«Οβίδα» τίτλου η ΑΕΚάρα στην Λιβαδειά!

«Οβίδα» τίτλου η ΑΕΚάρα στην Λιβαδειά!
Photo Credits: INTIME

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ καθάρισε το ματς με 0-2 επί του Λεβαδειακού με 2 γκολ του Λιβάι Γκαρσία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πήγε στη Λιβαδειά γνωρίζοντας ότι έχει κερδίσει ο ΠΑΟ και δεν είχε περιθώρια. Και μετά από ένα κακό – για τα δεδομένα της – πρώτο ημίχρονο, πάτησε… γκάζι κερδίζοντας 0-2 τον Λεβαδειακό με 2 γκολ του Λιβάι Γκαρσία. Έτσι η διαφορά με τον Παναθηναϊκό παρέμεινε στους 6, ενώ τώρα η ΑΕΚ περιμένει την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια τον ΠΑΟΚ για το πρώτο ντέρμπι στο νέο της γήπεδο.

Στο 50’ ο Λιβάι Γκαρσία με κεφαλιά έκανε το 0-1, ενώ στο 66’ κέρδισε πέναλτι ο Γκατσίνοβιτς και στο 70’ ο «Λέβι» έκανε το 0-2… τελειώνοντας το ματς.

Το LIVE του αγώνα

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με τον Σιντιμπέ αριστερό μπακ, ενώ ο Λεβαδειακός με τον Βέλιτς άρχισε το ματς με εμφανή διάθεση να μπλοκάρει τους μέσους της ΑΕΚ. Το κάκιστο γήπεδο βοήθησε τον Λεβαδειακό να εφαρμοστεί αυτό το σχέδιο εξ’ αρχής. Η Ένωση έδειχνε νευρική, με τον Γκατσίνοβιτς και τον Πινέδα εκτός ρυθμού και τον Αραούχο αρκετά εκτός περιοχής έως κοντά στον άξονα. Η Ένωση δυσκολεύεται να διασπάσει τις δύο στρώσεις άμυνας του Λεβαδειακού στο δικό τους μισό και έχει απειλήσει ελάχιστα τα καρέ του Μάρκοβιτς. Στο 20’ ο Αραούχο τσίμπησε ωραία την μπάλα και με τη μια έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 25’ Σιντιμπέ και Γκατσίνοβιτς συνδυάστηκαν για μια ακόμα φορά με τη μια. Ο Σέρβος κινήθηκε προς τον άξονα και έκανε το σουτ με τον Μάρκοβιτς να ελέγχει την πορεία της μπάλας και να μπλοκάρει.

Από την άλλη ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να απειλήσει καθ’ όλου την εστία του Αθανασιάδη. Στο 27’ ήρθε η μόνη τελική του Λεβαδειακού. Ο Χάμοντ έκανε ένα σουτ στα τυφλά από μακρινή απόσταση, η μπάλα πήγε αρκετά ψηλά.

Στο 30’ έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Γκατσίνοβιτς, ο Μάρκοβιτς έχασε την μπάλα και ο Γκαρσία προσπάθησε να απειλήσει με γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η καλύτερη φάση της ΑΕΚ ήρθε στο 42’. Ο Γκατσίνοβιτς είδε την κίνηση του Πινέδα και τον τροφοδότησε με τακουνάκι. Ο Μεξικανός μέσος βρήκε λίγο κενό χώρο και έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Και με πολλά λάθη και νευρικότητα, η ΑΕΚ έκλεισε το ημίχρονο με κακή εμφάνιση και το 0-0 να την βαραίνει.

To δεύτερο 45λεπτο άρχισε δίχως αλλαγές, με την ΑΕΚ να ξεκινά με μεγάλη φάση. Ο Ελίασον βρήκε ωραία τον Σιμάνσκι αυτός έκανε το γύρισμα προς τον Γκαρσία, αλλά ο Χάμοντ απομάκρυνε σε κόρνερ, ελάχιστα έξω από τα δοκάρια. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ελίασον δοκίμασε το σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά ο Μάρκοβιτς μπλόκαρε την μπάλα. Στο 49’ είχε μία κακή εκτέλεση με γυριστό και στο επόμενο λεπτό ένα ομοίως κακό σουτ που έφυγε άουτ.

