Η ΑΕΚ κέρδισε, προκρίθηκε και… συνεχίζει!

Η ΑΕΚ κέρδισε, προκρίθηκε και… συνεχίζει!
Photo Credits: INTIME

3Χ3 η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά το άνετο 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο Ελλάδος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ είχε ένα στόχο απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Να κερδίσει με την λιγότερη δυνατή κόπωση. Και το πέτυχε, με το 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 9/11 να είναι νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του Ματίας Αλμέιδα. Έτσι, η Ένωση πέρασε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος και έδωσε χρόνο σε παίκτες που έπρεπε να πάρουν, όπως ο Σιντιμπέ, ο Γαλανόπουλος και ο Τζαβέλλας.

Σκόρερ για την ΑΕΚ ο Κοσίδης με πλασέ στο 5’ και ο Μάνταλος στο 68’ με πέναλτι.

Θετικό δείγμα από τον Σιντιμπέ που είχε διάθεση και ενέργεια, δείχνει επιθετικό μπακ, αλλά θέλει ακόμη ρυθμό και να μάθει την ομάδα για να παίζει με περισσότερες συνεργασίες. Ο Γαλανόπουλος στο διάστημα που έπαιξε έδειξε πολύ καλή εικόνα και ότι σιγά-σιγά μπορεί να είναι λύση για τα χαφ.

Το ματς

Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 9 αλλαγές στη σύνθεση της σε σχέση με τον αγώνα με τον Ατρόμητο, με τον Ματίας Αλμέιδα να κρατά στην 11άδα μόνο τον Αραούχο και τον Ελίασον. Αλλαγές είχε και η ενδεκάδα της ομάδας των Ιωαννίνων.

Με την έναρξη του ματς ο ΠΑΣ είχε μία καλή φάση μετά από λάθος του Στάνκοβιτς. Ο Αυστριακός δεν έδιωξε σωστά η μπάλα έφτασε στον Παμλίδη μέσα στην περιοχή που γύρισε, έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας. Μετά από αυτή την φάση η ΑΕΚ… ξύπνησε. Ωραία ανάπτυξη και γύρισμα του Σιντιμπέ, ο Αραούχο κοντρολάρει και σουτάρει από καλή θέση μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Και στο 5’ έγινε αυτό που έπρεπε… Ο Αραούχο εκτός περιοχής σούταρε δυνατά, ο Πριόρ απέκρουσε ασταθώς και ο Κοσίδης που καιροφυλακτούσε άρπαξε την ευκαιρία και πλάσαρε σωστά για το 1-0 που έφερε ξέσπασμα στην εξέδρα και στο χορτάρι με πανηγυρισμούς. Η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία από νωρίς και στο 19’ ο ΠΑΣ Γιάννινα αναγκάστηκε να αλλάξει τερματοφύλακα με τον Αθανασίου να παίρνει την θέση του Πριόρ. Στο 22’ είχαμε καλή φάση για την ΑΕΚ με σέντρα του Χατζισαφί από τα αριστερά με τον Μάνταλο να πιάνει την κεφαλιά και τον Αθανασίου να απομακρύνει την τελευταία στιγμή. Στο 26’ απείλησε ο ΠΑΣ με ωραία σέντρα του Σόρια, αλλά δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας ο Παμλίδης και πέρασε από όλους. Στο 31’ κάνει την έξοδο και διώχνει με τις γροθιές ο Σούλης, με τον Αραούχο να παίρνει το ριμπάουντ και να σουτάρει αλλά πάνω στον αντίπαλο κίπερ! Ένα λεπτό μετά ωραία δημιουργία του Μάνταλου, σπάει στον Αραούχο που κάνει το διαγώνιο τελείωμα από δύσκολη θέση με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε οπισθοχωρήσει και δεν έδειχνε να μπορεί να απειλήσει με την άμυνα της Ένωσης να… καθαρίζει κάθε υποψία κινδύνου. Στο 40’ η ΑΕΚ πλησίασε στο γκολ, ο Ελίασον έκανε την σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Μάνταλου ήταν αδύναμη και ο Αθανασίου μπλόκαρε. Έτσι το ημίχρονο τελείωσε με την ΑΕΚ να κάνει αυτό που πρέπει, να έχει βάλει το γκολ που κάνει τη διαφορά και να δείχνει ότι είναι το αφεντικό του αγώνα με αρκετές χαμένες ευκαιρίες κυρίως από τον Μάνταλο.

