Η χαώδης διαφορά και η κουβέντα για πρωτάθλημα!

Η χαώδης διαφορά και η κουβέντα για πρωτάθλημα!
Photo Credits: INTIME

Ο Γ.Τσακίρης ακούει την γκρίνια που βγήκε 1 μέρα μετά το ματς για διαιτησία, διασκεδάζει κ αναδεικνύει τη διαφορά μεταξύ ΑΕΚ κ ΠΑΟΚ, ενώ εστιάζει στο αγωνιστικό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Διαβάζεις τρίτους, όχι ανθρώπους που ασχολούνται καθημερινά με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, αντίπαλους, ακούς απόψεις και αναλύσεις για το ματς του Δικέφαλου και της ομάδας της Τούμπας, επιβεβαιώνεις από όσα διάβασες, άκουσες και κατάλαβες ότι έχεις καταλάβει σωστά τα όσα είδες και μετά έρχονται κείμενα για τη διαιτησία και τις κάρτες! Τις οποίες δεν έδωσε και από τις δυο πλευρές, σε ένα παιχνίδι όπου ο διαιτητής δεν είχε τη δύσκολη φάση, υπήρχε μια αμφισβητούμενη για πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ ανάλογο με αυτό που είχε δώσει ο Καμπάκοφ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σε βάρος της Ένωσης και του Χατζισαφί και σωστά δεν το έδωσε, τίποτα άλλο…

Κι όμως υπήρξαν -κανά δυο που δεν τους λαμβάνει κανείς σοβαρά υπόψη- που έγραψαν για τη διαιτησία και ότι έπαιξε το ρόλο της. Η αλήθεια είναι μία: υπήρχε τεράστια διαφορά μεταξύ των δυο ομάδων σε όλα τα επίπεδα στο χορτάρι και η ΑΕΚ επικράτησε, όχι λόγω έδρας και ας είναι η παράδοση σοκαριστική υπέρ της Ένωσης στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, αλλά επειδή ήταν καλύτερη στο χορτάρι. Σε όλους τους τομείς που το απαιτούν για να μπορέσει μια ομάδα να επικρατήσει της άλλης και όχι στα απλά νούμερα που μπορεί να δείχνουν κατοχή (η ΑΕΚ είναι πρώτη στο πρωτάθλημα άρα δεν το σημειώνω έτσι άσκοπα, ή για να μειώσω κάποια ομάδα που έχει κατοχή σε ένα παιχνίδι), τελικές και άλλα τέτοια.

Η ομάδα του Αλμέιδα απέναντι σε αυτή του ΠΑΟΚ είχε σχέδιο και αγωνιστικό πλάνο αξιοποίησης των επιθετικών της προσπαθειών. Δεν βρήκε αποτέλεσμα σε όλες τις στιγμές που ήταν για γκολ. Για παράδειγμα στη φάση που ο Λιβάι Γκαρσία χορεύει τον Ινγκανσον και τελειώνει πάνω στον Κοτάρσκι, στην κλειστή του γωνία, ακριβώς στο ύψος του πέναλτι και με εξουδετερωμένο τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ βρισκόταν ανενόχλητος ο Γκατσίνοβιτς (όπως στη φάση του δεύτερου τέρματος της ομάδας) αλλά δεν του την έδωσε ο συμπαίκτης του. Ή σε εκείνη με τον Πινέδα που με προσωπική ενέργεια έφτασε ανενόχλητος να τελειώσει τη φάση που δημιούργησε στο ύψος της μικρής περιοχής και έκανε την επέμβαση της σεζόν ο Κοτάρσκι!

Ωστόσο δεν ήταν μόνο σε αυτό το κομμάτι καλύτερη η ΑΕΚ, ούτε απλά στο πρέσινγκ της με την απίστευτη ένταση, ούτε καν στο γεγονός ότι δεν επέτρεψε στον αντίπαλό της να ‘χει έστω μισή τελική φάση προς την εστία και τον τελείωσε με δυο από το 8ο λεπτό (εκτός εστίας και οι δυο). Η Ένωση απέδειξε ότι είναι η πιο δουλεμένη με τα παραπάνω δεδομένα από τον προπονητή της και πως φτάνει να τελειοποιήσει τις συγκεκριμένες αρετές της όπως έχουμε διαπιστώσει από τα παιχνίδια της. Επιβεβαίωσε και κάτι ακόμη σημαντικό στο χορτάρι: συνιστά και την πλέον καλογυμνασμένη και με μεγάλες αντοχές ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν έχασαν σπριντ από αντίπαλο, προσωπική μονομαχία που αφορούσε τη δύναμη και εναέριες διεκδικούμενες μπάλες.

Νωρίς στο πρωτάθλημα για να είναι κούρσα για δυο ομάδες!

Αυτό θα πει κυριάρχησε κατά κράτος, ακριβώς αυτό, όποιος δεν θέλει να το βλέπει και να το καταλαβαίνει απλά θα συνεχίσει να λέει ψέματα στον εαυτό του και σε κανέναν άλλον. Η αλήθεια είναι πως τούτη την εποχή, σήμερα εννοώ και σε αυτό το πρώτο μισό (όχι σε όλη τη σεζόν), η διαφορά μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στο αγωνιστικό είναι χαώδης, επί της ουσίας η νύχτα με τη μέρα για να είμαι πιο συγκεκριμένος. Μπορεί να αλλάξει αυτό αργότερα, το ακούω αυτό, το δέχομαι και περιμένω να το δω. Μα τώρα, σε αυτό το πρώτο γύρο που οδεύει προς την ολοκλήρωσή του με τρεις αγωνιστικές να απομένουν, η ΑΕΚ του Αλμέιδα τα έχει δείξει όλα αυτά, είναι καλύτερη των υπολοίπων και ο μόνος που ανταποκρίνεται είναι ο Παναθηναϊκός επειδή έχει σοβαρή ομάδα χάρη στον προπονητή που διαθέτει.