Kαι στο 50ο λεπτό έγινε αυτό που έπρεπε… Ο Ελίασον έφυγε με ωραία κίνηση από τα δεξιά και έκανε τη σέντρα στον Γκαρσία. Αυτός με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 μέσα σε έξαλλα πανηγύρια. Η ΑΕΚ μετά το γκολ απελευθερώθηκε ψυχολογικά, έπαιζε πιο ήρεμη και έψαχνε το 2ο γκολ με υπομονή. Στo 54’ σε εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Αραούχο πρόλαβε τον αντίπαλό του (ο οποίος τον βρήκε στη συνέχεια της φάσης) και έπιασε το σκαστό σουτ, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί “Γ”. Στο 63’ μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Γκαρσία έπαιξε κάθετα για τον Γκατσίνοβιτς (που έφυγε στην πλάτη της άμυνας) ωστόσο ο Μάρκοβιτς έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε τελευταία στιγμή.

Ο Βέλιτς έβαλε τον Τόρο στο ματς και στο 65’ ο Λούα-Λούα απέφυγε ωραία έναν αντίπαλο και σούταρε δυνατά -έξω από την περιοχή και αριστερά- αλλά ο Αθανασιάδης έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε.

Στο 66’ ο Γκατσίνοβιτς με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, τρύπησε την αντίπαλη άμυνα και ο Χάμοντ τον ανέτρεψε. Ο Βεργέτης έδωσε αμέσως πέναλτι, αλλά ο Ζαμπαλάς από το VAR τον κάλεσε να το δει. Ο Βεργέτης το ξαναείδε και επέμενε στην απόφαση του και στο 70’ ο Γκαρσία με ωραία εκτέλεση έκανε το 0-2, με την ΑΕΚ να «αγκαλιάζει» την νίκη στην Λιβαδειά. Δύο λεπτά μετά ο Αλμέιδα απέσυρε τον Πινέδα, για να βάλει τον Γιόνσον.

Ο Λεβαδειακός εν συνεχεία απείλησε δις, αλλά δίχως αποτέλεσμα με την ΑΕΚ και τον Αλμέιδα να διαχειρίζονται το ματς με τον Μάνταλο να παίρνει θέση στο ματς.

Ο Αλμέιδα έβαλε και τον Γαλανόπουλο στο τέλος, ο Γιαννιώτας απείλησε τον Αθανασιάδη στις καθυστερήσεις, με τον κόσμο να πανηγυρίζει έξαλλα το διπλό στο φινάλε με 3.000 οπαδούς της ΑΕΚ να κάνουν Νέα Φιλαδέλφεια την Λιβαδειά ημέρα… Δευτέρα!

O MVP του Λεβαδειακός-ΑΕΚ

Μπορεί να αδικούνται άλλοι που ήταν καλύτεροι (Βίντα) σε όλο το ματς, αλλά ο Λιβάι Γκαρσία με 2 γκολ είναι αδιαμφισβήτητα ο παίκτης που καθόρισε την μοίρα του αγώνα. Ήταν εκεί που έπρεπε στο 1ο γκολ για να σκοράρει με κεφαλιά, ενώ στην εκτέλεση πέναλτι ήταν απόλυτα ψύχραιμος και με ωραία εκτέλεση έκανε το 0-2.

Το κλειδί του Λεβαδειακός-ΑΕΚ

Μέχρι το 50’ υπήρχε δυσκοιλιότητα της ΑΕΚ μεσοεπιθετικά, αλλά σε εκείνο το σημείο ο Ελίασον με την κίνηση του να ανοίξει την μπάλα άφησε τον αντίπαλο του πίσω και σέντραρε ιδανικά για το 0-1.

Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-2

Γκολ: 50’ κεφαλιά Γκαρσία 0-1, 70’ πέναλτι Γκαρσία 0-2

Κίτρινες: 16’ Xάμοντ, 43’ Νίκας, 77’ Βινίσιους – 45’+1 Πινέδα, 80’ Μάνταλος

Κόκκινες:

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Χάμοντ (82′ Σκβάρκα), Μεχία, Βινίσιους, Μουτίνιο, Λιάγκας, Τορό (63΄Πέτρε), Νίκας, Παναγιώτου, Λούα Λούα (85΄Γιαννιώτας), Τσάπρας

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Ελίασον (79΄Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς, Πινέδα (72′ Γιόνσον), Γκαρσία (92′ Γαλανόπουλος), Αραούχο

Τα γκολ του Λεβαδειακός-ΑΕΚ

Η μετάδοση του Λεβαδειακός-ΑΕΚ

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X