Το δεύτερο 45λεπτο στη Νέα Φιλαδέλφεια άρχισε δίχως αλλαγές από Αλμέιδα και Στάικο. Για 10 λεπτά δεν είχαμε φάση, μέχρι να επέμβει ο Στάικος με 2 αλλαγές βάζοντας Ροσέρο-Λώλη, για να απειλήσει επιθετικά. Στο 62’ έγινε το πρώτο σουτ από τον Γιόνσον με την μπάλα άουτ, αλλά την ΑΕΚ να δείχνει εμφανώς κουρασμένη και δίχως νεύρο για να «καθαρίσει» το ματς. Στο 64’ είχε ένα καλό σουτ… καμπανάκι ο ΠΑΣ με τον Ριένστρα να σουτάρει άουτ. Και ένα λεπτό μετά ο Ροσέρο με δυνατό συρτό σουτ ανησύχησε την ΑΕΚ, αλλά μπλόκαρε ο Στάνκοβιτς. Όλα αυτά όμως… εξαφανίστηκαν στο επόμενο λεπτό. Ο Ελίασον έκανε την ατομική ενέργεια, είχε τη μονομαχία με τον Καραχάλιο και ο Διαμαντόπουλος έδειξε αμέσως και σωστά την άσπρη βούλα για το ξεκάθαρο τράβηγμα του δεύτερου στον πρώτο. Στο 68’ ο Μάνταλος πήρε φόρα και εκτέλεσε τον Αθανασίου για το 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μετά το 2ο γκολ που ηρέμησε την ομάδα, ο Αλμέιδα έβαλε Γκατσίνοβιτς και Λιβάι Γκαρσία αντί Ελίασον και Κοσίδη. Στο 74’ ο Γαλανόπουλος με δυνατό σουτ απείλησε τον Αθανασίου, ο οποίος μπλόκαρε. Στο 75’ ο Έλληνας χαφ έγινε αλλαγή για να μπει ο Φράνσον, ενώ ο Στάικος απάντησε με Κιάκο και Μπαλάν. Ο Αλμέιδα λίγο αργότερα έβαλε τον Ραντόνια αριστερό μπακ (είναι δεξί μπακ) για να καλύψει το κενό στην πλευρά. Στο 79’ ο Αραούχο είχε τρομερή έμπνευση με τεχνικό σουτ, το οποίο έβγαλε εντυπωσιακά ο Αθανασίου. Τρία λεπτά μετά απείλησε με σουτ και ο Λιβάι Γκαρσία, αλλά ο πορτιέρε του ΠΑΣ ήταν στην θέση του. Στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ άγγιξε και το τρίτο γκολ με τον Μάνταλο να χάνει μία φάση από καλή ατομιλή ενέργεια, ο Γκατσίνονιτς αστόχησε σε τετ α τετ από τρομερή ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία, ενώ ο Μάνταλος αστόχησε μετά σε σουτ. Και εκεί τελείωσε το ματς με 2-0 και την ΑΕΚ να παίρνει την πρόκριση.

Το LIVE του αγώνα

O MVP του ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Νίκλας Ελίασον ήταν ο πιο ορεξάτος παίκτης της ΑΕΚ από τους βασικούς και μέχρι να γίνει αλλαγή ήταν η μόνιμη απειλή για την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Σουηδός έπαιξε δεξιά στην επίθεση, είχε καλές συνεργασίες με τον Σιντιμπέ, ενώ με ατομική ενέργεια του «καθάρισε» το ματς κερδίζοντας το πέναλτι στο 66’.

Το κλειδί του ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα

Το 1-0 ήταν εύθραυστο μέχρι το 66’. Σε εκείνο το σημείο και ενώ είχαν προηγηθεί δύο απειλές από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ελίασον με ατομική ενέργεια κέρδισε το πέναλτι από τον Καραχάλιο που τον τράβηξε εντός περιοχής. Ο Μάνταλος έκανε το γκολ και εκεί τελείωσε το ματς.

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Γκολ: 5’ σουτ Κοσίδης 1-0, 68’ πέναλτι Μάνταλος 2-0

Κίτρινες: 74’ Γαλανόπουλος, 82’ Αραούχο – 8’ Λώλης

Κόκκινες:

Τα γκολ του ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα



Η μετάδοση του ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X