Κάντε τώρα καμία δημοσκόπηση για τον κόσμο!

Κάντε τώρα καμία δημοσκόπηση για τον κόσμο!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τον κόσμο της ΑΕΚ και το μέσο όρο των 29.348 εισιτήριων στην «Αγιά-Σοφιά» με αντιπάλους τους Ιωνικό, Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάντε τώρα καμία δημοσκόπηση για τον κόσμο! Για πολλά χρόνια ακούγαμε τη μία μπούρδα πίσω από την άλλη. Για το πόσος είναι ο κόσμος της ΑΕΚ για τις νέες γενιές οπαδών που γεννιούνται για ομάδες που έγιναν μόδα τριετίας με κωμικά επιχειρήματα. Διαβάζαμε και βλέπαμε δημοσκοπήσεις φυσικά με… περιθώρια λάθους που γίνονταν κατά… παραγγελία και όλοι ξέρουμε πως λειτουργούν αυτές.

Η ΑΕΚ για 19,5 χρόνια ήταν μία ομάδα χωρίς έδρα. Πολύ θα ήθελα να δω τι θα πάθαινε κάποια άλλη ομάδα αν ζούσε αυτό που έζησε η ΑΕΚ. Όμως ο κόσμος της δεν την εγκατέλειψε ποτέ. Και τώρα με το νέο γήπεδο θα δείτε πόσο εύκολα θα γεννηθούν και νέοι οπαδοί. Επειδή όμως δεν έχει κανένα νόημα για αμπελοφιλοσοφίες, ας μιλήσουμε με γεγονότα.

Η ΑΕΚ έχει δώσει ήδη τρεις αγώνες στο νέο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο «παρθενικό» της παιχνίδι στην «Opap Arena» κόντρα στον Ιωνικό έγινε sold out με 31.100 εισιτήρια. Στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο η εκκαθάριση έδειξε 30.528.

Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο Ελλάδος έγινε ημέρα Πέμπτη, δηλαδή μία μέρα καθημερινή και σε ώρα που τα μαγαζιά ήταν ακόμα ανοικτά, κάτι που σημαίνει ότι πολύς κόσμος και λόγω δουλειάς δεν μπορούσε να δώσει το παρών στο ματς (και ειδικά όσοι είναι από την επαρχία κοντινή ή όχι δεν έχει σημασία). Παρόλα αυτά οι «κιτρινόμαυροι» έκοψαν 26.415 εισιτήρια!

Το σύνολο των τριών αυτών αγώνων του Δικεφάλου στο νέο του γήπεδο είναι 88.043 εισιτήρια. Αν κάποιος προσθέσει και τα δύο εντός έδρας παιχνίδια που έγιναν στην «περιορισμένη» Ριζούπολη, ο αριθμός αυτός εκτοξεύεται στις 113.641 εισιτήρια (!!!), αλλά ας μείνουμε στα της Νέας Φιλαδέλφειας!

Το εντυπωσιακό της όλης ιστορίας είναι ότι ο Ολυμπιακός που παίζει από την αρχή της σεζόν στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχει κόψει σε πέντε εντός έδρας παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος 86.530 εισιτήρια. Δηλαδή 1.513 εισιτήρια λιγότερα! Αυτό μάλιστα έχει συμβεί την ώρα που έχει παίξει εντός έδρας και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ όπου έκοψε 25.100 εισιτήρια.

Βεβαίως κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι ο Ολυμπιακός έχει και άλλα εντός έδρας ματς. Αυτά που έχει δώσει στην Ευρώπη. Συνολικά λοιπόν έχει κόψει 188.655 εισιτήρια σε δέκα εντός έδρας αγώνες. Δηλαδή έχει μέσο όρο εισιτηρίων 18.866.

Η ΑΕΚ της «Αγιά-Σοφιάς» έχει μέσο όρο 29.348 εισιτήρια, ενώ η ΑΕΚ συνολικά φέτος σε πέντε εντός έδρας αγώνες (τέσσερις πρωταθλήματος και ένας Κυπέλλου) έχει μέσο όρο 22.728 εισιτήρια! Διαφορά δηλαδή +3.862 εισιτηρίων ανά παιχνίδι!

Σε ό,τι αφορά στον ΠΑΟΚ, στο πρωτάθλημα σε τέσσερις αγώνες έχει «κόψει» 50.413 εισιτήρια, έχοντας δώσει στην Τούμπα και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου έκοψε σχεδόν τα μισά (21.074). Αλλά ακόμα και αν προσθέσει κανείς και το ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας της Θεσσαλονίκης με τη Λέφσκι, ο αριθμός αυτός απλά ανέρχεται στα 65.413 εισιτήρια. Η ΑΕΚ λοιπόν στις εγχώριες διοργανώσεις βρίσκεται στο +37.630 εισιτήρια!

Σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να έχει το πιο «μικρό» γήπεδο. Έχει κόψει περισσότερα εισιτήρια από τον ΠΑΟΚ, αλλά με ένα ματς περισσότερο στο πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» έχουν 57.554 εισιτήρια σε πέντε παιχνίδια συμπεριλαμβανομένου και του ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπου έκαναν sold out με 13.943 εισιτήρια.

Η διαφορά από την ΑΕΚ της «Αγιά-Σοφιάς» είναι δύο ματς περισσότερα εντός έδρας και 30.489 εισιτήρια λιγότερα! Ακόμα και αν προσθέσει κανείς τα 13.123 εισιτήρια του παιχνιδιού με τη Σπάρτα Πράγας, το «τριφύλλι» υπολείπεται κατά πολύ…

Σε ό,τι αφορά στον Άρη σε πέντε εντός έδρας ματς (εκ των οποίων τα τρία εντός έδρας ματς με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ) έχει μόλις 48.092 εισιτήρια. Δηλαδή 39.951 εισιτήρια λιγότερα (μόνο κόντρα στα τρία της ΑΕΚ στην «Αγιά-Σοφιά», τα οποία γίνονται 11.189 λιγότερα αν προσθέσει κάποιος και τα δύο ευρωπαϊκά ματς με Γκόμελ και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Συνολικά η ΑΕΚ φέτος έχει ήδη κόψει 54.360 εισιτήρια από τους Θεσσαλονικείς.

Και για να το κάνουμε ακόμα πιο «πικάντικο», η ΑΕΚ φέτος έχει κόψει φέτος στα εντός έδρας παιχνίδια της τα ΔΙΠΛΑΣΙΑ εισιτήρια από όλες τις υπόλοιπες ομάδες της Super League. ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Λαμία, Βόλος, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος και Ιωνικός, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Super League έχουν κόψει συνολικά 57.772 εισιτήρια.

Εννιά διαφορετικοί σκόρερ ήδη φέτος για την ΑΕΚ

Κάντε τώρα καμία δημοσκόπηση για τον κόσμο!

Τα γκολ που πέτυχαν ο Μιχάλης Κοσίδης και ο Πέτρος Μάνταλος ήταν τα πρώτα τους τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Η ΑΕΚ δε έφτασε τα 17 σε εννιά επίσημα ματς, κάτι που σημαίνει σχεδόν δύο γκολ ανά αγώνα.

Αυτά τα 17 γκολ τα έχουν σημειώσει εννιά διαφορετικοί ποδοσφαιριστές, κάτι που επιβεβαιώνει την επιθετική πολυφωνία που υπάρχει στη φετινή ομάδα του Αλμέιδα. Συγκεκριμένα δίχτυα έχουν βρει οι: Αραούχο, Γκαρσία και Πινέδα από τρεις φορές, Άμραμπατ και Γκατσίνοβιτς από δύο φορές και από μία οι: Μουκουνί, Σιμάνσκι, Κοσίδης και Μάνταλος.

Θα πρέπει επίσης να πούμε ότι το μηδέν παθητικό, ήταν το έκτο φετινό και το τρίτο συνεχόμενο. Η δε ΑΕΚ έφτασε αισίως τις πέντε συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Απόλυτος μόνο ο Αραούχο

Κάντε τώρα καμία δημοσκόπηση για τον κόσμο!

Μόνο ένας παίκτης έχει αγωνιστεί και στα εννιά ματς με τον Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος έκανε φέτος κανονικά προετοιμασία με την ομάδα και δείχνει ότι πατάει γερά στα πόδια του.

Ο «Τσίνο» είναι και πρώτος σε λεπτά συμμετοχής φέτος, καθώς έχει αγωνιστεί σε 769’. Έχει ξεκινήσει σε όλα τα ματς βασικός έχει παίξει σε πέντε ενενηντάλεπτα και γίνεται συνήθως αλλαγή όταν όλα έχουν κριθεί ή στα τελευταία λεπτά των αγώνων.

Εξαίρεση αποτελεί μόνο η αλλαγή του στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου αντικαταστάθηκε στο 77’ από τον Φαν Βέερτ για λόγους τακτικής…

ΥΓ: Ηδονή και απόλαυση όσα ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες με το κλάμα από τον Πειραιά. Γράφουν, γράφουν, γράφουν, κάνουν ρεπορτάζ κατά παραγγελία, στοχοποιούν κόσμο και κοσμάκι, αλλά το ποτάμι δε γυρίζει πίσω, ότι και να κάνουν!

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X