ΑΕΚ: Ο Γιόνσον αντικαθιστά επάξια τον Σιμάνσκι, ψάχνει και τις εναλλακτικές του ο Αλμέιδα

ΑΕΚ: Ο Γιόνσον αντικαθιστά επάξια τον Σιμάνσκι, ψάχνει και τις εναλλακτικές του ο Αλμέιδα
Photo Credits: INTIME

Ο Γενς Γιόνσον έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι μπορεί να αποδειχθεί επάξιος αντικαταστάτης του φορμαρισμένου Νταμιάν Σιμάνσκι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Γενς Γιόνσον αποκτήθηκε το καλοκαίρι με την προοπτική να πάρει τη φανέλα βασικού σπίτι του στην ΑΕΚ, ωστόσο στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν ως τώρα είναι συνήθως στον πάγκο.

Ο Δανός μέσος ξεκίνησε κανονικά βασικός στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς. Η “ζημιά” έγινε πριν από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, στο οποίο έμεινε εκτός λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό. Όταν επέστρεψε βρήκε μπροστά του έναν εκπληκτικό Σιμάνσκι, ο οποίος είχε αφομοιώσει στο έπακρο τον ρόλο που τον προόριζε ο Αλμέιδα από την αρχή της σεζόν και με εξαιρετικές εμφανίσεις με αποκορύφωμα εκείνη του Βικελίδης, πήρε αυτός τη θέση του βασικού.

Ωστόσο ο Πολωνός μέσος, ο οποίος κλήθηκε στην εθνική της χώρας του για το Μουντιάλ 2022, ταλαιπωρείται από ίωση. Ήδη έχασε το ματς με τον ΟΦΗ, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ακόμα και να προλάβει πάντως, το να ξεκινήσει βασικός συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, καθώς θα είναι εξασθενιμένος και γι’ αυτό το λόγο επανέρχεται στο προσκήνιο ο Γιόνσον.

Η επιστροφή του Γιόνσον και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που φέρνει

Ο Γιόνσον έπαιξε βασικός με τον ΟΦΗ και έκανε τη συνηθισμένη εμφάνισή του. Σταθερός στη θέση του, κινήθηκε στα λημέρια του Σιμάνσκι, πίσω από την τετράδα των Γκατσίνοβιτς – Μάνταλου – Πινέδα και Άμραμπατ, ενώ είχε τη συνηθισμένη ασφάλεια στις μεταβιβάσεις του.

Συνολικά επιχείρησε 29 πάσες στο μισό της ομάδας του Ηρακλείου με 90% επιτυχία και 25 στην επίθεση με επίσης υψηλό ποσοστό ευστοχίας (88%). Για ένα ακόμα ματς ήταν “κομπιούτερ” στις μεταβιβάσεις του. Στο ανασταλτικό κομμάτι είχε λιγότερη δουλειά, τουλάχιστον σε σχέση με αυτή που αναμένεται να έχει στο Φάληρο.

Ο Σιμάνσκι επί Αλμέιδα δεν υστερούσε στο κομμάτι των μεταβιβάσεων, καθώς μεταμορφώθηκε με τον Αργεντινό κόουτς και γι’ αυτό παρέμεινε βασικός παρότι ο Γιόνσον ήταν διαθέσιμος και μετά από πολύ καιρό βρήκε στην ΑΕΚ έναν ρόλο που του ταιριάζει. Ο Γιόνσον μπορεί να έχει όλα τα φόντα να καλύψει τον Σιμάνσκι, στερεί όμως από τον Αλμέιδα ένα διαφορετικό ποδοσφαιρικό σχέδιο.

Η σημασία της απουσίας του Σιμάνσκι και το εναλλακτικό σχέδιο που αναζητά ο Αλμέιδα

Μια από τις σκέψεις του Αλμέιδα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν να παρατάξει την ΑΕΚ μετά από αρκετό διάστημα με δύο αμυντικούς μέσους (Σιμάνσκι – Γιόνσον), ένα ποδοσφαιρικό σχέδιο που θα “βόλευε” καλύτερα από τη στιγμή που θα απουσιάζουν από το ματς ο Τσούμπερ και πολύ περισσότερο ο Ελίασον και θα μπορούσε να “καμουφλάρει” έτσι τις απουσίες τους.

Με αυτή τη δυάδα η ΑΕΚ θα κέρδιζε σε ένταση, τρεξίματα και ανασταλτική συνοχή, αλλά θα έχανε σε δημιουργία. Σε ένα παιχνίδι όμως με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο θα βόλευε να είχε μια ενδεκάδα με τα πιο “αμυντικογενή” χαρακτηριστικά.

Δυστυχώς αυτή τη δυνατότητα το πιθανότερο είναι ότι δεν θα την έχει και είναι ένας από τους γρίφους που πρέπει να λύσει για την ενδεκάδα, ανάλογα και τη διάταξη που θα επιλέξει είτε προχωρήσει σε αλλαγή είτε συνεχίσει με την ίδια πεπατημένη.

Πηγή: sport24.gr

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X