Ιδανικό «μάθημα» για την ΑΕΚ στο δρόμο για πρωταθλητισμό

Ιδανικό «μάθημα» για την ΑΕΚ στο δρόμο για πρωταθλητισμό
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος σχολιάζει στο enwsi.gr τη νίκη της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο που μπορεί να προσφέρει πολλά στο γκρουπ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξεκινάω από το συμπέρασμα μου μετά τη νίκη-χρυσάφι της ΑΕΚ με 1-0 επί του Ατρομήτου στη Νέα Φιλαδέλφεια: Η ΑΕΚ δεν είναι έτοιμη ομάδα, είναι καλή ομάδα και προσπαθεί να φτάσει σε επίπεδο να κάνει πρωταθλητισμό. Είναι σε καλό δρόμο.

Τέτοιες νίκες είναι ιδανικό «μάθημα» στο δρόμο για να το πετύχει αυτό. Να μάθει να διαχειρίζεται τα παιχνίδια όταν δεν πάνε καλά, όταν οι παίκτες-κλειδιά της αδυνατούν να δώσουν ουσία, όταν οι καλές τελικές που φτιάχνει έχουν άτσαλα-βιαστικά-αναποτελεσματικά τελειώματα και ο αντίπαλος της βάζει πραγματικά δύσκολα. Αυτά τα «μαθήματα» θα είναι χρήσιμα αρκεί να «διαβαστούν». Από τον Αλμέιδα, το τιμ του και τους παίκτες.

Ο Ατρόμητος δεν ήταν ούτε Ιωνικός, ούτε Άρης, έβαλε πραγματικά δύσκολα στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο της ΑΕΚ «διαβάστηκε», η ΑΕΚ δεν άλλαξε σχεδόν τίποτε σε σχέση με τα προηγούμενα καλά παιχνίδια της και εξ’ αρχής είδε τον αντίπαλο της να εκμεταλλεύεται τις μεγάλες αποστάσεις της στο γήπεδο. Αυτές οι μεγάλες αποστάσεις που φάνηκαν κυρίως στο μεσοαμυντικό κομμάτι και για πρώτη φορά φέτος είδαμε μέτρια εικόνα των στόπερ της ΑΕΚ. Των όποιων στόπερ της ΑΕΚ φέτος. Ειδικότερα για Βίντα-Μουκουντί οι λάθος τοποθετήσεις τους σε καίριες φάσεις ευτυχώς δεν «πληρώθηκαν» και απλά η ΑΕΚ μέχρι τέλους έψαχνε το ένα γκολ.

Ο Αλμέιδα επέμεινε, ο Μάνταλος έκανε το σωστό και η ΑΕΚ κέρδισε

Για να το πετύχει αυτό ο Ματίας Αλμέιδα επέμεινε στο ίδιο αγωνιστικό μοτίβο μέχρι τέλους. Και ως προς αυτό δικαιώθηκε. Διότι η ΑΕΚ κέρδισε με τον δικό της τρόπο. Και επίσης ο κόουτς δεν δίστασε να βγάλει εκτός όσους δεν ήταν στο επίπεδο που ήθελε. Και Γκατσίνοβιτς, και Πινέδα και Σιμάνσκι. Το ματς ταίριαζε περισσότερο σε Άμραμπατ όπως είχαν διαμορφωθεί οι συνθήκες, ενώ ο Μάνταλος περνώντας ως κεντρικός παρότι δεν έδωσε ουσία στη δημιουργία ήταν στο σωστό σημείο και έκανε την σωστή κίνηση. Στα συν και η παρουσία του Χατζισαφί που πάντα είναι χρήσιμος σε όλα.

Στην κρίσιμη φάση του ματς ο Γιόνσον δεν έκανε γέμισμα, αλλά συρτή σέντρα. Και αυτό έχει την σημασία του. Στο πίσω δοκάρι περίμεναν 3 παίκτες της ΑΕΚ, αλλά ο Μάνταλος σωστά κινήθηκε κεντρικά για να προσθέσει παίκτη εκεί που δεν υπήρχε. Όταν είδε την μπάλα προς τα εκεί, έκανε ήδη κίνηση διαγώνια και όταν την πήρε ήταν δύσκολο για να τον Μαυρομμάτη να μαζέψει τα πόδια του και έτσι ήρθε το πέναλτι που εκτέλεσε σωστά ο παίκτης που δεν καταλαβαίνει από πίεση, «94’», γεμάτες έδρες και έχει τα γκατς να κάνει το σωστό. Στο τέλος γράφτηκε το 1-0 και η ΑΕΚ έμαθε ότι πρέπει να κερδίζει και όταν δεν είναι καλά. ‘Ερχονται και τέτοιες μέρες… Θα ξανάρθουν.

Ιδανικό «μάθημα» για την ΑΕΚ στο δρόμο για πρωταθλητισμό

Και αυτό το πέτυχε διότι πρωτίστως έχει έδρα πλέον που «λυγίζει» τον αντίπαλο και δίνει ορμή μέχρι τέλους στην ομάδα. Αυτό έγινε χθες. Διότι η ΑΕΚ δεν άλλαξε τίποτε στη λογική της στο γήπεδο και ας έβλεπε τον Γιαννιώτη να πιάνει και αυτά που δεν πιάνονται (για μένα η μεγαλύτερη φάση είναι του Μουκουντί). Διότι ο πάγκος στην εποχή μας παίζει μεγάλο ρόλο και η ΑΕΚ για πρώτη φορά έχει ποιοτικές λύσεις πίσω από τον Αλμέιδα και περιμένει και όσους (σημαντικούς) λείπουν.

Το «μάθημα» της η ΑΕΚ το πήρε κερδίζοντας. Και αυτό είναι μεγάλο κέρδος. Διότι μέχρι το φινάλε για τη διακοπή του Μουντιάλ πρέπει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Δηλαδή, να συνεχίσει την προσπάθεια να φτιάξει μία καλή ομάδα που θα κερδίζει. Πρωτίστως μία καλή ομάδα. Οι νίκες θα έρθουν μετά μόνες τους.

ΥΓ: Το τόσο ρίσκο από τόσο νωρίς από τον Ματίας Αλμέιδα πολλές φορές με αγχώνει να πω την αλήθεια. Όπως και να μην έχουμε παίκτες πίσω, στις εκτελέσεις κόρνερ…

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X