Εδώ είναι Φιλαδέλφεια!

Εδώ είναι Φιλαδέλφεια!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ δεν ήταν καλή, αλλά έκανε αυτό που έπρεπε στο φινάλε και κέρδισε 1-0 στις καθυστερήσεις τον Ατρόμητο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ δεν είχε την ορμή και το σωστό σχέδιο για να… ανοίξει την αντίπαλη άμυνα, έχασε και τις όποιες καλές φάσεις έφτιαξε ελέω Γιαννιώτη, αλλά στο τέλος μίλησε η δύναμη της έδρας στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο Ατρόμητος λύγισε με 1-0.

Και αυτό διότι στις καθυστερήσεις ο Μάνταλος κέρδισε πέναλτι και ο Άμραμπατ το εκτέλεσε σωστά για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

To LIVE του αγώνα

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή σε σχέση με το ντέρμπι με τον Άρη, χρησιμοποιώντας την ίδια ενδεκάδα και την ίδια διάταξη, καθώς είχε μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από όσα είδε στο Χαριλάου. Ο Κόουλμαν έκανε δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς με τον ΠΑΣ, βάζοντας τους Έρλινγκμαρκ και Μουνίθ αντί των Φριντζόνσον και Κούεν.

Στο πρώτο 5λεπτο ο Ατρόμητος μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και έδειχνε ότι θέλει να αιφνιδιάσει, ενώ είχε ένα καλό σουτ στο 4’ με τον Κεσχρίντα το οποίο μπλόκαρε ο Αθανασιάδης. Στο επόμενο λεπτό όμως η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ με τον Λιβάι Γκαρσία. Ο Αραούχο έβγαλε υπέροχη μπαλιά στον Γκαρσία και αυτός αστόχησε στο τετ α τετ με τον Γιαννιώτη. Η ΑΕΚ δεν κατάφερνε να βάλει την μπάλα κάτω και να παίξει ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα να χάνει εύκολα την μπάλα πολλές φορές. Και τελικά μετά το10λεπτο στην Νέα Φιλαδέλφεια, με τον Ατρόμητο να πλησιάζει το γκολ. Συγκεκριμένα, στο 12’ ο Ρομπάιγ έκανε το γύρισμα και ο Κιάρτανσον σε θέση βολής μέσα στην περιοχή νικήθηκε από τον Αθανασιάδη που απομάκρυνε ενστικτωδώς. Στο 15’ ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στο να απειλήσει τα καρέ του Αθανασιάδη. Ο Κλωναρίδης έφυγε στην αντεπίθεση και έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, αλλά ο Κιάρτανσον δεν μπήκε στην πορεία της μπάλας.

Η ΑΕΚ έδειχνε να μην είναι ήρεμη με την μπάλα και να ψάχνει βιαστικά μία καλή φάση να σκοράρει. Στο 25’ ο Λιβάι Γκαρσία απείλησε αυτή τη φορά με κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Πινέδα μπήκε στην περιοχή και έπιασε ένα όμορφο σουτ, αλλά ο Γιαννιώτης έπεσε στη γωνιά του και μπλόκαρε. Στο 31’ ωραία εκτέλεση φάουλ του Μουνίθ, ο Έρλινγκμαρκ παίρνει αμαρκάριστος την κεφαλιά αλλά έχασε την ευκαιρία με άουτ. Στο 34’ νέα κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία από κόρνερ, η μπάλα πέρασε άουτ, όπως και το σουτ του Αραούχο δύο λεπτά μετά. Στο 41’ είχαμε μια ακόμα καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Γκατσίνοβιτς αφού βρήκε λίγο κενό χώρο στην περιοχή έκανε το σουτ, αλλά ο Γιαννοώτης μπλόκαρε την μπάλα. Και εκεί τελείωσε το ημίχρονο στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την ΑΕΚ να ψάχνει τον καλό της εαυτό και τον Ατρόμητο να της βάζει δύσκολα.

Το β’ 45λεπτο άρχισε με Αλμέιδα και Κόουλμαν να μην προχωρούν σε αλλαγές. Με το ξεκίνημα του ημιχρόνου ο Γκαρσία από αριστερά έδωσε στον Πινέδα που σούταρε αμέσως, με τον Γιαννιώτη να αποκρούει σε κόρνερ εντυπωσιακά. Στο επόμενο λεπτό ο Αραούχο έκλεψε την μπάλα, σούταρε δυνατά, η μπάλα κόντραρε, αλλά ο Γιαννιώτης πάλι στην γωνία του έπεσε σωστά και μπλόκαρε. Η ΑΕΚ ενέτεινε την πίεση της και ο Αραούχο είχε μία καλή φάση με τον Γιαννιώτη, αλλά και πάλι η Ένωση δεν βρήκε τον τρόπο να σκοράρει.

