Trust the process
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος εξηγεί στο enwsi.gr τι κάνει τόσο καλά ο Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ και τρίβουμε τα χέρια μας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η περίφημη φράση «Trust the process» καθιερώθηκε από τους Φιλαδέλφεια 76ερς την προηγούμενη δεκαετία στο NBA. «Εμπιστεύσου τη διαδικασία» σημαίνει η συγκεκριμένα φράση και είχε συγκεκριμένο ρόλο. Διότι τότε ο άλλοτε τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας της Φιλαδέλφειας, Σαμ Χίνκι ανέφερε πολλάκις ότι οι φίλαθλοι πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη στη διαδικασία για την ενδυνάμωση της ομάδας.

Βγάλτε τους Φιλαδέλφεια 76ερς και βάλτε την ΑΕΚ. Βγάλτε τον Χίνκι και βάλτε τον Ματίας Αλμέιδα. Και έχει μπροστά σας ολοζώντανο το νέο project της ΑΕΚ. Τη εκδοχή της νέας ΑΕΚ, της ΑΕΚ του Αλμέιδα. Ο κόσμος, η κοινωνία της ΑΕΚ, μα πρωτίστως η διοίκηση της πρέπει να κάνει αυτό: Να εμπιστευτεί τη «διαδικασία Αλμέιδα».

Το 90λεπτο δείγμα της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ιδανικό για «μάθημα» εντός ΑΕΚ. 9/11 αλλαγές στην 11άδα. Ίδιο πλάνο, ίδια πίστη από τους παίκτες, ίδια προσήλωση, ίδιο αποτέλεσμα. Σαν να μην άλλαξε τίποτε στην ΑΕΚ σε σχέση με τον Ιωνικό και τον Ατρόμητο. Έβλεπες την ίδια εικόνα, την ίδια δίψα. Τελικές, φάσεις. Παρότι δεν ήταν πολύ καλή η ΑΕΚ.

Το πλάνο της ΑΕΚ είναι για όλη την σεζόν

Ο Ματίας Αλμέιδα μέσα από την καθημερινή δουλειά του από το καλοκαίρι έχει καταφέρει να έχει σχεδόν όλο το ρόστερ ενεργό και όπως είδαμε με τον ΠΑΣ και… ζεστό. Μέσα ο Στάνκοβιτς μετά από 2 ματς του Αθανασιάδη, μέσα ο Σιντιμπέ για πρώτη φορά φέτος, μέσα ο Χατζισαφί να δώσει ανάσες αριστερά, μέσα Μήτογλου-Τζαβέλλας για πρώτη φορά σε επίσημο ματς φέτος ως δίδυμο, μέσα ο Γαλανόπουλος μετά από 13,5 μήνες απουσίας και ταλαιπωρίας, μέσα ο Γιόνσον που ήταν στο… περίμενε εσχάτως ελέω Σιμάνσκι, μέσα ο Μάνταλος που παίζει πάντα αλλαγή πια, μέσα και ο νεαρός Κοσίδης στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή στην 11άδα. Οι 9 «φρέσκοι», ενώ και ο Φράνσον πήρε την ευκαιρία του ως αλλαγή. Δίπλα στους βασικούς ο πάντα πολύτιμος και δουλευταράς Αραούχο και ο κομβικός Ελίασον που είχε όρεξη και ενέργεια να παίξει ποδόσφαιρο.

Trust the process

Ο ρυθμός δεν ήταν όσο καταιγιστικός θα περίμενε κανείς, αλλά το πλάνο υπηρετήθηκε σε μεγάλο βαθμό. Πολλοί παίκτες να στηρίξουν το transition με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να επιτίθεται με πολλούς στην αντίπαλη εστία. Ολοι τον ρόλο τους, ο καθένας έχει κάτι πολύ σημαντικό να κάνει. Το πλάνο έχει θέση για τον καθένα και για αυτό όλοι τους… Trust the process. Όχι για 90 λεπτά. Για όλη την σεζόν η ΑΕΚ θέλει να πηγαίνει σε αυτό το μοτίβο.

Και το δείγμα με τον ΠΑΣ Γιάννινα αφήνει χαμόγελα και κέρδη. 5Χ5 σερί νίκες, 3Χ3 εντός, πάλι μηδέν στην άμυνα, ρυθμό και χρόνο σε πολλά παιδιά που περίμεναν, γκολ από τον Κοσίδη ένα παιδί των Ακαδημιών που πολλές φορές είχε ονειρευτεί να σκοράρει πρώτος σε ένα σημαντικό νοκ άουτ ματς, με 30.000 κόσμο στην εξέδρα Πέμπτη απόγευμα για ματς Κυπέλλου κόντρα σε επαρχιακή ομάδα, δίχως απώλειες και για μένα έναν… σούπερ Γαλανόπουλο που χάρηκα περισσότερο από όλους όπως τον είδα στο χορτάρι. Να είναι γερός και δυνατός.

ΥΓ: Ο Σιντιμπέ θέλει ακόμη χρόνο. Ομως έχει τεράστια διάθεση και κίνητρο. Και αυτό θα φέρει τον δρόμο της ετοιμότητας του πιο κοντά.

ΥΓ1: Τελευταία συχνά-πυκνά σκέφτομαι πόσο καλά έκανε ο Ματίας Αλμέιδα και επέμενε να έρθει ΜΟΝΟ με το 6μελές τιμ του, δίχως να έχει ανθρώπους της η διοίκηση κοντά του. Ευλογία η απαίτηση του Ματίας. Ευλογία το «ΟΚ» του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X