Η συγκλονιστική στιγμή του fair play για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη το 2004 στην Αθήνα (VIDEO)

Η συγκλονιστική στιγμή του fair play για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη το 2004 στην Αθήνα (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια από τις στιγμές της καριέρας του που έδειξε το ήθος που είχε ως αθλητής και ως άνθρωπος ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν αυτή που χάρισε μαζί με τον αντίπαλό του στον τελικό του τάεκβοντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα.

Ο Νικολαΐδης έψαχνε στον τελικό του τάεκβοντο απέναντι στον Ντάε Σουνγκ Μουν το χρυσό μετάλλιο σε έναν αγώνα με επεισοδιακό φινάλε.

Το μετάλλιο ήταν στο… τσεπάκι, μετά την πρόκριση επί του Καμάλ από την Ιορδανία και μπροστά σε 8.000 κόσμο ήθελε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Περίπου 50 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του πρώτου γύρου βρήκε γυριστό στο κεφάλι τον Έλληνα αθλητή, που έπεσε στο ταπί. Αυτό που ουσιαστικά επιδίωξε να κάνει, το υπέστη ο ίδιος. Ο διαιτητής μέτρησε αντίστροφα ώστε να κρίνει αν ο Νικολαΐδης μπορούσε να συνεχίσει και δεν μπορούσε. Δηλαδή νοκ-άουτ.

Οι Έλληνες στις εξέδρες άρχισαν να αποδοκιμάζουν και να πετούν πλαστικά μπουκάλια με τον Νικολαΐδη να κοιτά σοκαρισμένος.

Ο Μουν αφού έκανε τον γύρο του θριάμβου, πήγε στον Νικολαΐδη και αγκαλιάστηκαν. Στη συνέχεια ο Κορεάτης δεν έμεινε εκεί, έπιασε τα χέρια του Έλληνα αθλητή και τα σήκωσε ψηλά, «αναδεικνύοντάς» τον σε νικητή.

Ήταν μια τρομερή κίνηση fair play την οποία επανέλαβε και στο βάθρο. Ο Νικολαΐδης κούνησε το κεφάλι του. Δεν αποδέχθηκε τη… στέψη δείχνοντας τον αντίπαλό του ως άξιο νικητή.

«Ξεκίνησε μια πολύ καλή ημέρα σήμερα για μένα μέχρι και τον τελικό. Ήμουν πολύ χαρούμενος που είχα καταφέρει να πάρω την πρόκριση για τον τελικό και είχα εξασφαλίσει ένα μετάλλιο, αλλά ήθελα πάρα πολύ να πάρω την πρώτη θέση. Ίσως για αυτό μπήκα τόσο ενθουσιώδης στον αγώνα και μετά το πλήρωσα αυτό από ότι φαίνεται. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι δυστυχισμένος, αλλά δεν μπορώ να πω και ότι είμαι χαρούμενος, ιδίως για τον τρόπο που έχασα κιόλας στον τελικό», δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

«Ελπίζω στο μέλλον, να μου δοθούν ευκαιρίες να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο. Δεν θυμάμαι πάρα πολλά από την φάση του νοκ-άουτ. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Τώρα να πω ότι είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους τους αθλητές και να φανεί σαν δικαιολογία δεν θέλω να το κάνω. Μπήκα πολύ δυνατά στον αγώνα, ανοίχτηκα πολύ και δεν έπρεπε. Από εκεί και μετά προσπάθησα να σηκωθώ όσο πιο γρήγορα γίνεται για να προλάβω τον χρόνο, αλλά δεν τα κατάφερα και ο αγώνας έληξε έτσι απλά. Εγώ πιστεύω ότι οι μεγάλοι αθλητές είναι αυτοί που ξέρουν να χάνουν».

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X