Η ΑΕΚ «καθάρισε» άνετα 3-0 τον ΟΦΗ και τώρα πάει... Καραϊσκάκη να κάνει αυτό που πρέπει!

Η ΑΕΚ «καθάρισε» άνετα 3-0 τον ΟΦΗ και τώρα πάει... Καραϊσκάκη να κάνει αυτό που πρέπει!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ κέρδισε άνετα με 3-0 τον ΟΦΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια και πάει… έτοιμη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ μετά την ισοπαλία στην Τρίπολη, ήθελε μία ξεκούραστη επιστροφή στις νίκες απέναντι στον ΟΦΗ μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια και το κατάφερε.

Η Ένωση νίκησε 3-0 τον ΟΦΗ μέσα στο Ναό της, παρέμεινε στο -6 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟ και πάει την Κυριακή στο Καραϊσκάκη για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με το… μαχαίρι στα δόντια για να πάρει το διπλό.

Για την ΑΕΚ που ξεκίνησε στην 11άδα με πολλές αλλαγές με τον Ματίας Αλμέιδα να φρεσκάρει την ομάδα, σκόραραν ο Λιβάι Γκαρσία με πέναλτι στο 6’, ο Γκατσίνοβιτς με σουτ στο 11’ και ο Μάνταλος στο 60’ με κεφαλιά. Απογοητευτικός ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να προβληματίσει σε καμία περίπτωση την άμυνα της ΑΕΚ.

Το LIVE του αγώνα

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με αρκετές αλλαγές έχοντας εκτός τον Αραούχο, τον Σιμάνσκι, τον Μοχαμάντι και μέσα Μάνταλο, Σιντιμπέ, Γιόνσον, Άμραμπατ, Χατζισαφί και τον Μουκουντί να επιστρέφει. Ο Μάνταλος έπαιξε πίσω από τον Γκαρσία, έχοντας κοντά τον Πινέδα, ενώ δεξιά ήταν ο Άμραμπατ και αριστερά ο Γκατσίνοβιτς, με αριστερό στόπερ τον Μουκουντί και δεξί τον Μήτογλου.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά με τρία κόρνερ σε 2 λεπτά και στο 6’ άνοιξε το σκορ, όταν ο Μεγιάδο ανέτρεψε τον Άμραμπατ εντός περιοχής και ο Κουτσιαύτης έδωσε αμέσως πέναλτι. Ο Λιβάι Γκαρσία το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-0 γρήγορα απέναντι στους Κρητικούς που είχαν σαστίσει. Και έτσι μετά από πίεση της ΑΕΚ, ήρθε και το 2-0. Ο Μάνταλος δημιούργησε από δεξιά και ο Γκατσίνοβιτς εντός περιοχής με γύρισμα έκανε το 2ο γκολ της ΑΕΚ για να δώσει το έναυσμα για πανηγύρια στην κιτρινόμαυρη εξέδρα.

Η Ένωση είχε την υπεροχή και στο 22’ ο ΟΦΗ αντέδρασε με κεφαλιά του Γκερέρο άουτ. Μάνταλος και Πινέδα άλλαζαν συνεχώς θέση στο πλάι του Λιβάι, ενώ ο Άμραμπατ έδειχνε να μην μπορεί να μην συνδεθεί με την ομάδα και να σπαταλά πολλές επιθέσεις. Σε αρκετές είτε καθυστερούσε, είτε επέλεγε τον συμπαίκτη του σε λάθος χρόνος, είτε να είναι εκτός θέσης. Ο ΟΦΗ όσο περνούσε ο χρόνος έπαιρνε θάρρος και πλησίαζε προς την περιοχή του Αθανασιάδη, με την ΑΕΚ στην κόντρα να είναι… φωτιά και λάβρα με Γκατσίνοβιτς σε τρομερά κέφια. Ο Σέρβος μάλιστα στο 39’ είχε ένα καλό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο μπλόκαρε ο Μανδάς. Και κάπως έτσι με την ΑΕΚ να μην πατά γκάζι, τελείωσε με 2-0 το α’ ημίχρονο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο β’ ημίχρονο και ο Αλμέιδα και ο Νταμπράουσκας δεν έκαναν αλλαγές. Η ΑΕΚ συνέχιζε να έχει προβληματική συμπεριφορά με την μπάλα στα πόδια αφού Πινέδα-Άμραμπατ-Μάνταλος δεν έδιναν βοήθειες στην ανάπτυξη. Και στο 60’ η ΑΕΚ κατάφερε εν τέλει να βρει το δρόμο για το 3ο γκολ. Από δεξιά Πινέδα-Άμραμπατ έφτιαξαν την φάση, με σέντρα του Μαροκινού, κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία πιο ψηλά από όλους, με τον Μάνταλο να παρεμβαίνει και να σκοράρει με κεφαλιά για το 3-0 από κοντά. Η ΑΕΚ όμως συνέχισε να πιέζει με τον Άμραμπατ στο 65’ να σουτάρει και τον Μανδά να αποκρούει, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Γκαρσία από το πλάι σούταρε με τον Μανδά να αποκρούει ξανά.

