Στο τέλος της ημέρας, πάλι ο Πινέδα θα καθορίσει το μέλλον του

Στο τέλος της ημέρας, πάλι ο Πινέδα θα καθορίσει το μέλλον του
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης «πιάνεται» από μια μεξικανική... παπάτζα, για να γράψει για το μέλλον του Πινέδα στην ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όσο κομβικός και σημαντικός παίκτης είναι ο Πινέδα για την ΑΕΚ, άλλο τόσο είναι και για του Μεξικανούς και την εθνική τους ομάδα. Και το αποδεικνύει το γεγονός πως τα ΜΜΕ της πατρίδας του, παρακολουθούν πολύ προσεκτικά όλα όσα κάνει εδώ στην Ελλάδα με την ΑΕΚ. Σκεφτείτε πως μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, υπήρχε δημοσίευμα στο Μεξικό, που ανέλυε όλους αριθμούς του Πινέδα. Πάσες, επαφές με την μπάλα, ντρίμπλες, τελικές, τα πάντα όλα.

Προφανώς και μέσα σ’ όλο αυτό, υπάρχουν και ορισμένα μίκυ μάους που φτιάχνουν ιστορίες από το κεφάλι τους. Όπως το χθεσινό δημοσίευμα που έλεγε πως η Θέλτα θα πάρει πίσω τον Πινέδα τον Γενάρη, επειδή άλλαξε ο προπονητής. Ακόμα και ένα παιδί του δημοτικού μπορεί να καταλάβει, πως το περασμένο καλοκαίρι δεν είπε η Θέλτα στην ΑΕΚ, πάρτε τώρα για λίγο τον Πινέδα που δεν έχουμε τι να τον κάνουμε και όταν διώξουμε τον άμπαλο προπονητή που δεν τον θέλει, θα τον ζητήσουμε πίσω. Υπάρχει συμβόλαιο που ορίζει σαφώς και ρητώς πως ο Μεξικανός θα βρίσκεται στην ΑΕΚ για μια ολόκληρη σεζόν.

Φυσικά καταλαβαίνω και την αγωνία που έχει ήδη από τώρα πιάσει τον κόσμο, για το τι θα γίνει από του χρόνου με τον Πινέδα. Από την μια μεριά βλέπουν έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, ένα σύγχρονο ποιοτικό οκτάρι που αντίστοιχο η ΑΕΚ δεν είχε ποτέ. Από την άλλη μεριά, βλέπουν πως είναι και ένα βασικό εξάρτημα μιας ποδοσφαιρικής μηχανής που έχει μοντάρει ο Αλμέιδα, που την έχουν καψουρευτεί και απολαμβάνουν να την βλέπουν στο γήπεδο. Επομένως ήδη από τώρα σκέφτονται πως δεν θέλουν να χάσουν κανένα εξάρτημα απ’ αυτή την μηχανή. Πολύ περισσότερο ένα από τα πιο σημαντικά.

Τα θέλω πάνω από τις τζίφρες

Τυπικά και με βάση τα χαρτιά και τις τζίφρες, από τον Ιούλιο του 2023 ο Πινέδα είναι και πάλι ποδοσφαιριστής της Θέλτα, ακόμα και αν η ΑΕΚ ρίξει στα πόδια των Ισπανών όλα τα χρυσάφια του κόσμου. Όλοι ξέρουμε όμως, πως στην πράξη, πότε δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα. Ποιο τρανταχτό απ’ όλα και πιο οικείο σ’ εμάς, αυτό του Αραούχο. Με εξαίρεση το καλοκαίρι του 2021, η Λας Πάλμας μόνο δανεικό τον έδινε τον Αργεντινό και μετά αξίωνε τον ουρανό με τα άστρα. Τρελές ρήτρες, τρελές απαιτήσεις. Ο Αραούχο όμως περισσότερο έπαιζε στην ΑΕΚ παρά στην Ισπανία και στο τέλος ήρθε και μόνιμα.

