Ούτε συζήτηση να μην έρθει ο Φερνάντες στην ΑΕΚ από το Γενάρη

Ούτε συζήτηση να μην έρθει ο Φερνάντες στην ΑΕΚ από το Γενάρη
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταγράφει την αναγκαιότητα να ενταχθεί στην ΑΕΚ ο Φερνάντες από τον Ιανουάριο, κόντρα σε φήμες και ίσως σκέψεις περί του αντιθέτου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ομολογώ ότι πέρασε και από το δικό μου μυαλό, θα ήταν μια νορμάλ σκέψη πριν από μερικές εβδομάδες, όχι πλέον όμως. Το να παρέμενε δηλαδή ο Πάολο Φερνάντες στο Βόλο έως το τέλος της σεζόν, για να πάρει όλη τη χρονιά με φουλ αγώνες στα πόδια του και να μπει στα πλάνα του Αλμέιδα από το ερχόμενο καλοκαίρι, μέσω προετοιμασίας. Παρεμπιπτόντως, τι υγιές να λογαριάζουμε από τώρα ότι και την επόμενη σεζόν, θα έχουμε τον ίδιο προπονητή. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, αλλά τουλάχιστον είναι κι αυτό κάτι που είχαμε ξεχάσει πως είναι ως προοπτική.

Επιστρέφω στο θέμα Φερνάντες. Ναι, λόγω των καλής σχέσης του Μελισσανίδη με τον Μπέο, θα μπορούσε ο ιδιοκτήτης του Βόλου να ζητήσει ως χάρη μια παράταση του δανεισμού του, έως το καλοκαίρι. Ειδικά τώρα που η ομάδα της Θεσσαλίας πηγαίνει τρένο και κάνει όνειρα εισόδου στην πρώτη εξάδα, πλέον σκέφτεται… ευρωπαϊκά. Θα ήταν επίσης λογικό αν το ζητούσε ενόσω ο Βόλος μαχόταν για την παραμονή του στην κατηγορία, αλλά αυτή έχει ήδη επιτευχθεί. Υπάρχει όμως κάτι που πρέπει να αφορά πρωτίστως την ΑΕΚ: η Ένωση έχει ανάγκη τον Φερνάντες, μακάρι να τον είχε από σήμερα!


Ο Ισπανός πραγματοποιεί μαγική σεζόν στο Βόλο. Μετά από 9 αγώνες, μετρά 5 ασίστ και 1 γκολ. Θα είχε περισσότερες τελικές πάσες αν οι συμπαίκτες του αξιοποιούσαν επιπλέον μεταβιβάσεις που έμοιαζαν με μισό γκολ, ή αν ο Φαν Βέερτ ήταν ακόμα εκεί, συμπαίκτης του, για να τελειώνει τις φάσεις καλύτερα. Το σύνολο του Μπράτσου είναι δομημένο γύρω του, η απώλειά του δεδομένα θα στοιχίσει. Θα στοιχίσει όμως και στην ΑΕΚ να μην τον έχει άμεσα, κάτι που θεωρώ ότι μετά το τρελό ξεκίνημά του, έχει καταρριφθεί έστω ως αδύναμο επιχείρημα.

Δεν είναι μόνο θέμα ποιότητας αλλά και πραγματικής ανάγκης!

Πέρα από τη διαφορετικότητα που θα φέρει στο παιχνίδι της ομάδας, με την τρομερή ικανότητά του να δημιουργεί μόνος του καταστάσεις για τους συμπαίκτες του, θα προσθέσει και την απαιτούμενη φρεσκάδα στις αρκετά επιβαρυμένες ηλικιακά πτέρυγες της ΑΕΚ. Ο Άμραμπατ θα κλείσει τα 36 τον ερχόμενο Μάρτιο ενώ ο Τσούμπερ, έχοντας μπει στα 32 του, σίγουρα δεν είναι στην πρώτη νιότη του. Επίσης δεν δείχνει ιδιαίτερα καλά. Προκύπτει εν ολίγοις και θέμα αριθμητικό, δείτε για παράδειγμα τι συνέβη, ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΣ.


Οι δύο προαναφερθέντες θα ήταν δεδομένα στο αρχικό σχήμα καθώς είναι πλέον «ρεζέρβες με προτεραιότητα» για το βασικό κορμό, αμφότεροι όμως έχουν τεθεί εκτός μάχης, λόγω θλάσης. Και να ήθελε λοιπόν ο Αλμέιδα να προχωρήσει σε ένα βαθύ rotation στα άκρα, δεν είχε τους παίκτες για να το κάνει. Κάποιους που θα ήθελε να ξεκουράσει, θα τους είχε βασικούς, αν ήταν ένα πιο δύσκολο παιχνίδι. Όμως στα επίπεδα έντασης και πίεσης που η ΑΕΚ επιχειρεί να παίζει σε κάθε αγώνα της, η επάρκεια σε περισσότερες αξιόπιστες λύσεις, είναι απαραίτητη. Ένας λόγος παραπάνω δηλαδή…

Υπάρχει ακόμα ένας. Ο Φερνάντες, τη δαιμονιώδη κατάσταση στην οποία βρίσκεται, την οφείλει και στην ψυχολογία που του έχει δώσει η μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Πέτυχε ένα σκοπό της ποδοσφαιρικής ζωής του και ανυπομονεί να ενταχθεί στην ομάδα. Δεν του κόβεις τα φτερά τώρα που έχει κατά νου ότι από τον επόμενη Γενάρη θα πατά το χορτάρι της Αγιά Σοφιάς και θα κάνει εκεί μέσα τα μαγικά του. Τον φέρνεις στα ντουζένια του και μη σας πω, ότι μπαίνεις από την αρχή στο δίλημμα να του δώσεις φανέλα βασικού. Αλλά αυτό, θα το αποφασίσει ο Αλμέιδα. Ευτυχώς, εδώ υπάρχει πίστη και εμπιστοσύνη.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ασχολούμαστε με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και όχι με τον… τελικό
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X