Μετά και το τρίτο γκολ ο Αλμέιδα έβαλε Αραούχο και Γαλανόπουλο (αντί Γκατσίνοβιτς-Πινέδα), ενώ ο ΟΦΗ έβαλε Ντουρμισάι και Ντίκο. Αμέσως μετά στο 67’ ο Μάνταλος έχασε μεγάλη ευκαιρία με σουτ και για άλλο γκολ, αλλά ο Μανδάς έβγαλε σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα. Στο 68’ ο Ντουρμισάι σούταρε δυνατά σε κόντρα με τον Μάνταλο και η μπάλα κατέληξε στον Αθανασιάδη, αλλά ο πρώην αρχηγός της ΑΕΚ έπεσε σφαδάζοντας στο έδαφος. Και εν τέλει πονούσε τόσο πολύ που έγινε αλλαγή με τον νεαρό Μαχαίρα. Στο 75’ ο Λιβάι Γκαρσία άγγιξε το 4ο γκολ, με την κόντρα της άμυνας του ΟΦΗ να φέρνει νέο κόρνερ. Στο 77’ ο Αραούχο είχε ένα ωραίο σουτ που έφυγε λίγο άουτ, μετά από ωραία προσπάθεια Σιντιμπέ-Γκαρσία. Αμέσως μετά ο Γκαρσία σούταρε άουτ με διαγώνια κίνηση.

Η Ένωση στα τελευταία λεπτά διαχειριζόταν το γεγονός ότι είχε ανοίξει το ματς, με τον ΟΦΗ να παίρνει μέτρα, αλλά να παραμένει ακίνδυνος. Στο 87’ ο Ντουρμισάι και πάλι είχε ένα μακρινό σουτ άουτ, ενώ στο τέλος ο Αλμέιδα έβαλε τον Κοσίδη στην θέση του Λιβάι Γκαρσία. Στο τέλος η Ένωση είχε ακόμη μία καλή φάση με τον Αραούχο και το παιχνίδι τελείωσε στο 3-0 με την ΑΕΚ και τον κόσμο της να αδημούν για το Κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

MVP του ΑΕΚ-ΟΦΗ

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν το Α και το Ω για την ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο μεσοεπιθετικά. Ο Σέρβος ήταν ο μαέστρος της ομάδας, οι μπάλες περνούσαν από αυτόν. Στο 11’ υποδέχθηκε υπέροχα την μπαλιά του Μάνταλου και με απευθείας γυριστό έκανε το 2-0 που βοήθησε πολύ την Ένωση να ηρεμήσει. Γενικότερα ήταν ο παίκτης που μεσοεπιθετικά πάταγε το γκάζι και τράβαγε όλη την ομάδα του.

Kλειδί του ΑΕΚ-ΟΦΗ

Το ζήτημα ήταν τα γρήγορα γκολ. Και η ΑΕΚ το κατάφερε πολύ-πολύ γρήγορα. Στο 6’ το 1-0, στο 11’ το 2-0 και… τέλος η υπόθεση νίκη.

ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0

Γκολ: 6’ πέναλτι Λιβάι Γκαρσία 1-0, 11’ σουτ Γκατσίνοβιτς 2-0, 60’ κεφαλιά Μάνταλος 3-0

Κίτρινες: 32’ Θοράρινσον

Κόκκινες:

Τα γκολ του ΑΕΚ-ΟΦΗ

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X