Παρότι κανείς ιδιοκτήτης και πρόεδρος ομάδας ή και τεχνικός διευθυντής ή ακόμα και μάνατζερ δεν θα το δεχθεί ποτέ ως γεγονός, η πραγματικότητα είναι πως στο τέλος της ημέρας είναι πάντα ο ποδοσφαιριστής αυτός που ορίζει το μέλλον του. Ακόμα και στην περίπτωση του Πινέδα, κάπως έτσι θα πάει το πράγμα στο τέλος της σεζόν. Άλλωστε μην πάτε μακριά (και αν πάτε να επιστρέψετε), θυμηθείτε τι έγινε πέρυσι το καλοκαίρι. Η Θέλτα μπορούσε να είχε κλείσει περισσότερα από ένα ντιλ με ομάδες του Μεξικού με πολλά εκατομμύρια. Και ήταν απολύτως πρόθυμη να το κάνει, αν δεν έβρισκε μπροστά της τοίχο από τον Πινέδα.

Ο Μεξικανός είχε πάρει την απόφαση πως θα συνεργαστεί ξανά με τον Αλμέιδα. Θεωρητικά να την επιβάλλει δεν θα μπορούσε, αφού είχε συμβόλαιο με την Θέλτα. Στην πράξη όμως, την επέβαλλε μια χαρά και ας κατσούφιαζαν και θύμωναν οι Ισπανοί που έβλεπαν να κάνουν φτερά τα εκατομμύρια που ήταν διατεθειμένοι να δώσουν οι Μεξικανοί για να πάρουν τον ποδοσφαιριστή. Ακόμα και εναλλακτικές με ευρωπαϊκές ομάδες που έδιναν καλά λεφτά, όπως η Σταντάρ Λιέγης, είχε παρουσιάσει η Θέλτα στον Πινέδα για να τον δελεάσει. Τελικά στην ΑΕΚ ήρθε και παίζει, όπως ήθελε εξ αρχής.

Δεδομένα και το προσεχές καλοκαίρι, το ίδιο γαϊτανάκι θα γίνει. Και ίσως ακόμα πιο hard core, ειδικά αν ο Πινέδα συνεχίσει να κάνει όλα όσα κάνει στην ΑΕΚ αλλά και αν πάει καλά στο Μουντιάλ με την εθνική του Μεξικό. Η Θέλτα είτε θα θελήσει να τον βάλει και πάλι στο ρόστερ της για να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, είτε θα ψάξει να εξαργυρώσει με πολύ καλά λεφτά τη σεζόν που θα κάνει. Όμως πάλι αυτό που θα γίνει στο τέλος, είναι εκείνο που πραγματικά θα επιθυμεί για το μέλλον του ο Πινέδα.

Με τον ποδοσφαιρικό του πατέρα, τον Αλμέιδα να μένει εδώ, με μια σεζόν που έχει περάσει καλά και που έχει καψουρευτεί την φάση, όπως φαίνεται να συμβαίνει και ίσως και με μια προοπτική να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν βλέπω γιατί η επιθυμία του Μεξικανού το προσεχές καλοκαίρι να είναι πολύ διαφορετική απ’ αυτή του φετινού. Σκεφτείτε πως τώρα είπε ΑΕΚ μόνο, αποκλειστικά λόγω του Αλμέιδα. Στο τέλος της σεζόν πιθανότατα θα συντρέχουν και άλλοι πολλοί λόγοι για να το πει.

Εξυπακούεται πως ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα συμβεί στο μέλλον, σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Πάντως ακόμα και αν όλα πάνε πολύ διαφορετικά το καλοκαίρι απ’ ότι τα σκεφτόμαστε και τελικά ο Πινέδα δεν παραμείνει, πάλι απολύτως κερδισμένη ποδοσφαιρικά θα έχει βγει η ΑΕΚ από την επιλογή που έκανε το καλοκαίρι. Διότι είναι πολύ καθαρό και δεν υπάρχει λόγος μεγάλη επ’ αυτού ανάλυσης, πως το αγωνιστικό μοντέλο του Αλμέιδα στο οποίο όλοι μας βγάζουμε το κεφάλι, δεν θα ήταν καθόλου ίδιο χωρίς την παρουσία του Πινέδα. Επομένως…

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X