Στο 54’ ο Πινέδα πίεσε, μπήκε στην περιοχή, αλλά δεν είχε καλή ισορροπία, και στο επόμενο λεπτό ο Γκατσίνοβιτς δεν είχε βάλει σωστά το σώμα του, «χάλασε» και την φάση για τον Σιμάνσκι που ερχόταν με φόρα από τον άξονα, με αποτέλεσμα να σουτάρει δυνατά και άουτ. Στο 60’ ο Ατρόμητος τρόμαξε την ΑΕΚ με μία μεγάλη φάση. Ο Ρότα άργησε στην επιστροφή του, ο Ρομπάιγ έκανε το γύρισμα, ο Κιάρτανσον πρόλαβε τον Μουκουντί και με πλασέ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Αμέσως μετά ο Αλμέιδα έβαλε στο ματς Άμραμπατ-Γιόνσον, ενώ ο Κόουλμαν «απάντησε» με Σουάρεθ. Έπετά λεπτά μετά ήρθε μία μεγάλη φάση για την ΑΕΚ, καθώς έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά του Άμραμπατ, ο Μουκουντί έκανε μια σκαστή δυνατή κεφαλιά και ο Γιαννιώτης με ωραία επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 69’ ο Κόουλμαν έβαλε τον Κουέν και τον Τζαβίδα για να «φρεσκάρει» την ομάδα του και ο Αλμέιδα έβαλε τον Μάνταλο στην θέση του Γκατσίνοβιτς. Ο Μάνταλος πήρε θέση αριστερά, με τον Άμραμπατ δεξιά και τον Γιόνσον 6άρι. Στο 73’ ο Αραούχο υποδέχθηκε την μπάλα από κόρνερ, αλλά το σουτ πήγε πάνω από τα δοκάρια. Πέντε λεπτά μετά ο Αθανασιάδης έκανε επέμβαση που έσωσε το γκολ, σε δυνατό συρτό σουτ του Κλωναρίδη. Το ματς στο φινάλε είχε ένταση και έδειχνε να ανοίγει…

Ο Κόουλμαν στο 78’ έβαλε Φριντζόνσον και Ροτάριου για να δώσει δύναμη στην ομάδα του στα τελευταία δύσκολα λεπτά στο ματς. Στο 80’ ο Αλμέιδα έβγαλε τον Πινέδα για να μπει ο Χατζισαφί, με τον Μάνταλο να περνά κεντρικά. 3 λεπτά μετά ο Γκαρσία κλείστηκε σε αντεπίθεση, σούταρε υπό πίεση, αλλά ο Γιαννιώτης μπλόκαρε σταθερά.

Στο 87’ ο Μάνταλος έσκαψε για τον Αραούχο, αλλά και πάλι ο Αργεντίνος απώλεσε μία καλή φάση αφού δεν είχε βάλει καλά το κορμί του. Στις καθυστερήσεις εν τέλει έγινε η φάση που έκρινε το ματς. Ο Γιόνσον από δεξιά γέμισε, ο Μάνταλος ανατράπηκε από τον Μαυρομμάτη και ο Σιδηρόπουλος το έδωσε αμέσως. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε σωστά και σε έξαλλα πανηγύρια έδωσε τη σπουδαία νίκη στην ΑΕΚ με 1-0. Και το φινάλε βρήκε όλους να πανηγυρίζουν την μεγάλη νίκη της ΑΕΚ που ήρθε με μεγάλο άγχος στο φινάλε του αγώνα.

O MVP του ΑΕΚ-Ατρόμητος

Ο Πέτρος Μάνταλος έκρινε το ματς με την σωστή του διαγώνια κίνηση, μετά την σωστή σκέψη του Γιόνσον. Η κίνηση του έφερε και την ανατροπή του από τον Μαυρομμάτη για το κερδισμένο πέναλτι της ΑΕΚ στις καθυστερήσεις.

Το κλειδί του ΑΕΚ-Ατρόμητος

Το ματς έκρινε μία φάση τελικά. Και αυτή είναι το πέναλτι. Γιόνσον λόγω πάσας, Μάνταλος για την κίνηση και Άμραμπατ για την σωστή εκτέλεση έδωσαν την νίκη στην ΑΕΚ

ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0

Γκολ: 94’ πέναλτι Άμραμπατ 1-0

Κίτρινες: 37’ Πινέδα, 47’ Ελίασον – 24’ Ντε Μποκ, 38’ Έρλινγκμανγκ, 82’ Γιαννιώτης

Κόκκινες: –

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (62′ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (70′ Μάνταλος), Πινέδα (81′ Χατζισαφί), Ελίασον (62′ Άμραμπατ), Αραούχο, Γκαρσία.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Χατζησαΐας (62′ Σουάρεθ), Μαυρομμάτης, Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ, Μουνίθ (70′ Κούεν), Ρομπάιγ (79′ Ροτάριου), Κλωναρίδης (79′ Φριτζόνσον), Κιάρτανσον (70′ Τζαβίδας).

Τα γκολ του ΑΕΚ-Ατρόμητος


Η μετάδοση του ΑΕΚ-Ατρόμητος

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X