσουν επιμελώς από όλες τις πλευρές, ότι δηλαδή είναι αυτή που έχει τον έλεγχο της ΕΠΟ και της διαιτησίας.

Τα «πιστόλια» και οι φίλιες δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X