Η ΑΕΚ πέταξε χωρίς λόγο 2 βαθμούς στην Αρκαδία!

Η ΑΕΚ πέταξε χωρίς λόγο 2 βαθμούς στην Αρκαδία!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης και κλώτσησε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά με την κορυφή και τον ΠΑΟ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έμεινε στην ισοπαλία με 1-1 στην Αρκαδία απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και έτσι… πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από τον ΠΑΟ που ήρθε ισόπαλος με τον ΟΣΦΠ στην Λεωφόρο.

Η Ένωση συνολικά δεν έκανε καλή εμφάνιση, οι παίκτες της έδειξαν και κούραση, ενώ δεν είχαν ιδέες στο β’ ημίχρονο με την μπάλα στα πόδια. Και η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών της έδειξαν να είναι εκτός ρυθμού και ντεφορμέ.

Ο τραυματισμός του Ελίασον στο 19′ άφησε την ΑΕΚ χωρίς ένα σημαντικό παίκτη και την αποσυντόνισε πλήρως.

Το σκορ για την ΑΕΚ άνοιξε στο 52′ ο Άμραμπατ με πέναλτι, ενώ ισοφάρισε ο Ρεγκίς στο 58′.

Αυτή ήταν η τρίτη σερί ισοπαλία των δύο ομάδων στην Αρκαδία.

Το LIVE του αγώνα

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με αλλαγμένο το κέντρο της άμυνας, καθώς οι Τζαβέλλας και Μήτογλου πήραν τις θέσεις των Βίντα και Μουκουντί. Από την άλλη πλευρά ο Ηρακλής Μεταξάς προχώρησε σε έξι αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς είχε αρκετές επιστροφές.

Η Ένωση άρχισε δυνατά το ματς και πλησίασε την αντίπαλη περιοχή αρκετές φορές. Ο Γκατσίνοβιτς πάτησε περιοχή στα πρώτα λεπτά, αλλά κόπηκε τελευταία στιγμή, ενώ στο 4’ ο Λιβάι Γκαρσία από δημιουργία του «Γκάτσι» σούταρε άουτ. Ένα λεπτό μετά ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε προ του Γκαρσία και ο Τζαβέλλας γύρισε στον Αραούχο, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 11’ ο Ρότα έκανε ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που εξαπέλυσε από κοντά ήταν αδύναμο, με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει εύκολα. Οι Αρκάδες έπαιζαν με δύο ζώνες άμυνας και πολύ χαμηλά, κάτι που τους καθιστούσαν ακίνδυνους. Στο 16’ ωραία παράλληλη κίνηση του Ριέρα στο ύψος της περιοχής, έκανε ένα αδύναμο σουτ και ο Αθανασιάδης μπλόκαρε εύκολα. Μέχρι το 19’ η ΑΕΚ είχε ενέργεια, αλλα σε εκείνο το σημείο ο Ζουκάνοβιτς με πολύ σκληρό τάκλιν παραλίγο να «τσακίσει» τον αστράγαλο του Ελίασον που τραυματίστηκε σοβαρά και έγινε αλλαγή με τον Άμραμπατ. Αυτό… πάγωσε την ΑΕΚ, καθώς ο Μαροκινός δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά που κάνει ο Σουηδός. Και αυτό… αποσυντόνισε την ΑΕΚ για κάποια λεπτά.

Ο Αστέρας με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν κατάφερε να αμυνθεί καλά, με την ΑΕΚ να απειλεί αρκετά τα καρέ του Παπαδόπουλου. Στο 25’ ο Μουνάφο δοκίμασε ένα σουτ χωρίς καμία τύχη, με τον Αθανασιάδη να μην ανησυχεί καθόλου. Στο 29’ ο Αραούχο αφού βρήκε λίγο κενό χώρο έκανε το σουτ από μακρινή απόσταση, με τον Παπαδόπουλο να πέφτει στη γωνιά του και να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 39’ ο Λιβάι Γκαρσία εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 43’ Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία συνδυάστηκαν όμορφα με την μια έξω από την περιοχή του Αστέρα. Ο αρχηγός της ΑΕΚ έκανε ένα σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 45’ ο Γκατσίνοβιτς έκανε ένα σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά ο Παπαδόπουλος ήλεγχε την πορεία της μπάλας και μπλόκαρε. Αμέσως μετά είχαμε τεράστια χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Αρχικά ο Γκαρσία νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο σε τετ α τετ και ο Πινέδα πήρε το ριμπάουντ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Και εκεί τελείωσε το ημίχρονο με την ΑΕΚ να προσπαθεί να συνέλθει και να προσαρμοστεί από την απουσία του Ελίασον.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, ο Αλμέιδα επενέβη και έβγαλε τον μέτριο και εκτός ρυθμού Πινέδα για να μπει ο Γιόνσον. Στο 47’ ο Λιβάι Γκαρσία πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Η ΑΕΚ τελικά κέρδισε πέναλτι στο 50′ και πήρε… ανάσα. Ο Σίτο ανέτρεψε τον Γκατσίνοβιτς μέσα από την περιοχή, έχοντας πλάτη προς τον Σέρβο με τον Φωτιά να δίνει αμέσως το πέναλτι και να συμφωνεί μαζί του από το VAR ο Τσαγκαράκης. Ο Άμραμπατ ανέλαβε την εκτέλεση στο 52’ και ευστόχησε για το 0-1. Ο Νίκος Παπαδόπουλος έπεσε σωστά αλλά δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα. Στο 55’ ο Γκατσίνοβιτς τροφοδότησε κάθετα τον Μοχαμάντι και αυτός με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 58’ όμως οι Αρκάδες ισοφάρισαν. Ο Καρμόνα έκανε κεφαλιά πάσα στον Ρεγκίς, αυτός έκανε το σουτ και με τη κόντρα του Τζαβέλλα η μπάλα πήγε στα δίχτυα, εκεί που δεν μπορούσε να κάνει τίποτε ο Αθανασιάδης για το 1-1.

