Η ΑΕΚ καλύτερη σε όλα και με αποδείξεις

Η ΑΕΚ καλύτερη σε όλα και με αποδείξεις
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου βλέπει τα στατιστικά του πρωταθλήματος που πιστοποιούν ποια ομάδα είναι η καλύτερη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα ξέρετε τα κλισέ. Οι αριθμοί είναι ένας καλός τρόπος να πεις ψέματα, ειδικά αναφερόμενος στο ποδόσφαιρο. Βέβαια, όσο πιο πολύ το ποδόσφαιρο συστηματοποιείται, όσο γίνεται πιο συγκεκριμένο και δεν εξαρτάται μόνο από τις εμπνεύσεις των παικτών, τόσο η γλώσσα των αριθμών γίνεται πιο χρήσιμη για να κατανοήσουμε πράγματα. Και κάπως έτσι, μια απλή ματιά στη στατιστική ανάλυση του πρωταθλήματος, επιβεβαιώνει απόλυτα αυτό που βλέπουμε οι περισσότεροι: πως η ΑΕΚ παίζει το πιο εντυπωσιακό ποδόσφαιρο.

Σε μια χώρα βέβαια που τα περισσότερα πράγματα κρίνονται από υποκειμενικά κριτήρια και την προσωπική γνώμη, αντιλαμβάνεστε τι θα συμβεί εάν ζητήσουμε μόνο από τα μάτια του καθένα. Γι’ αυτό, ας αρκεστούμε στον πιο αξιόπιστο τρόπο αποτύπωσης της πραγματικότητας. Στο βαθμολογικό πίνακα, η ΑΕΚ βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας. Ουσιαστικά, όπως θα διαπιστώσετε, είναι και το μοναδικό στοιχείο που υπολείπεται του Παναθηναϊκού.

Τα γκολ

Επειτα από την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής, η ΑΕΚ διατηρεί την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 14 τέρματα. Δηλαδή, σκοράρει δύο γκολ ανά παιχνίδι και στον αντίποδα, έχει δεχθεί τέσσερα τέρματα. Το +/- της διαδικασίας βγάζει θετικό άθροισμα +10, όσο έχει και η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, που έχει σκοράρει λιγότερο, αλλά έχει καλύτερη άμυνα με μόνο δύο γκολ παθητικό, αυτά που δέχθηκε από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Μέχρι εδώ, μπορεί να πει κάποιος πως δεν είναι και τόσο μεγάλη η αλήθεια που προσφέρουν οι αριθμοί. Απλά αναφέρω, πως 12 γκολ επίσης έχουν σκοράρει Παναιτωλικός και Βόλος, ενώ στα 11 γκολ μέχρι τώρα είναι ο Ολυμπιακός. Εκεί που αρχίζει να ανοίγει η διαφορά και να προκύπτει η ποιοτική ανωτερότητα της ΑΕΚ, είναι στις επιμέρους κατηγορίες της στατιστικής υπηρεσίας, που μπορεί εύκολα κάποιος να διερευνήσει στο επίσημο σάιτ της Λίγκας.

Σαρώνει σε τελικές προσπάθειες

Η πιο τρανή επιβεβαίωση της μπαλάρας που άρχισε να παίζει η ΑΕΚ, αφορά πλέον τις τελικές προσπάθειες. Η ΑΕΚ έχει φτάσει στις 102 σε αυτές τις επτά αναμετρήσεις, δηλαδή πάνω από 14,5 τελικές σε κάθε παιχνίδι! Απίστευτο νούμερο, που παραπέμπει κυρίως σε σπουδαία κλαμπ του εξωτερικού που παίζουν καθηλωτικό ποδόσφαιρο. Αρκεί επίσης να σας αναφέρω, πως η δεύτερη ομάδα στη διαδικασία είναι ο ΠΑΟΚ με 85 τελικές, ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 83, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι κάτω και από τον Αρη με 81.

Σαφέστατα, ένα άλλο στοιχείο που υπερέχει ο πρωτοπόρος είναι η αποτελεσματικότητα. Το καταλαβαίνει εύκολα ο κανένας, πως μπορεί να μην παράγει πολύ, αλλά βρίσκει τις λύσεις. Είναι 4ος στον σχετικό πίνακα ο Παναθηναϊκός με 6.8 γκολ ανά τελικές προσπάθειες, ενώ η Ενωση έπεται με 7,3 γκολ ανά τελικές προσπάθειες. Αξίζει να αναφερθεί, πως στη συγκεκριμένη κατηγορία πρώτος είναι ο Παναιτωλικός (4,2) και ακολουθούν Βόλος και Ατρόμητος!

Πρώτη η ΑΕΚ σε ασίστ και γεμίσματα

Η ομάδα του Περιστερίου που θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ την Κυριακή, δείχνει συνολικά φέτος διαφορετικό πρόσωπο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως βρίσκεται μαζί με την ΑΕΚ στην κορυφή του πίνακα με τις ασίστ στο παιχνίδι, έχοντας από δέκα. Αυτό είναι και μια απάντηση για το πώς φτιάχνει παιχνίδι κάθε ομάδα, πως δομεί τις επιθέσεις της. Η ΑΕΚ προπορεύεται σε αυτήν τη λίστα, ενώ στην πεντάδα συναντά κάποιος Παναιτωλικό, Ολυμπιακό και Βόλο.

Εντυπωσιακή είναι η υπεροχή της ΑΕΚ και στο κομμάτι των «γεμισμάτων» προς την περιοχή. Στατιστικό στοιχείο που παραπέμπει σε σέντρες, γυρίσματα και πάσες που φέρνουν την μπάλα στην περιοχή. Η ΑΕΚ έχει τις περισσότερες προσπάθειες με 219, αλλά και τις περισσότερες επιτυχημένες με 84. Στη σχετική λίστα ακολουθεί ο Ολυμπιακός (77/217) και μετά βρίσκει κάποιος ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης στην πρώτη πεντάδα.

Το παιχνίδι στα μέτρα της

Εξίσου σημαντικό, πως τα γεμίσματα συνδυάζονται και με υψηλά νούμερα στις πάσες, άρα και εξαιρετική κυκλοφορία μέσα στο γήπεδο. Η ΑΕΚ έχει 333 πάσες καταγεγραμμένες και βρίσκεται στην 5η θέση, σε μια κατηγορία όπου υπερέχει ο Αρης και ακολουθούν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ. Προφανώς πρόκειται για ομάδες που προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο και κρατούν αρκετή ώρα την μπάλα στα πόδια, προκειμένου με καλή κυκλοφορία να πλησιάσουν στην αντίπαλη περιοχή.

Διαβάστε τη συνέχεια

ENWSI TV: Tο ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με Καζαντζόγλου και Τσίλη (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X