Aυτά που κάνει ο Αλμέιδα με τον Πινέδα, είναι που «δένουν» όλη την ομάδα

Aυτά που κάνει ο Αλμέιδα με τον Πινέδα, είναι που «δένουν» όλη την ομάδα
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για το πως μέσα από την σχέση και την διαχείριση του Μεξικανού παικταρά, ο προπονητής φτιάχνει τη νοοτροπία και το δέσιμο της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μέσα σ’ όλο το άγχος και την αγωνία που τραβήξαμε την Κυριακή, πέρασε πολύ στα ψιλά η πολύ μεστή και γεμάτη εμφάνιση που έκανε ο Ρότα. Και δεν μου φαίνεται και πολύ δίκαιο, διότι όταν έκανε τις στραβές ήταν πρώτος – πρώτος στην γραμμή της καραμούζας.

Προφανώς ακόμα δεν είναι σε θέση να αφήσει στον πάγκο έναν μπακ της κλάσης του Σιντιμπέ, όταν ο Γάλλος θα είναι απολύτως έτοιμος. Αλλά επειδή ο Ρότα είναι ένα παιδί που σε σχέση με το ντεμπούτο του πέρυσι τέτοια εποχή (συμπτωματικά πάλι με τον Ατρόμητο), έχει εξελιχθεί εντυπωσιακά, τίποτα δεν αποκλείεται. Και μακάρι.

Βεβαίως για να ξέρουμε και τι λέμε, ο κορυφαίος του γηπέδου την Κυριακή ήταν ο Πινέδα. Κάποια στιγμή νόμιζες πως είχε μια μπάλα που ήταν μόνο δική του και οι υπόλοιποι έπαιζαν με άλλη. Οι περισσότερες από τις 26 τελικές της ΑΕΚ, προήλθαν απ’ αυτά που έκανε ο Μεξικανός. Κάποιες εξ αυτών, τις έκανε και ο ίδιος. Θαρρώ πως ήταν και οι καλύτερες.

Τι έκανε λοιπόν ο Αλμέιδα με τον Πινέδα, που έκανε αυτά τα πράγματα στο ματς; Στο 81ο λεπτό και με το παιχνίδι ακόμα στο 0-0, τον έκανε αλλαγή. Πιθανόν γιατί είχε τρέξει ο Μεξικανός τόσο πολύ, που είχε αρχίσει να κλατάρει. Ακόμα πιο πιθανό, να έχει απλώς στο μυαλό του πως ήθελε να τραβήξει τον Μάνταλο στον άξονα και να βάλει σε ρόλο εξτρέμ έναν πιο ακραίο όπως ο Χατζισαφί.

Έξω και ας ήταν κορυφαίος, δεξί μπακ στο ντεμπούτο

Δεν έχει σημασία να συζητήσουμε αν του βγήκε ή όχι αυτή η κίνηση. Άλλωστε η ΑΕΚ το ματς το πήρε και αυτό είναι τελικά που μετρά. Όμως αυτό που έχει σημασία, είναι πως ο Αλμέιδα δεν δίστασε ούτε λεπτά να βγάλει από το γήπεδο τον καλύτερο παίκτη του ματς, προκειμένου να κάνει αυτό που θεωρούσε εκείνη την στιγμή ως το ενδεδειγμένο για να πάρει η ομάδα το ματς.

Και όταν μιλάμε για τον Πινέδα, δεν πρόκειται για έναν οποιονδήποτε παίκτη του ρόστερ. Είναι ο παίκτης που έχει έρθει από την Θέλτα χωρίς οι Ισπανοί να έχουν δεχθεί να βάλουν οψιόν αγοράς στον δανεισμό του. Ο εν δυνάμει μουντιαλικός με το Μεξικό. Σημείο αναφοράς της ΑΕΚ για φέτος. Και κυρίως ο παίκτης που ο Αλμέιδα κατά τον καλοκαιρινό μεταγραφικό σχεδιασμό υπέδειξε και με το όνομα του και όχι μόνο με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που θέλει.

Αυτόν τον παίκτη, που και τα δοκάρια στο ελληνικό ποδόσφαιρο ξέρουν πως είναι το πουλέν του προπονητή, ο Αλμέιδα δεν δίστασε να τον κάνει αλλαγή σε ματς που ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Και με το παιχνίδι να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού καθότι στο μηδέν. Βεβαίως για όσους το έχουν λησμονήσει, ο Αργεντινός δεν έχει κάνει μόνο αυτό με τον Πινέδα.

