Φωτιά έδωσες στην ΑΕΚ, φωτιά πρέπει να λάβεις από την ΑΕΚ!

Φωτιά έδωσες στην ΑΕΚ, φωτιά πρέπει να λάβεις από την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου μαζεύει τα κομμάτια από την Τρίπολη και σχολιάζει το ματς της ΑΕΚ και τον Φωτιά.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξέρω πως πολλοί θα πουν, ότι τα έλεγε ο κ. Γιάννης πριν από λίγες ημέρες (τότε που άδειασε τα σχέδια για τον Κλάτενμπεργκ) γιατί είχε πάρει την ψυχρολουσία στη Λαμία. Αλλά κάποιες φορές, όσο και εάν σου λέει κάποιος για το «κακό», δεν το αντιλαμβάνεσαι απόλυτα μέχρι να το βιώσεις. Κάπως έτσι, πήγε ο γίγας Φωτιάς στην Τρίπολη και έκανε τεράστια ζημιά στην ΑΕΚ. Τεράστια. Μεγαλύτερη από την απώλεια βαθμών που θα σκεφτούν οι περισσότεροι.

Είναι μεγάλο πλήγμα για μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, να βλέπει πως σε αυτήν τη ρημάδα τη χώρα, υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δεν μπορεί να υπάρχει κάποιος που να έχει στοιχειώδη ποδοσφαιρική κρίση και να μην είναι εγκάθετος, που να μη σοκαριστεί βλέποντας το δρεπανηφόρο μαρκάρισμα πάνω στον Ελίασον. Τον σήκωσε με δύο πόδια, τον έστειλε στις πινακίδες. Μέχρι την ώρα που γράφω, λένε για κάταγμα.

Ούτε καν φάουλ ο Φωτιάς!

Αλλά ξέρετε ποιο είναι το πιο βαρύ. Πως σε αυτήν τη φάση που υπό κανονικές συνθήκες είναι για άμεση σύλληψη και να περάσει αυτόφωρο, ο Φωτιάς έδωσε πλάγιο άουτ! Ναι, καλά διαβάσατε. Πλάγιο άουτ έδωσε ο τεράστιος. Και αναλογιστείτε, εάν ταράχτηκε όποιος είδε τη φάση από την τηλεοπτική εικόνα, πως αισθάνθηκες οι παίκτες της ΑΕΚ που είδαν τον συμπαίκτη τους να αποχωρεί βουρκωμένος και υποβασταζόμενος.

Απίθανα πράγματα. Τώρα να πω για τα κλωτσομπουνίδια του Μπαράλες, για τον απίθανο Ιγκλέσιας και τους άλλους περίεργους, δεν έχει καμία σημασία. Η ζημιά έγινε και η ΑΕΚ έχασε την ηρεμία και τη συγκέντρωση της. Τα παιχνίδια που γίνονται ροντέο, δεν βολεύουν ποτέ τον δυνατό. Δεν εξυπηρετούν την καλή ομάδα, αλλά εκείνη που θέλει να το κάνει αίμα κι άμμος. Ο Αστέρας το έκανε, η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία. Γιατί έχασε το μυαλό της και στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τους δύο πιο δημιουργικούς παίκτες της.

Χωρίς καθαρό μυαλό

Είναι ζήτημα για την ΑΕΚ. Γιατί καταλαβαίνω το σοκ και την οργή για τον Φωτιά. Όπως επίσης, αντιλαμβανόμουν όσα είχαν συμβεί πριν από λίγες εβδομάδες με τον «χασάπη» Καμπάκοφ. Αλλά για να πάρεις το πρωτάθλημα, πρέπει να σκληρύνεις σε όλα τα επίπεδα και να βρίσκεις λύσεις. Ειδάλλως, θα γίνεσαι εύκολο θύμα στους Φωτιάδες που θα τύχουν στο δρόμο σου. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε αυτήν τη φορά να διαχειριστεί το προβάδισμα που πήρε, δέχτηκε γκολ στην πρώτη (και μοναδική) φάση του Αστέρα.

Γιατί συνέβη αυτό είναι σαφές. Δεν έχεις ατέλειωτες επιλογές, είναι κάκιστη η αμυντική αντίδραση στο γκολ του Αστέρα. Κυρίως, γιατί δεν τελειώνει η φάση και επιτρέπεται στον αντίπαλο να κάνει συνεχώς προσπάθειες γύρω από την περιοχή. Το πρόβλημα ήταν πως έπειτα δεν υπήρχε καθαρό μυαλό και δεν υπήρχαν και λύσεις για να μπορέσει η ομάδα να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ, ενώ πολλές φορές έπεσε στην παγίδα του Αστέρα Τρίπολης.

Αυτά που πρέπει να κάνει η ΑΕΚ

Το θέμα είναι πως η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς στη Λεωφόρο να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στην κορυφή. Την έχασε, αλλά σαφώς δεν χάθηκε. Αυτό που πρέπει να βρει, είναι τρόπο να ξεπεράσει τις διαιτητικές παγίδες και παράλληλα να βρει και άλλες αγωνιστικές λύσεις. Ο Τσούμπερ πρέπει να θυμίσει ξανά ποδοσφαιριστή, ο Μάνταλος να δώσει λύσεις με βάση την ποιότητα του, τα ακραία μπακ πρέπει να μην τρέμουν όταν μπαίνουν μέσα στην περιοχή.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X