Η ΑΕΚ έχει όλο το «πακέτο» για να πάρει το πρωτάθλημα

Η ΑΕΚ έχει όλο το «πακέτο» για να πάρει το πρωτάθλημα
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου αξιολογεί τη δυναμική της ΑΕΚ και εκτιμά πώς θα εξελιχθεί η χρονιά.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πρωτόγνωρες καταστάσεις. Στην ΑΕΚ συνέβησαν πολλά στραβά κι ανάποδα τα προηγούμενα χρόνια, που χάθηκε η χαρά. Εφτανε η Κυριακή και άρχιζαν αισθήματα πανικού να κυριαρχούν. Το κέφι ήταν χαλασμένο, δεν υπήρχε διάθεση, όλα έδειχναν χαμένα πριν καν ξεκινήσει ένα παιχνίδι. Φέτος, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Η ΑΕΚ έχει όλο το «πακέτο» που απαιτείται από μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό: έχει καλή ομάδα, τρομερή έδρα που της την είχαν στερήσει επί 20ετία, απίστευτη συσπείρωση και βλέμμα που γυαλίζει.

Ξέρετε, στην ΑΕΚ υπάρχουν κάποιες ατάκες που είναι σχεδόν ταμπού. Μη βιαστείς να μιλήσεις για πρωτάθλημα, μην αναφερθείς σε ποδόσφαιρο που παραπέμπει στις χρυσές εποχές, μην ανεβάζεις τον πήχη. Αλλά αναρωτιέμαι. Αν δεν ανέβει ο πήχης τώρα, που η ΑΕΚ έχει τη γηπεδάρα της, μια ομάδα που τρελαίνει τον Μελισσανίδη και φτιάχνει τον κόσμο της, την πιο ισχυρή και στιβαρή διοίκηση των τελευταίων χρόνων, πότε θα συμβεί αυτό.

Η ΑΕΚ δεν μπορεί να ζητά κάτι λιγότερο

Δεν μπορώ να αδικήσω κανέναν πάντως. Καταλαβαίνω και εκείνους που θέλουν να προχωρούν σεμνά και ταπεινά. Για το μόνο που είμαι κάθετα αντίθετος, είναι σε ό,τι αφορά την προοπτική. Δεν μπορεί να συζητάμε για το μέγεθος που λέγεται ΑΕΚ, να υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις που προανέφερα και να συζητάμε για κάτι λιγότερο από τα πάντα. Κάθε ματς είναι μια ποδοσφαιρική «μάχη», έχουν συμβεί ήδη σημαντικά κέρδη, αλλά έχει πολύ δρόμο μπροστά για να ξεκαθαρίσουν τα πάντα.

Ενδεχομένως, κάποιοι μπερδεύτηκαν από την περίφημη ατάκα του Μελισσανίδη κατά την πρόσφατη συνάντηση μας, όταν είπε πως εάν δεν πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα, ας το πάρει ο Παναθηναϊκός αν το αξίζει. Στην αρχή παραδέχομαι πως δεν ήχησε στα αυτιά μου καλά όλο αυτό. Δεν είναι σύνηθες στην κουλτούρα μας, να συζητάμε έστω και σε επίπεδο ευχολογίου και να υπάρχουν αναφορές για νίκη ενός από τους παραδοσιακούς αντιπάλους. Με προβλημάτισε, γι’ αυτό και το έψαξα, το συζήτησα και κατέληξα σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Οποιος το δικαιούται

Ο Μελισσανίδης επί της ουσίας δεν είπε ούτε αυτήν τη φορά κάτι διαφορετικό σε σχέση με την προσέγγιση του όλα αυτά τα χρόνια από τότε που ενεργοποιήθηκε ξανά στην ΑΕΚ. Ο Μελισσανίδης είναι υπέρμαχος ενός πρωταθλήματος που θα παίζεται μέσα στο γήπεδο. Πολλές φορές, έχει πει την πάγια άποψη του, που συγκλίνει στην εκτίμηση πως ο στόχος πρέπει να είναι, να κατακτά το πρωτάθλημα όποιος το δικαιούται.

Γι’ αυτό να ξέρετε πέρασε αέρα και την κουβέντα για τη διαιτησία κι ας έχει δεχθεί μέχρι τώρα τη «σφαίρα» της Λεωφόρου. Κάποτε είχε αναφέρει πως δεν είναι… καντηλανάφτης και ξέρει πως κάποιες φορές γίνονται τέτοιες δουλειές. Σε εκείνη την περίπτωση, επειδή ακόμα μπορούμε να κατανοήσουμε πράγματα, υπήρξε μια ολόκληρη διαδικασία για να οδηγηθεί ο Μπένετ σε «Κλατενμπεργκικές» επιλογές, όπερ και εγένετο με τον χασάπη από τη Σόφια. Αλλά αυτό, είναι μέρος του παιχνιδιού και δεν μπορείς να μένεις εσαεί εκεί.

Η ΑΕΚ είναι καλύτερη

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X