Η χαώδης διαφορά και η κουβέντα για πρωτάθλημα!

Διαβάζω επίσης και ακούω δεξιά κι αριστερά ότι αυτό το πρωτάθλημα μοιάζει να είναι αγώνας δρόμου για δυο ομάδες: την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό που ηγείται της βαθμολογίας έχοντας γράψει ένα 10 στα 10 (που δεν θα έπρεπε κρίνοντας από το ντέρμπι με την ΑΕΚ αλλά για την οικονομία της κουβέντας πάμε παρακάτω). Αυτό για μένα ΔΕΝ ισχύει σε καμία περίπτωση. Μπορεί να ισχύσει, ναι, αν συνεχίσουν έτσι οι δυο αντίπαλοι. Αλλά αυτό θα μπορεί να το υποστηρίξει κανείς αν φτάσουμε μέσα προς τέλη Φλεβάρη και τα δεδομένα σε βαθμολογία και χορτάρι είναι τα ίδια, ή σχεδόν αντίστοιχα, με αυτά που έχουμε έως τώρα! Το σημειώνω αυτό διότι ένα διπλό (δεν βλέπω πως θα το κάνει αλήθεια…) του Ολυμπιακού στην (αγαπημένη) Αλεξάνδρας θα αλλάξει τα δεδομένα και θα βάλει εκ νέου (και άμεσα μάλιστα) τον πρωταθλητή στην εξίσωση της διεκδίκησης.

Νομίζω ότι αυτό το αντιλαμβάνεται κανείς πολύ εύκολα. Για τον λόγο αυτό και οι Ενωσίτες πρέπει να επιθυμούμε την ισοπαλία στο συγκεκριμένο παιχνίδι μεταξύ των δυο διαχρονικών αντιπάλων της ΑΕΚ. Λογικό να αισιοδοξούμε με όσα βλέπουμε αλλά κυρίως με το γεγονός ότι έχτισε και νικηφόρο σερί επτά αγώνων η ομάδα του Αλμέιδα (με το ματς Κυπέλλου) εκ των οποίων τα τρία για το πρωτάθλημα μακριά από την έδρα της (Παναιτωλικό, Άρη, Λεβαδειακό) και τα υπόλοιπα εντός (Ιωνικό, Ατρόμητο, ΠΑΣ για Κύπελλο και ΠΑΟΚ προχθές). Ήδη τέσσερα στα τέσσερα στης Φιλαδέλφειας τα μέρη για να μην ξεχνιόμαστε…

Υγ: Μεγάλο πρόβλημα η απουσία Βίντα για την Τρίπολη και όχι μόνο. Γενικά για την άμυνα της ΑΕΚ και τα αποδυτήριά της. Η μεγαλύτερη στραβή από τις απουσίες που ‘χε έως τώρα η ομάδα και δεν είχε λίγες και ταυτόχρονα μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δούμε αν είναι τόσο γερό το αγωνιστικό οικοδόμημα του Ματίας Αλμέιδα που δεν θα το χαλάσει μια τόσο σπουδαία και σημαντική απουσία. Η αλήθεια είναι πως έως ότου καθιερωθεί το αμυντικό δίδυμο Βίντα – Μουκουντί η Ένωση με δίδυμο Βίντα και Τζαβέλλα δέχθηκε ένα γκολ σε κανονική ροή αγώνα, δυο με πέναλτι με τον Παναθηναϊκό στα οποία δεν έχουν καν ευθύνη τα στόπερ και τίποτα άλλο! Και το γκολ από τον Βόλο του Ντέλετιτς δεν ήταν πρόβλημα της άμυνας, το λάθος ήταν του Πινέδα και το απίθανο τελείωμα του Σέρβου πρώην άσου της ΑΕΚ.

Υγ2: Ρε τον Κάκο… Προσπαθεί να πείσει για την μπαρούφα που είπε με αφορμή τη φάση του ΑΕΚ – Ατρόμητος όπου έβλεπε έργα με πέναλτι και σκόπιμη ολοκλήρωση του αγώνα από τον Σιδηρόπουλο για να μη παρέμβει το VAR ενώ μπορούσε αφού δεν είχαν πάει αποδυτήρια οι δυο ομάδες. Προσπάθησε να εξηγήσει λένε ότι ήταν διαφορετικές φάσεις και έκλαψε και το… παρδαλό κατσίκι. Κάκιστος διαιτητής ήταν πάντα με μια επιθυμία έντονη προβολής του και το ίδιο συνεχίζει και μετά την κακή του πορεία στα γήπεδα, τώρα ακολουθεί απογοητευτική πορεία στα κανάλια κάνοντας το άσπρο – μαύρο (τυχαία η αναφορά στη συγκεκριμένη διχρωμία) σε φάσεις και ζητώντας κάρτες γιατί πήγε να πανηγυρίσει με το παιδάκι του, τέτοιοι είναι, όμως ας το δεχτούμε με το γράμμα του νόμου, το πήραν κάποιοι σε γνωστά media και έγραψαν ότι με αυτή θα είχε αποβληθεί, αφού μετά είδε κάρτα, δυο λεπτά αργότερα με κάρτα εννοείται πως δεν θα έκανε τίποτα ο Γκατσίνοβιτς σε φάση στο κόρνερ της ΑΕΚ!

Η χαώδης διαφορά και η κουβέντα για πρωτάθλημα!

Όλη η επικαιρότητα της ΑΕΚ | AEK Basket Queen by Betsson - 17/5/24
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X