Με τόση ποιότητα ήδη, αυτοί που θα έρθουν στην ΑΕΚ θα είναι μόνο καλύτεροι

Με τόση ποιότητα ήδη, αυτοί που θα έρθουν στην ΑΕΚ θα είναι μόνο καλύτεροι
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ευστοχία της ΑΕΚ στις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού και εξηγεί πόσο ευεργετικό είναι που ο πήχης ανέβηκε

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όλοι λένε και μιλούν για τον Ματίας Αλμέιδα, το σύγχρονο ποδόσφαιρο που εμφάνισε μέσα από τη δουλειά του στην Ελλάδα, τις ιδέες που τόλμησε να φέρει εδώ και να εφαρμόσει, αφήνοντας στην άκρη τα τετριμμένα και χιλιοφορεμένα που κρατούσαν την ΑΕΚ πίσω τα τελευταία χρόνια. Δικαίως του το αναγνωρίζουν, ο Αργεντινός έβγαλε από τη ζωή της το μεγαλύτερο μπελά, τον εφιάλτη που τη στοίχειωνε και την ταλαιπωρούσε. Βρήκε τον αρχηγό των αρχηγών, τον άνθρωπο που μπορεί να εμπιστευτεί και σε εκείνον να επενδύσει.

Επιπροσθέτως, η τρομερή ευστοχία της ομάδας στις μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού, φέρει φαρδιά πλατιά και τη δική του συμβολή. Είναι σπάνιο φαινόμενο να αποκτά μια ομάδα οκτώ ποδοσφαιριστές και να έχει βάσιμες ελπίδες, να της βγουν και οι οχτώ. Ακόμα δεν έχει πάρει αυτά που περιμένει από τον Σιντιμπέ, όμως κοντοζυγώνει ο καιρός γιατί από Γενάρη θα είναι πανέτοιμος και στο επίπεδο που πρέπει ο Γάλλος, ενώ ο Φαν Βέερτ είναι φορ δοκιμασμένος. Θα το δώσει το γκολ και έλειψε σημαντικά η ύπαρξη αυτής της εξαιρετικής εναλλακτικής λύσης στην επίθεση.

Το πιο ωραίο της υπόθεσης είναι αυτό: όταν έχεις πετύχει στην προσθήκη ποιότητας και έχεις ανεβάσει το επίπεδο σημαντικά, γίνεσαι και πιο επιλεκτικός, πιο απαιτητικός στις επόμενες αναζητήσεις σου. Η ΑΕΚ αυτή την περίοδο διαθέτει έναν κορμό 17-18 παικτών που τις παρέχουν την άνεση και το χρόνο να ψάξει σωστά, δίχως να πανικοβάλλεται επειδή θα πρέπει να αλλάξει περισσότερους από τους μισούς εξ αυτών, χωρίς να πιέζεται για να γεμίσει 8-9 διαφορετικές θέσεις.

Ψάχνει μόνο την επιπλέον ποιότητα για να απογειώσει το ήδη συναρπαστικό σύνολο που διαθέτει. Αυτή η διαδικασία δεν είναι βέβαια απλή, ίσως μάλιστα να είναι περισσότερο περίπλοκη. Σίγουρα όμως είναι πολύ πιο δημιουργική και ενδιαφέρουσα από το να ψάχνεις πως θα τα διαλύσεις όλα για να τα χτίσεις από την αρχή, χωρίς να έχεις το know how. Ευτυχώς, ξεφύγαμε από αυτή τη βασανιστική δοκιμασία που για καιρό συνιστούσε έναν φαύλο κύκλο μαστροχαλασιάς, δίχως πραγματικό σχέδιο και την απαραίτητη γνώση.

Αλυσίδα με κρίκους που ο Αλμέιδα έβαλε σε σωστή σειρά στην ΑΕΚ

Πέραν της αγωνιστικής μεταμόρφωσης και της αλλαγής στη νοοτροπία, ο προπονητής πέτυχε κάτι ακόμα ξεχωριστό, όσο και δύσκολο. Ήρθε τελευταίος από όλους στην ΑΕΚ -με εξαίρεση τον Μπρούνο Άλβες που όμως ήταν επίσης στη συζήτηση πριν ακόμα επιλεγεί ο προπονητής- κι όμως κατάφερε να τους δώσει την κατεύθυνση, να τους οργανώσει γύρω από το δικό του σκεπτικό δουλειάς και λειτουργίας. Χωρίς να είναι υπερσυγκεντρωτικός, πιεστικός ή απόλυτος. Απλώς ακολουθώντας και διδάσκοντας μαζί, τους ορθούς κανόνες συνεργασίας.

Με αυτά τα όπλα στη φαρέτρα της, το φανταστικό γήπεδό της και την ολοένα αυξανόμενη συσπείρωση γύρω από την ομάδα, είναι απολύτως λογικό η ΑΕΚ να ευημερεί και να προοδεύει. Κι αν βρίσκεται σήμερα στο -8 από την κορυφή της βαθμολογίας, περισσότερο ευθύνεται η κάκιστη διαιτησία μιας αρρωστημένης στην Ελλάδα κατάστασης που ευνοεί εκείνον που φωνάζει περισσότερο και κάνει φασαρία για όλους τους λάθος λόγους.

Ούρλιαζε ο Ολυμπιακός, τα έβαλε με την κυβέρνηση και να ‘σου ο Γιουνγκ στο VAR για να πνίξει το πέναλτι στον Μάνταλο με ένα δήθεν οφσάιντ. Σήκωσε παντιέρα ο Παναθηναϊκός για τον Σιδηρόπουλο προκαταβολικά και ορίστε ο Καμπάκοφ για να δώσει δύο πέτσινα πέναλτι υπέρ του. Αυτό το -8, θα έπρεπε στη χειρότερη να ήταν -3 και σήμερα θα κάναμε άλλη κουβέντα για τον τίτλο.

Όχι ότι τώρα η ΑΕΚ είναι χαμένη. Αν ήταν εκείνη στο +8 και όχι ο ΠΑΟ, θα ξέραμε από σήμερα τον πρωταθλητή και αυτό καταδεικνύει τη δυναμική της. Χρόνος και παιχνίδια υπάρχουν, η ανατροπή είναι εφικτή. Το χαμόγελο γι’ αυτό που βλέπουμε και η πεποίθηση ότι η ΑΕΚ θα το γυρίσει, δεν φεύγουν από το πρόσωπο και τη σκέψη μας. Και η αλήθεια είναι αυτό μας είχε λείψει πολύ…

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X