Κοκκινοπράσινοι, την ΑΕΚ δεν θα την παγιδεύσετε όσο και να θέλετε

Κοκκινοπράσινοι, την ΑΕΚ δεν θα την παγιδεύσετε όσο και να θέλετε
Photo Credits: INTIME

Ο Ενωσίτης έχει απαντήσεις προς Πειραιά και Λεωφόρο που αγωνιούν για την πορεία της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξεχωρίζουμε σήμερα δύο αθλητικά πρωτοσέλιδα. Ένα φουλ Ολυμπιακού χρώματος κι ένα έμμεσα Παναθηναϊκού χρώματος. Τα οποία έχουν κοινό παρονομαστή το γεγονός πως παρουσιάζουν το αποψινό ντέρμπι ως τελικό ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ομάδες. Στην πρώτη περίπτωση αυτό οφείλεται στο ότι η μία εφημερίδα θέλει να παρουσιάσει την ΑΕΚ να βγαίνει νοκ άουτ αν χάσει λόγω της μόνιμης πολεμικής που ασκεί εναντίον της. Στην δεύτερη περίπτωση για να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός σαν το αδιαφιλονίκητο φαβορί σε περίπτωση απωλειών της ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα από την στιγμή που ως και την 12η αγωνιστική είναι πρώτος με διαφορά έξι βαθμών. Το ποια θα είναι η διαφορά του απόψε θα κριθεί στα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου. Τώρα είναι έτσι όμως. Στην καλύτερη περίπτωση για τον Παναθηναϊκό, που κάθε άλλο παρά απίθανη είναι βέβαια με νίκη δική του και ήττα της ΑΕΚ σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι, θα κλείσει τον πρώτο γύρο στο συν εννιά.

Αν υποθέσουμε πως θα συμβεί αυτό, τι ακριβώς σημαίνει; Πως εδώ τελειώνει η προσπάθεια της ΑΕΚ; Πως θα πέσει στην γνωστή από προηγούμενες σεζόν εσωστρέφεια και θα κάνει την δουλειά εναντίον του εαυτού της… μόνη της; Υπάρχει οποιοσδήποτε με μίνιμουμ λογική που να βλέπει στην ΑΕΚ φέτος τα ίδια στοιχεία που οδηγούσαν σε αντίστοιχες καταστάσεις τις αμέσως προηγούμενες σεζόν; Όχι βέβαια. Πολύ θα ήθελαν ορισμένοι η ΑΕΚ να παίζει σήμερα τα ρέστα της για το πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν ισχύει. Τα ρέστα του τα παίζει ο Ολυμπιακός που αν δεν νικήσει κινδυνεύει άμεσα να μείνει 12 ή 13 βαθμούς μακριά από την κορυφή κι από 4 ως κι 7 από την δεύτερη θέση, που φέτος είναι επίσης προνομιούχος. Ο Ολυμπιακός που θυμίζουμε σήμερα είναι στο -10 από την πρώτη θέση, μπορεί να μείνει έτσι ακόμη κι αν κερδίσει την ΑΕΚ, παρόλα αυτά μιλάει για πρωτάθλημα. Και θέλουν λοιπόν η ΑΕΚ αν πάνε στραβά τα πράγματα και μείνει στο -9 να εγκαταλείψει κάθε ελπίδα…

Η ΑΕΚ έχει ομάδα. Έχει εξαιρετικό κλίμα, έχει αρχή, μέση και τέλος κι έχει ένα προπονητικό τιμ τα αποτελέσματα της δουλειάς του οποίου φαίνονται στο γήπεδο, τα καταλαβαίνουν όλοι και καμιά αμφιβολία δεν υπάρχει. Ατύχησε στην τελική ευθεία πριν την διακοπή να έχει σημαντικές απώλειες που δυσχεραίνουν το έργο της. Για παράδειγμα πάει απόψε στο Φάληρο χωρίς δύο παίκτες που σημάδεψαν την θετική αγωνιστική της πορεία από το ματς στο Αγρίνιο και μετά. Νίκλας Ελίασον και Ντάμιαν Σιμάνσκι. Ειδικά ο πρώτος κομβικός για τον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού που έχει καθιερώσει ο Αλμέιδα.

Τα αντιμετωπίζει όλα, τα διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με όπλο την σφραγίδα που έχει βάλει ο προπονητής της στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, την επιστροφή της θετικής ψυχολογίας λόγω της εικόνας της και φυσικά της επιστροφής στην Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτά τα στοιχεία η ΑΕΚ θα συνεχίσει να τα έχει και μετά το αποψινό ντέρμπι.

Μετά την διακοπή, θα έχουμε 23 αγώνες στο πρωτάθλημα. Αν δούμε τα ματς μεταξύ των περσινών πέντε πρώτων, διαπιστώνουμε το εξής: Η ΑΕΚ έχει Παναθηναϊκό δυο φορές μέσα και μια έξω. Ολυμπιακό δυο φορές μέσα και μια έξω. Άρη δυο φορές μέσα και μια έξω. Μόνο τον ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει δυο φορές στην Τούμπα και μια στα Φιλαδέλφεια. Και πλέον όταν λέμε «μέσα» δεν το αναφέρουμε θεωρητικά. Δεν είναι το ΟΑΚΑ, η Ριζούπολη, τα Λιόσια, η Νέα Σμύρνη, το «Ελ Πάσο» ή και ο Ταύρος ακόμη. Είναι η ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ!

Ο Παναθηναϊκός έχει ΑΕΚ δυο φορές έξω. Ολυμπιακό δυο φορές έξω. Άρη δυο φορές έξω. Ο Ολυμπιακός έχει μοιρασμένα τα πράγματα μόνο, με Παναθηναϊκό και Άρη από δυο φορές μέσα αντίστοιχα, αλλά ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δυο φορές έξω.

Επιπλέον, ο Παναθηναϊκός στον δεύτερο γύρο έχει μέσα πέντε ματς κι έξω οκτώ. Η ΑΕΚ έχει μέσα επτά ματς και έξω έξι.

Είναι φιλότιμη λοιπόν και μάλλον αναμενόμενη η προσπάθεια ορισμένων να βάλουν την ΑΕΚ σε ψυχολογία όλα ή τίποτα γι΄απόψε, αλλά μπάζει από παντού. Η ΑΕΚ έχει να δώσει μια μεγάλη μάχη στο σύνολο της σεζόν, έχει την καλύτερη ομάδα, θα επουλώσει πολλές από τις πληγές της στην διακοπή, θα δει τι θα κάνει μεταγραφικά εκτός από τον Φερνάντεζ που έρχεται κι εδώ είμαστε.

Δεν εκφράζει έλλειψη πίστης το άρθρο που διαβάζετε. Εκφράζει όμως την απόλυτη άρνηση να παίξουμε το παιχνίδι με τους όρους που θέλουν να επιβάλλουν αυτοί. Και οι μεν και οι δε. Που ονειρεύονται μια ΑΕΚ σε περίπτωση ήττας ή και ισοπαλίας ακόμη, εξοντωμένη. Κι επιθυμούν και να το προκαλέσουν όσο περνάει από το χέρι τους επικοινωνιακά. Δεν θα γίνει αυτό όμως. Η ΑΕΚ έχει μόλις αρχίσει. Κι έχουν πολύ έργο να δουν ακόμη από πλευράς της. Σε περίπτωση δε που κερδίσει απόψε στο Φάληρο, τότε στη διακοπή θα τη βγάλουν όλοι τους… με παυσίπονα.

Ο Ενωσίτης

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X