Στο παιχνίδι με την Λαμία την πρώτη αγωνιστική, όταν ο Αλμέιδα γύρισε στο δεύτερο ημίχρονο κάποια στιγμή το σύστημα σε τετράδα στην άμυνα, τον Μεξικανό τον έστειλε να παίξει δεξί μπακ. Το έκανε στο ντεμπούτο του Πινέδα σε επίσημο ματς με την ΑΕΚ. Και μάλιστα σε παιχνίδι που ο Μεξικανός είχε ήδη προλάβει να βάλει μια γκολάρα.

Η δική τους σχέση, είναι η σχέση των αποδυτήριων

Όμως όλα όσα κάνει ο Αλμέιδα με τον Πινέδα, είναι αυτά που δίνουν τον τόνο που θέλει να δώσει σ’ ολόκληρη την ομάδα. Όλη η προπονητική φιλοσοφία του Αργεντινού, όλο αυτό που θέλει να περάσει και να φτιάξει μέσα στα αποδυτήρια, είναι ακριβώς η σχέση και η διαχείριση που κάνει με τον Μεξικανό.

Είμαστε όλοι μαζί και όλοι μαζί έχουμε πάνω απ’ όλα το καλό της ομάδας. Γινόμαστε ένα, αποκτούμε έναν πολύ δυνατό δεσμό μεταξύ μας, γουστάρουμε που παίζουμε ο ένας για τον άλλον, αλλά πάνω και πρώτα απ’ όλα είναι το καλύτερο για την ΑΕΚ. Αυτό ήθελε να φτιάξει από την αρχή και αυτό φτιάχνει στην ομάδα ο Αλμέιδα. Και είναι ακριβώς η σχέση του με τον Πινέδα.

Ο Μεξικανός χάλασε το καλοκαίρι και τις μεταγραφές εκατομμυρίων από το Μεξικανό και την προοπτική να παίξει σε Βέλγιο ή ακόμα και να συνεχίσει στην Ισπανία, για να συναντηθεί και πάλι με τον Αλμέιδα. Για εκείνη την αγκαλιά στο προπονητικό κέντρο στο Άλκμααρ στην προετοιμασία. Στην ΑΕΚ ήρθε ο Πινέδα για τον προπονητή. Αλλά εκείνος τον βάζει δεξί μπακ, τον βγάζει και αλλαγή ακόμα και σε ματς που είναι ο καλύτερος παίκτης.

Μετά απ’ όλα αυτό, ποιος άλλος παίκτης μπορεί να σκεφτεί πως αυτός ο προπονητής δεν είναι δίκαιος ή δεν βάζει πάνω απ’ όλα το καλό της ομάδας. Όποια απόφαση και αν πάρει. Και κάπως έτσι ο Αλμέιδα όχι μόνο φτιάχνει το δέσιμο που θέλει μέσα στα αποδυτήρια και κάνει μια γροθιά την ομάδα. Αλλά κτίζει και με τους ποδοσφαιριστές δεσμούς τέτοιους, όπως αυτόν που έχει με τον Πινέδα. Και εκτός από μια ΑΕΚ που «συνεχίζει ενωμένη» όπως έγραψε στο ινσταγκραμ χθες ο Πελάδο, μην εκπλαγείτε αν στο τέλος σεζόν υπάρχουν και άλλοι παίκτες που θα αισθάνονται για τον προπονητή ότι και ο Μεξικανός.

Και κάτι τελευταίο, που νομίζω πως έχει την σημασία του για την δουλειά που γίνεται φέτος και για το πώς προχωράει η ομάδα. Η ΑΕΚ την Κυριακή κέρδισε τον Ατρόμητο στην έδρα της με 1-0, μ’ ένα γκολ στις καθυστερήσεις του ματς. Σ’ όλο το παιχνίδι, είχε κάνει 25 τελικές, 16 μέσα από την περιοχή, 14 στον στόχο. Πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, η ΑΕΚ είχε κερδίσει ξανά τον Ατρόμητο εντός έδρας αλλά στο ΟΑΚΑ με 3-0. Με… αποθέωση στο ντεμπούτο Γιαννίκη. Είχε κάνει μόλις 11 τελικές, τις 5 μέσα από την περιοχή. Η περυσινή συνέχεια, γνωστή.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ασχολούμαστε με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και όχι με τον… τελικό
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X