Η ΑΕΚ αντέδρασε και στο 63’ ο Γκαρσία απέφυγε έναν αντίπαλο από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα στην περιοχή. Ο Άμραμπατ έκανε το σουτ και ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε την μπάλα, σε μία μεγάλη φάση για την Ένωση. Στο 65’ ο Ρότα με μακρινό σουτ δεν μπόρεσε να ανησυχήσει τον Παπαδόπουλο.

Οι «κιτρινόμαυροι» άρχισαν να είναι νευρικοί με την μπάλα στα πόδια, καθώς ο χρόνος πίεζε πια και ήθελαν το γκολ της νίκης, γνωρίζοντας την ισοπαλία στην Λεωφόρο. Στο 75’ είχαμε σημαντική υκαιρία για την ΑΕΚ. Οι παίκτες του Αλμέιδα αντάλλαξαν όμορφα την μπάλα και ο Γκατσίνοβιτς έστρωσε στον Ρότα από τη γωνία της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ σουτάροντας άτσαλα.

Στο 80’ ο Αλμέιδα έβαλε Μάνταλο-Τσούμπερ για να δώσει επιθετική πνοή στα τελευταία λεπτά, στις θέσεις των Μοχαμάντι-Σιμάνσκι, με τον Μοχαμάντι αριστερά στην άμυνα. Η ΑΕΚ τα έπαιξε… όλα για όλα στο τέλος για να βρει το γκολ της νίκης. Ο Μεταξάς απάντησε με Αλβάρες και Μπενίτο για να κρατήσει το σκορ.

Στο 88′ ο Γκατσίνοβιτς σούταρε ψηλά άουτ, αφού η ΑΕΚ δεν είχε άλλο τρόπο να απειλήσει πια. Στις καθυστερήσεις ο Τσούμπερ είχε ένα σουτ, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Παπαδόπουλος. Και εκεί ουσιαστικά τελείωσε το ματς στην Αρκαδία με 1-1 τελικό σκορ και την ΑΕΚ… χαμένη της βραδιάς.

O MVP του Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ήταν ο παίκτης με τα λιγότερα λάθη σε ένα γενικότερα μέτριο βράδυ για την ΑΕΚ. Με την οξυδέρκεια του να κινείται εντός και εκτός περιοχής, κατάφερε να κερδίσει το πέναλτι που έκανε το 0-1. Αν είχε 1-2 ακόμη συμπαραστάτες στο γήπεδο, θα μπορούσε η ΑΕΚ να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα.

Το κλειδί του Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ

Η φάση του Ρότα στα τελευταία λεπτά θα μπορούσε να είναι κομβική. Βγήκε τόσο ωραία και έξυπνα στην πλευρά, που αν είχε σουτάρει καλύτερα, ή αν είχε πασάρει στο κέντρο της αντίπαλης άμυνας θα είχε περισσότερες πιθανότητες να σκοράρει σε ένα κομβικό χρονικά σημείο.

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 1-1

Γκολ: 50’ πέναλτι Άμραμπατ 0-1, 58’ σουτ Κρέσπι 1-1

Κίτρινες: 28’ Μπαράλες, 51’ Σίτο, 53’ Ριέρα, 69’ Ιγκλέσιας, 71’ Μουνάφο – 73’ Σιμάνσκι, 76’ Αραούχο

Κόκκινες:

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Τασουλής, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Ριέρα (84′ Άλβαρες), Σίτο (75′ Τιλίκα), Κρέσπι (90+5′ Ντομίνγκεθ), Μπαράλες (84′ Μπενίτο).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί (80′ Μάνταλος), Σιμάνσκι (80′ Τσούμπερ), Πινέδα (46′ Γιόνσον), Ελίασον (20′ λ.τρ. Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία.

Τα γκολ του Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ

Δείτε το 0-1 του Άμραμπατ

Δείτε το 1-1 του Ρεγκίς

Η μετάδοση του Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X